Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

A Drone Alegység: Obama mocskos háborúja

2013.06.28. 04:32 | Ébredj Fel | Szólj hozzá! | Megosztás és tárolás |

Kb. egyidőben azzal, mikor Barack Obama elrendelte azt a drone támadást, mely megölte Abdul-Rahman al-Awlaki-t, posztolta ki a 16 éves amerikai gyerek a Facebookra másodosztályú hip-hop kedvenceit. Azért mondom, hogy „másodosztályú”, mert Abdul majdnem pontosan egyidős a fiammal, így elég jól ismerem azt a trutyit, amit hallgatnak.

Obama elnök minden kedden személyesen ellenőrzi azon emberek a nevét, akiket meg akar öletni. George Bush, aki kissé finnyásabb, mint Obama, sosem tett ilyet; de Mr. Obama úgy érezte, ezek a döntések az elnök felelősségi körébe tartoznak: „a saját ujját akarja a ravaszon tartani” – írja egy jelentés. E gondos, sűrű napirendű ember, az elnök hetente egyszer választja ki áldozatait, melyet most „Terror Kedd”-nek neveznek.

2011 október 14-én, a jemeni Shabwah tartományban Abdul az unokatestvéreivel és barátaival épp egy jó öreg, amerikai stílusú barbecue-t készült elfogyasztani, amikor az Obama drone-ja által kilőtt rakéta darabokra szaggatta a tinédzsert. Illetve... inkább azt kellene mondanom: egy darabra. Ugyanis mindaz, ami Abdulból megmaradt, nem volt több, mint egy koponyadarab hosszú göndör hajjal; ez tette lehetővé a rokonainak, hogy azonosítsák őt e csontdarab amerikai jellegű frizurájáról.

Az Obama által elrendelt többszörös gyilkosság (Abdul barátai és rokonai is meghaltak) nem valami véletlenszerű, őrült tett volt. NincsDráma Obama nem hisz a véletlenekben. Abdul baja az volt, hogy az apját Anwar al-Awlaki-nak hívták. Obama megölte Abdul apját is, ahogy illik. Al-Awlaki apuka egy amerikai vallási vezető (imám) volt, aki egykor még George Bush-ra szavazott, s aki átállt a rossz fiúk oldalára és miután elhagyta az Államokat, terrorista-szimpatizáns rádióadásokat sugárzott Szaud-Arábiából.

Napnyugtáig vitatkozhatunk arról, hogy vajon al-Awlaki apuka legitim célpont volt-e. Végül is benne van az amerikai alkotmányban, hogy az árulásért járó büntetés: halál. Azt hiszem viszont, hogy a kivégzése előtt egy bírósági tárgyalás jó lett volna. De a jó... nem történt meg. Szóval, OK, Barack, hagyjuk ezt a dolgot.

De mi a helyzet a 16 évessel? Obama még csak nem is tett úgy, mintha a gyerek terrorista, vagy leendő terrorista lenne; a fiú nem adoptálta semmilyen módon az apja őrült „öljünk-amerikaiakat” hadjáratát.

Mivel is lehetne igazolni Abdul kivégzését? Amikor ezt megkérdezték, az Fehér Ház akkori sajtószóvivője, Robert Gibbs azt mondta: „Azt javasolnám, hogy legyen egy sokkal felelősségteljesebb apád.”

Valóban lehetett volna, azt hiszem.

Obama csatlósai megpróbálták eltusolni a tinédzserek kivégzését. Eric Holder főügyész informálta a kongresszust a gyilkosságokról, megírva, hogy az amerikai drónok felrobbantották Anwar al-Awlaki-t, az őrült lelkészt és három másik amerikait, akik „nem voltak kifejezetten célpontok”.

Holder megjegyzése alapján úgy tűnhet, hogy Awlakit fiával együtt robbantották fel – a „járulékos veszteség” szomorú esete.

De mit szólsz vajon ehhez: a tinédzsert – unokatestvérével és barátaival együtt – két héttel később és több száz mérföldre arról a helytől ölték meg, mint ahol egy másik rakéta végzett az apjával.

