Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

A birkák boldogsága, avagy a Nagy Testvér iPhone-on

2010.08.25. 14:21 | Ébredj Fel | 2 komment | Megosztás és tárolás |

A Plastik.hu-n jelent meg Angelday (alias Sasvári Józsi) cikke az Apple új (állítólagosan lopásvédelmi célokra kigondolt) kémrendszeréről, melynek beépítését az iPhone-okba tervezik. Ide bemásolom a lényegét:

Az Apple augusztus 19-én benyújtott egy szabadalmat, amivel a felhasználók különféle adatait-, sőt, a jövő eszközeiben még biometrikus információkat is!, rögzíteni akarnak.
Az alábbi dolgokról szól a szabadalom:

  • fényképfelvétel készítése a felhasználó arcáról teljesen titokban (hang, fény, bármilyen UI feedback nélkül)
  • ugyanígy a környezetéről is
  • hangfelvétel készítése ugyanígy
  • a szívdobbanás érzékelése szintén, ami egyébként a felhasználó egyedi azonosítására szolgál
  • annak megállapítása, hogy a készülék bármilyen módon jailbreakelve lett
  • a felhasználó internetes aktivitásának megfigyelése

Az Electronic Frontier Foundation részletes elemzést jelentetett meg tegnap, amiben megpróbálják felhívni a figyelmet arra, hogy a nyitott és átlátható elektronikus rendszereket kellene favorizálnunk a megalomán cégek ellenére, akik csak személyiségi jogainkat akarják folyton FOLYVÁST megsérteni.

Angelday teljes bejegyzése elolvasható itt.

Komoly vita alakult ki a kommentekben, hogy ez jó-e vagy sem, hogy vissza lehet-e vele élni vagy sem, illetve van-e értelme a visszaélésnek. AD szerint a szolgáltatás valami csodálatos és ugyan miért is élne vele vissza bárki is. Mert kit is érdekelhet, hogy ő (vagy más) hogyan dolgozik, sörözik, szórakozik, b.szik stb… És bizony sokan osztják az álláspontját. Nekik szól az alábbi válaszom:

Angelday, megindító a naivításod. A mondás jut eszembe, miszerint „az egyik szemem sír, a másik meg nevet.” Sírok azon, hogy okos ember létedre mennyire nem gondolkozol. És nevetnem kell, sajnos, ugyanezen.

Arról ugye soha nem hallottál még, hogy a rendőrségnek és a titkosszolgálatoknak külön bejárata van a telefontársaságokhoz? Amikor úgy gondolják, lehallgathatják a telefonbeszélgetéseidet. Igaz, bírósági határozat kell hozzá. Elméletben, persze. Számos eset ismert, amikor nem volt ilyen, és gondolom, sokkal több eset létezik, melyre nem derült fény.

Amúgy már bírói döntés sem kell hozzá – az USA-ban legalábbis. A Patriot Act lehetővé teszi, hogy (többek között) bármikor lehallgassanak, elég annyi hozzá, hogy azt mondják, terrorista vagy. Ne gondold, hogy ez ritkaságnak számít: a CIA és az FBI közös listáján már majdnem egymillió ember van megjelölve mint potencionális terrorista. Ami, tekintettel arra, hogy valamennyi nagy terrorcselekmény az Al-CIAda által szervezett és finanszírozott esemény volt (erről rövidesen írunk ismét, egy újabb bizonyítékot mutatva be – ezekből, úgy látszik, nem lehet eleget mutatni ahhoz, hogy az emberek végre felébredjenek), elég nevetségesen hangzik. Ennyien ugyanis nem dolgoznak a CIA-nál :D

Félretéve a viccet, a listán lévő emberek természetesen nagyrészt civilek. A listán valódi bűnözők, illetve terroristák szinte egyáltalán nem szerepelnek. Őket ugyanis, ha valóban veszélyesek lennének, nagyon könnyű lenne elkapni azokkal az eszközökkel, melyek a titkosszolgálatok rendelkezésére állnak. (Lásd Shelley Duncan könyvét a HAC-ról, a CIA legtitkosabb orgyilkosszervezetéről, melyben bebizonyítja, hogy ha az USA valóban annyira szabadságpárti lenne, akkor a világbéke már rég beköszöntött volna – e szervezet hatalma elől ugyanis egy diktátor sem tudna elmenekülni.) A listán olyan emberek szerepelnek, akik valamilyen szinten szemben állnak a hatalommal vagy annak a holdudvarával, politikai vagy gazdasági vagy akár magánjellegű) területen. Hogy te rajta vagy-e a listán? Attól függ, hogy mennyire vagy valakinek a bögyében. Ez nem hangzik túl jogállamisan, ugye? És ha nem is vagy rajta, bármikor rákerülhetsz. Csinálsz egy jó üzletet, amely egy kormányközeli cégnek bántja a szemét? Lefekszel a szomszéd szoliban dolgozo leányzóval, akinek a férje (barátja) pont a megfigyelőcégnél dolgozik? Esetleg írsz egy kritikus hangvételű cikket a blogodon, melyben a kormányt vagy egy szervezetét, esetleg egy tagját kritizálod??? (lásd pl.  Dr. Falus Ferenc ÁNTSZ Tisztifőorvos Dr. Keszthelyi Gyula háziorvos ellen tett feljelentését, melyhez ezen a blogon megjelenő kép szolgáltatta az alapot – az a bizonyos nyilvános oltás…) Nem kell hozzá sok. A lényeg, hogy bármikor lehetséges rákerülnöd.

