Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Ártatlanokat gyilkolunk és folyékonyan hazudunk

2010.04.06. 05:06 | Ébredj Fel | 1 komment | Megosztás és tárolás |

wikileaks.orgAz alternatív média hetek óta hangos a hírtől, hogy a Wikileaks nagy dobásra készül: 2010 április 5-én egy washingtoni sajtókonferencián kíván bemutatni egy videót, melyet az USA hadseregétől juttatott el valaki hozzájuk és hosszú nehéz munkával sikerült csak dekódolni. Hogy mi van a filmen, azt senki nem tudta – egészen mostanáig.

Nem tesz ezzel semmi „tőle idegent” a Wikileaks. A 2006-ban alapított projekt fő tevékenysége titkos iratok közzététele a weben. Céljuk, hogy az egész világon létező zsarnoki rendszereket, azok bűncselekményit, úgymint a különböző konszernek és monopóliumok bűnös tetteit az internet nyilvánosságát igénybe véve pellengérre állítsák. A projekt vezetői közül egyedül az ausztrál programozó és író, Julian Assange ismert; a többi tagról mindössze annyi információnk van, hogy ők kínai disszidensek, valamint újságírók, matematikusok és technikusok a világ minden részéről. A Wikileaks a dokumentumok beküldőinek teljes névtelenséget és védelmet biztosít – ehhez különböző technológiákat, mint pl. OpenSSL, Freenet, Tor és PGP használ fel, hogy forrásait valóban lehetetlen legyen visszakeresni.

E tevékenységüket persze sokan nem nézik jó szemmel. Világszerte számos bírósági keresettel próbálják elérni az oldal betiltását. A domain nevüket – wikileaks.org – tavaly egy időre fel is függesztették és jelenleg az ott dolgozókat mindenféle módszerrel próbálják fenyegetni, ezáltal ezt a felbecsülhetetlen közösségi értékű projektet teljességgel ellehetetleníteni.

A Wikileaks alapításától számítva kb. 1,2 millió titkos dokumentumot gyüjtött össze, megmutatva, mennyire mocskos az uralkodó elit. Csak néhány példa: Guantanamo kínvallatási eljárásai, titkos jelentések a Bilderbergek gyűléseiről, a Scientológus egyház dokumentumai, az izlandi gazdasági válság, a Julius Bär Bank belső dokumentumai és további bankok és befektetési csoportok, mint pl. Goldman Sachs, a Deutsche Bank, a Credit Suisse tisztességtelen ügyei.

A legutóbb nyilvánosságra hozott dokumentumok egyike az un. „Afganisztán Terv”, amely a CIA propagandakampányát mutatja be, hogyan is lehetne rávenni az európai lakoságot az afganisztáni háború fokozottabb támogatására. E terv betekintést ad, hogy milyen gusztustalan eszközökkel próbálják ezt az emberi jogokkal teljességgel ellentétes háborút az európaiaknak eladni.

Az ilyen dokumentumok persze szúrják az amcsik szemét – a vicces az, hogy pont a Wikileaks hozta nyilvánosságra, hogy mennyire. Az oldalról letölthető terv szerint:

„A Wikileaks.org, mint nyilvánosan hozzáférhető internetes oldal potenciális fenyegetést képvisel az Egyesült Államok hadserege számára. A szándékos vagy véletlen kiszivárogtatása és feltöltése az USA Hadserege bizalmas vagy kényes iratainak megnövekedett fenyegetést eredményezhet az államvédelmi hivatalnak. … Az ilyen információk értékesek lehetnek az idegen hírszerző és biztonsági szolgálatok, idegen haderők vagy terrorista-csoportok számára, hogy támadásokat tervezzenek az USA ellen külföldön és belföldön egyaránt.”

2006 decembere óta a Wikileaks csak egy minimális tartalommal elérhető. Hogy ennek vajon köze van-e a folyamatos támadásokhoz, azt nem tudni. Az oldalon fókuszban egy támogatási felhívás áll – az oldalt privát személyek adományaiból tartják fent, kormányok és hatóságok felajánlásait nem fogadják el. (A magam részéről 50€-val támogattam a projektet – ha tehetitek, támogassátok őket ti is.) Nem kérdéses, hogy a most nyilvánosságra hozott videóval a szerkesztők részben nagyobb nyilvánosságot kívánnak elérni az oldalnak, részben pedig vissza kívánnak vágni az őket fenyegetőknek.

És akkor következzen az a megrázó videó, mely 2007. július 12.-én Irakban, Új Bagdad egyik kerületében lett felvéve egy Apache helikopter gépfegyver-kamerájából. A felvétel bemutatja egy tucat civil meggyilkolását, valmint a sebesülteken segíteni kívánó mikrobusz megsemmisítését. A támadás áldozata két, a Reuters hírügynökség alkalmazásában álló újságíró. Sameed Chamagh 40 éves volt – felesége és négy gyermeke hiába várja haza. Namir Noor-Eldeen 22 évesen hagyta el e földi paradicsomot – őt az egyik legjobb fotográfusként tartották nyilván. A támadásban két gyermek is súlyosan megsérült. Sokatmondó a katonák rádióbeszélgetése is, melyből hadd idézzek pár részletet:

„Gyerünk, lőj már!”
„Tüzelj tovább!”
„Ha, ha, eltaláltam őket!”
„Hullák fekszenek mindenfelé”
„Az egyik még mászik”
„Lelövünk még néhányat”
„Hé, te lősz, én beszélek”
„Szép, szép. Jó lövések.”
„Köszönöm!”

Az USA hadserege az esetről természetesen szemrebbenés-nélkül hazudozott.

„Nem kétséges, hogy a koalíciós erők egy ellenséges erővel szembeni támadó hadmüveletben vettek részt.”

2007 augusztusában a Reuters az információ szabadáságára vonatkozó törvény alapján kérte a kapcsolódó videók kiadását, melyet a hadsereg nem tett meg. A vizsgálatban megállapították, hogy az akció a kapcsolódó előírásokkal összhangban volt. Hát persze.

Az iraki háborúban napjainkig több mint egymillió ártatlan civil vesztette életét.

Az USA és szövetségesei, azok politikusai és erői Irakban és Afganisztánban lassan 9 éve emberiség-ellenes bűnöket követ el és felelniük kell ezért háborús bíróság előtt. Kívánom, hogy e dátum mielőbb elérkezzen.

biztonságos lájkolás

Címkék: irak gyilkosság wikileaks

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr161897857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2010.04.06. 22:59:14

Kellemes meglepetés, hogy közben az Index-en is megjelent egy cikk a mészárlásról. A rádióbeszélgetés fordítása is megtalálható itt, akit érdekel: index.hu/kulfold/2010/04/06/igy_lottek_helikopterrol_az_irakiakat/
süti beállítások módosítása