Obama Beteg Gárdája

E tényeket Richard Rowley, Amerika legbátrabb oknyomozó riportere hozta tudomásomra. Rowley forgatta, rendezte és szerkesztette a zseniális, szörnyű és zseniálisan szörnyű dokumentumfilmet, a Dirty Wars-t, melynek sajtóbemutatója ezen a héten van az Egyesült Államokban.

A film középpontjában Rowley társriportere, a fáradhatatlan Jeremy Scahill áll, akit Rowley végigkövet egy afganisztáni lakodalom lemészárlásától kezdve egy Mogadishui hadúrral folytatott interjúig (miközben végig orvlövészek tüzelnek rá).

Rowley-t a Vultures' Picnic című könyvemből már ismerheted, mint Ricardo, a kórosan nyugodt operatőr. Irakban ő leplezte le az amerikai hadsereg Fallujah-i támadását, „beépülve” a bántalmazottak és a felkelők közé. Őrületes volt. Őrületes, de zseniális. (A BBC producere figyelmeztette Ricardo-t, hogy ő valójában egy szerencsés macska, de hét életét már felhasználta a rendelkezésére álló kilencből...)

A Dirty Wars, Rowley és Scahill megmutatják, hogy a drónok csak egy játék elnökeink gyilkos játékszekrényéből. És a halálista sokkal hosszabb, mint amit egy ilyen okos fickó, mint Obama keddenként kipipálni képes. Scahill számításai szerint a kivégzendő célpontok száma Afganisztánban és Pakisztánban jelenleg összesen több mint 17.000!

A drónok nem tudnak végezni ennyivel. 2009-ben egy amerikai cirkáló rakéta csapódott be al Majala-ban, egy beduinok lakta távoli faluban, Jemenben, megölve egy tucat pásztort és három csecsemőt. Jemen elnöke, Ali Abdullah Saleh büszkén vállalta a felelősséget, az állítólagos „terroristák” kivégzéséért.

Azonban egy bátor jemeni újságíró, Abdulelah Haider Shaye kiszállt a helyszínre, lefényképezte az amerikai rakéta maradványait – és azonnal bebörtönözték.

Az Egyesült Államok különösen félénk a maga érdemének tulajdonítani a cirkáló rakétával elkövetett gyilkosságokat, mert az megnöveli a jemeni al-Kaida-ba jelentkezők számát.

Rowley és Scahill voltak az egyedüli riporterek az Államokból, akik elmentek a beduin faluba és filmre vették a rakéta burkolatát – egyértelmű bizonyítékát annak, hogy az Egyesült Államok háborút kezdeményezett bármiféle hadüzenet nélkül, sőt, teljes titokban.

Scahill azt is feltárta, hogy bár Saleh jemeni elnöknek egyre kellemetlenebb volt az újságírót a börtönben tartani, Barack Obama személyes kérésére Saleh visszavonta a szabadon bocsájtási határozatát. Obama nem csak elhallgattatni akarta az újságírót, de megbüntetni is.

A Wiki-Leaks szerepe a Dirty Wars-ban

Kíváncsi voltam: Vajon Scahill és Rowley használják-e a Wiki-Leaks-t?

„A Wiki-Leaks abszolút nélkülözhetetlen” – mondta nekem Rowley, a Külügyminisztérium beismeréseinek e gazdátlan kincsesraktára megerősítik, amit a valóságban találtak. A Wiki-Leaks-en keresztül felfedezték fel, hogy Saleh elnök viccelődött az Egyesült Államok dolgozóival, hogy hogyan hazudott a saját kongresszusának az al Majala-i amerikai rakétatámadásról.

És Wiki-Leaks-ben találta meg Scahill, hogy Indha Adde hadúr – más néven „White Eyes” – rajta volt az USA által fizetettek listáján. Azt kellene mondjam, hogy White Eyes tábornok – bár e rangot saját magától kapta a szomáliai hadseregben, három csillagot tűzve a kabátjára. Hol találta az amerikai hadsereg ezt az orgyilkost? Korábban a Wiki-Leaks kábelekből kiderült: az USA tudta, hogy a tábornok azon al-Kaida terroristák támogatója volt, akik felrobbantották az amerikai nagykövetséget Nairobiban.