És ne mondd, hogy ez amerikai módszer. (Mellesleg, a magyar államhatalomban is ugyanúgy léteznek a CIA és FBI tükörszervei.) Talán nem tudod, hogy a 90-es évek olajszőkítései az akkori hatalom aktív közreműködésével zajlottak? Hogy összefonódások vannak a szervezett bűnözés (maffia) és a rendőrség között? Akár a helyi izomagyú is megfigyeltethet majd téged, ha a megfelelő kapcsolatokkal rendlkezik.

Elképzelni is sok, mekkora hatalmat kapnak ezzel a rendszerrel a kezükbe bizonyos emberek. Ezzel ugyanis nem csak a hívásokat lehet lehallgatni, hanem a megfigyelni kívánt sazemély teljes aktivitása bármikor nyomon követhető. És felesleges azzal jönni, hogy akkor nem kell ilyen telefont venni. Az Apple megoldásait igen gyorsan másolja a kevésbé kreatív konkurencia - ergo, hasonló rendszerek rövidesen más telefonokban is rövidesen megjelennek. Good bye, magánélet, good bye, szabadság. Még csak beültetett csip sem lesz szükséges – kinek is nincs manapság mobiltelefonja???

Mindez nem jelenti azt, hogy én a lopásvádelmi megoldások ellen vagyok. (E rendszerek ma is léteznek amúgy – lásd a telefon letiltását IMEI alapján – de az iparági érdekekkel való ütközések miatt – vagyis mert a telefonok feketepiaci kereskedelme a telefongyártók és a szolgáltatók forgalmát növeli – felhasználásuk erősen korlátozott és nehezített.) De nem úgy, ahogy az Apple csinálná. Én úgy képzelném el, hogy e rendszer kezelését egy független és átlátható non-profit szervezet kezébe kellene adni, melyet bárki, ismétlem, BÁRKI bármikor ellenőrizhet. Mondjuk, minden telefon kapna egy azonosító számot, melyet csak a tulajdonosa ismerne. És lenne egy weboldal, melyen az adott szám alapján megtekinthető lenne, hogy hozzáfért-e valaki az adott telefonhoz. Ez visszatartaná a jogosulatlan felhasználókat. És e szervezetet rendszerét más, szintén non-profit szervezetek rendszeresen ellenőrizhetnék, nehogy belekerüljön egy hátsó bejárat, mely visszaélésekre ad lehetőséget.

Amíg ez nincs így, addig e rendszer mint a privátszféra és az alapvető szabadságjogok potenciális ellenségének tekintendő, és helyeslői nem mások, mint agytevékenység nélküli jóhiszemű birkák, akik a saját jogaikat semmibe sem veszik és öntudatlanul bár, de a hatalom seggét nyalják.

Végezetül – hogy valami vicces is legyen a végére – hadd másoljam be Bandroid hozzászólását, melyre azonnal a kedvencemmé vált:

„Eddig nem vettem ilyen masinát, de most már fogok. Végre látni fogják idegenek, hogy mit csinálok a magánéletemben, a szobámban. Tikkelt valami ott hátul a kisagyban, hogy valami hiányzik, hiányzik, de nem tudtam, mi az.

Erre itt van, és jobb, mint én valaha kigondolhattam volna.

A másik pedig a hangfelvétel bármikor. Ha ez nincs, külön kérem, esküszöm.

És vannak a kekeckedő jogvédők, hogy így meg úgy, nekik meg üzenem, hogy olvassák végig még egyszer: nem idegen fogja látni, hanem egy Apple alkalmazott. És ez egészen más. Hiszen ő már szinte családtag.”

biztonságos lájkolás

Címkék: iphone kémkedés szabadságjogok patriot act

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr912246774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloggy01 · http://bloggy.blog.hu/ 2010.08.29. 22:11:03

Álomfogók-sorozat Böszörményi Gyulától:
Gergő és az álomvámpírok: Orbánc főtáltosjelölt bukása. Zsófi és az ősboszorkány: Lúdvérc új világrendjéhez magyarmesehő skonzentrációstáborban kivégzésre, detúléli.
Bővebben:
Álomvámpír második kötet tizenharmadik fejezettől.
Ősboszorkány kötetbe beleszerkesztett Zsófi és a dalnok című könyvnek első fejezete kezdődik a 457-edik oldalon. 588-adik oldalon szó van Lúdvérc új világrendjének építéséről, 599-600-adik oldaltól pedig egy koncentrációs táborról barakkokkal, benne olyan meseszereplők, kik szembenállnak az agyrabló rajzfilmszerep ötletével, pedig régi mesék fokozatosan felejtve. Dalnok pár hónappal játszódik álomvámpír után.
Lehet, hogy jóslatok?

falconw 2010.10.30. 18:37:25

ECHELON-ról hallottatok már ? MINDEN telefonhívást lehallgatnak. vonalast és mobilt is. És egy nagy adattárházban elemzik a hívásokat kulcsszavak keresésével.

Bővebben erről itt :

www.titoktan.hu/_raktar/NagyTestver1.htm

Ez a szervezet kormányok fölött áll és minden kormány együttműködik velük.(kénytelenek)

Ennyit arról, hogy milyen indok kell ahhoz, hogy lehallgassanak. (semmilyen)
süti beállítások módosítása