Rowley felvette, ahogy a hadúr-generális a kamerába mondta: „Az USA a háború mestere” – komoly bók ez egy olyan született gyilkostól, mint White Eyes.

És „Eyes” tábornoknak teljesen igaza van. A Drone Alegység titkos háborúja már átterjedt 75 országra. S ez mind-mind William H. McRaven tábornok parancsnoksága alatt áll.

Az amerikai sajtó szerelmes McRaven-be, dicsőítik, mint az embert, aki megtervezte az Oszama bin Laden elleni támadást. De nincs egyetlen amerikai adó, vagy újság sem, amely beszámolt volna Scahill felfedezéséről, miszerint szintén McRaven volt az, aki megtervezte az éjszakai rohamot az afgán lakodalom ellen, ahol megölték a menyasszonyt, a vőlegényt és a vőlegény anyját.

Lehet, hogy itt valami szörnyű tévedés történt. De McRaven legénysége, akiket az afgánok „Az amerikai tálibok"-nak neveznek, gondoskodott arról, hogy senki se mutogasson az Egyesült Államokra: Rowley és Scahill megszerzett egy titkos videofelvételt McRaven kommandósairól, ahogy kivágták a golyókat a menyasszony és a vőlegény testéből, hogy a gyilkosokat ne lehessen azonosítani.

McRaven félig privát hadserege, az Egyesített Különleges Műveleti Parancsnokság (JSOC) a nevünkben háborúzik világszerte – olyan nemzetekben, melyeket nem nevez meg meg és Obama letartóztatna, ha TE megneveznéd. Még Orwell sem álmodott ilyesmiről.

Azért kérdeztem a Wiki-Leaks értékéről Rowley-t és Scahill-t, mivel folyik az eljárás Bradley Manning ellen és közeleg az elfogása Edward Snowden-nek, aki hajlandó volt feláldozni a karrierjét és a szabadságát csak azért, hogy tudd: a sármos Mr. Obama kémkedik utánad.

Egy rabbi Názáretből egyszer azt mondta: „Az igazság szabaddá tesz.” És pontosan ez az, amitől Obama retteg: tudják, hogy szembenézve a Dirty Wars által felfedett igazságokkal, a legtöbb amerikai megszabadulna McRaven Beteg Gárdájától.

Meggyőződésem, hogy al-Awlaki fiának meggyilkolásának az volt a célja, hogy megtanítson egy leckét: ha mártírrá szeretnél válni, akkor készülj fel rá, hogy a fiad, az anyád és a lányod ugyanerre a sorsra jut.

Az ilyen szemet-szemért terror, belátom, elég hatékony tud lenni. Ronald Reagan elnöksége alatt, a pipogya ál-cowboy fegyvereket küldött Khomeini Ajatollah-nak, a Hezbollah általl túszul ejtettek szabadon bocsájtásáért cserébe. Az oroszok másképp hozták haza a túszaikat. A Szovjetunió nem fogadta el a fegyver-a-túszokért üzletet. Inkább a KGB szisztematikusan meggyilkolta a túszejtők rokonait, szüleit és gyermekeit egymás után, mígnem a Hezbollah szabadon engedte az összes orosz túszt.

Rakétát lőve azoknak a gyerekeire, akiktől félünk, valóban egy leckét tanítunk nekik. De mit is tanulnak ők valójában?

Jövőre, Malia Obama 16 éves lesz. Remélem, sosem halljuk majd, hogy Malia-nak valami baja esik, míg az al-Kaida néhány szóvivője kuncogva azt mondja: „Azt hiszem, kellett volna neki egy sokkal felelősségteljesebb apa.”

A cikk Greg Palast írásának fordítása, mely a Vice magazin részére készült 2013. június 13.-án

biztonságos lájkolás
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr825381486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.02. 11:50:34

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása