Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

A norvég 9/11 – 1. rész: A szabotázs

2011.08.01. 12:33 | Ébredj Fel | 5 komment | Megosztás és tárolás |

Több mint egy hét telt el a szörnyű norvégiai vérengzés óta, mely mélyen megrázta a világot. Minden jóérzésű ember megrendülten áll a tragédia előtt, s az együttérzés és a gyász hangjait csak az egyre hangosabban feltörekvő kérdés tudja elnyomni: Miért???


S bár az esemény lefolyását ismerjük, a miértekről bizony megoszlanak a vélemények. A tömegmédia – idomításához híven – rögtön Al-Qaeda után kiáltott... Annál nagyobb volt a döbbenetük, mikor kiderült, hogy pont az ellenkezője az igaz: a fehér bőrszínű és zöld szemű elkövető iszlám- és kommunistafóbiás. Az összeesküvés-hívők természetesen azonnal összeesküvést láttak a támadásban, s egymás után dobálták a felbukkanó bizonyítékokat, melyek egy részéről gyorsan kiderült, hogy hamis, vagy legalábbis pontatlan. Mivel a Ne Oltsál! elsősorban egy elemző blog, mi kicsit vártunk, hogy letisztuljanak az információk. S mivel nemcsak a csodák, de a tragédiák is három napig tartanak (tessék csak megnézni a híroldalakat, szinte senki nem beszél már az esetről), itt az ideje, hogy elmonjuk, mi hogyan látjuk a helyzetet.

Összefoglaló

Norvégia fővárosa, Oslo, 2011.07.22. 15:22 Egy Vokswagen Crafter mikrobusz gördül közvetlenül a Miniszterelnöki Hivatal elé. Ez a kormányzati negyed, az épülettel szemben az Olaj és Energiaügyi Minisztérium, mellette a Pénzügyminisztérium található. A sofőr kiszáll, majd ismeretlen indokkal elhagyja a környéket. Alig 3 perc múlva hatalmas robbanás dönti romba a hivatalt: a jármű a levegőbe repül. A rendőrség perceken belül lezárja a környéket, de érdekes módon sem az oslo-i repülőteret, sem a határokat nem zárják le. A terrorkészültségen nem kell emelni: mióta Norvégia a NATO-val együtt bombázza Líbiát, a legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben.

A robbanás miatt az épületben és környékén 8 ember veszti életét – azért „csak” ennyi, mert a norvégok általában júliusban nyaralnak. A norvég miniszterelnök, Jens Stoltenberg sértetlen.

 

17:00-kor sajtókonferencia kezdődik Oslo-ban. Eközben érkezik a hír, hogy egy ismeretlen férfi rendőrnek öltözve lövöldözik a fővárostól (A) körülberül 40 km-re lévő szigeten, Utøya-n (B), ahol a hatalmon lévő Munkáspárt Ifjúsági Tagozata (AUF) tartja nyári aktivista táborát. 17:38-kor indul el a terrorelhárító alakulat – autóval, mert helikopter nem állt rendelkezésre (!). 18:09-körül érkeznek meg Tyrifjorden-be, ahol a saját motorcsónakukat vízre bocsájtják, ám az sülyedni kezd és/vagy motorhibával leáll. Végül a rendezőség motorcsónakjával érkeznek meg a helyszínre, ahol 18:26-kor nevén szólítják (!) és elfogják a 32 éves Andreas Behring Breivik-et, aki felemelt kézzel várja őket. Fegyvere tőle 50 méterre fekszik.

A szigeten kb. 600 tinédzser tartózkodott – Breivik 69-et ölt meg közülük. A legfiatalabb áldozat 14 éves volt, 56-an még a 20. életévüket sem töltötték be...

Eddig a hivatalos történet – szívszorító. Hát még ha hozzátesszük, hogy részben hamis, részben pedig... de inkább vegyük sorra a kérdéses részeket.

Oslo: elégtelen biztonság

A fenti képen a Miniszterelnöki Hivatal látható, a robbanás előtt és után. Próbáltatok már parkolni bármilyen kormányépület előtt, itt Magyarországon? A kormányőr azonnal odajön és elküld melegebb éghajlatra, hacsak nincs engedélyed. Ráadásul, mint láthatjuk, Breivik az elkerített részen belülre parkolt le a bérelt AVIS buszával, majd otthagyta azt. Bár állítólag már itt is rendőrségi egyenruhában volt, senki nem kért tőle igazolványt, sőt nem is vették észre, hogy az egyenruha hamisítvány: az általa írt manifesztó szerint azt farsangi kosztümként egy csomagküldő szolgálattól rendelte. Ne felejtsük, hogy ekkor a legmagasabb fokú terrorkészültség volt érvényben! Vagy a biztonsági szolgálat csak arab kinézetű terroristákra volt felkészülve???

Utøya: elégtelen biztonság

Alig pár órával Breivik érkezése előtt tartott beszédet Gro Harlem Brundtland, Norvégia volt miniszterelnöke, aki annyira népszerű volt, hogy 3 teljes hivatali ciklust is kitöltött ebben a posztban. Mégis, egyetlen rendőr, ügynök vagy biztonsági őr sem tartózkodott a szigeten. Mi több, a jelenlegi miniszterelnök, Jens Stoltenberg másnapra volt meghívva Utøya-ra, hogy találkozzon pártja ifjú aktivistáival. Értem én, hogy Norvégiában talán nem utálják a politikusokat, mint nálunk, így nem tartanak atrocitástól vagy terrortámadástól, de ennyire lazán venni a dolgot maximális terrorkészültség idején... Akkor milyen a „nyugalmi állapot”?

Illetve... valóban volt egy rendőr a helyszínen – szolgálaton kívül, civilben, fegyvertelenül és „megfigyelőként”. Az 51 éves Trond Bernsten-t Breivik az elsők között lőtte le. Isten nyugasztalja.

Időrendi eltérések

Bár az első segélyhívás állítólag 17:02-kor futott be a rendőrségre, ezt az időpontot később 17:26-ra módosították. Ami elég furcsa, mert a Telegraph élő blogja már 17:19-kor tud a lövöldözésről – és rendőrségi forrásokra hivatkozik.

17.19 Police in Norway are also now dealing with a gunman shooting at people in a political youth camp on Utoya Island. Utoya Island is roughly 20 miles north-west of Oslo.

Police reports suggest that a man disguised as a police officer began opening fire.

A derWesten.de szerint már 16:40-kor telefonáltak a szomszédos kempingből, hogy lövéseket hallanak a szigetről.

Eltérés található a hivatalos időrend és a terrorelhárító-osztag parancsnoka által 5 nappal később, a sajtókonferencián elmondottak között is.

„Azon a tragikus napon szolgálaton kívül voltam. 17:43-kor érkeztem meg a rendőrőrsre és ott mondták, hogy lövöldözés van Utøya-n és megértettem, hogy komoly a helyzet. Otthon a tv-ben láttam, mi történt Oslo-ban és levontam a következtetést: párhuzam van Utøya és Oslo között. Összeszedtem annyi felszerelést, amennyit csak tudtam...”

Először is: a hivatalos időrend szerint a terrorelhárító osztag 17:38-kor elindult Oslo-ból...

Másodszor: wow! Iszonyatosat robbantanak 15:25-kor a kormányzati negyedben és a terrorelhárítás vezetője kicsit több mint 2 órával később már meg is érkezik a hivatalába! Gratulálunk!

Harmadszor: a tv-ből értesül az eseményekről... Nem ám felhívják, hogy helyzet van, gyere be!

Dilettanizmus a köbön... vagy inkább??? De nézzük tovább.

S bár az említett sajtótájékoztatón keresztbe-hosszába dicsérték egymást a felek, hogy milyen jó munkát végeztek, vannak, akik másképp emlékeznek. Például Geir Johnsen bejelentését, akit két lánya kétségbeesetten hívott fel a szigetről segítséget kérve, a rendőrség nem igazán akarta komolyan venni:

„Egyszerűen nem hittem el, hogy mi történt, amikor elmagyaráztam, amit a lányom mondott nekem. Azt mondták, hogy ha ez a helyzet, akkor a gyerekeim hívják fel a rendőrséget maguk! Pedig rimánkodtam, hogy vegyenek komolyan.

Két vagy három perc frusztráló párbeszéd után, azt hiszem mondtam valami olyat, hogy „nem vagy túl segítőkész, te vén kurva”, erre ő azt mondta, hogy ne nevezzem vén kurvának!”

Így persze érthető, hogy vajon miért kell az első bejelentés időpontját (17:02) később módosítani 17:25-re. És mindezt úgy, hogy alig két órával előtte Norvégia történelmének legnagyobb robbantást éli meg fővárosában!

Miért nem volt helikopter?

Avagy miért tartott másfél órát, hogy a kommandó odaérjen a szigetre? Nos, ez egy igazán érdekes kérdés. A helikopter-szolgálatot 2006-ban alakították át non-stop szolgálatra. A rendőrségnek (elvileg) két helikopter áll rendelkezésre, egy megfigyelő és egy csapatszállító helikopter. De az idők folyamán – elégtelen anyagi forrásokra hivatkozva – e rendelkezésre-állási idő lecsökkent. Anstein Gjengeda rendőrfőnök szerint a rendelkezésre álló anyagi eszközök mindössze évi 900 órás repülési időt tesznek lehetővé, így idén úgy döntöttek, hogy – spórolásképpen – júliusban a helikopter-szolgálatot is szabadságra küldik.

Micsoda??? Norvégiának nincsenek anyagi gondjai – tekintélyes olajbevételei miatt ki tudná fizetni Görögország teljes államadósságát készpénzben – akár kétszer is!!!

Lasse Imersen, a helikopter-szolgálat vezetője szerint másról van szó. Idén februárban a következőket mondta:

„A szolgálatot több különböző jól szervezett, nehézsúlyú bűnözői csoport fenyegette meg. Azt hallottuk, hogy meg akarják akadályozni, hogy a helikopter a levegőbe emelkedjen. Tudják, hogy ha repülünk, akkor kisebbek az esélyeik a szökésre.”

Ez az oka állítólag, hogy a helikoptert kb. 50 km-re Oslo-tól, a repülőtéren tárolják? Furcsa. Imersen több esetet is említ, amikor a helikopter támadás áldozata lett. Érdekes módon ezek közül egyik sem kapcsolódik a norvég szolgálathoz.

Akárhogy is, a svéd légierő 20 db, a képen látható helikopterrel rendelkezik, melyeket tengeri- vagy túszmentési, továbbá terrorelhárítási esetekben lehetne felhasználni. Vagyis ilyenkor. E gépeknek 5 perces válaszidejük van, szóval elég gyorsan bevethetők... Mégis, a rendőrség inkább úgy dönt, hogy autóval megy.

A rendőrségi helikopter – mely speciális infravörös keresőkamerával és videorendszerrel van ellátva – 3 órával Breivik elfogása után tudott csak a levegőbe emelkedni.

Ezek után nem is igazán tudok csodálkozni, hogy a terrorelhárító, vagyis a Delta Squad alakulatnak a magával hozott csónakja tönkremegy, egészen pontosan a motorja meghibásodik. Ez a kis affér legalább 10 perccel késleltette az osztag érkezését.

Ennyi hibát egy rakáson... És akkor még nem írtam az egyéb finomságokról. Például:

A kommandós alakulat Breivik nevét már elfogása előtt tudta

Hogy honnan? Az Aftenposten napilap szerint a bérelt autót nyomozták le, amiből Breivik kettőt is bérelt: a már említett VW Crafter-t és egy kicsi Fiat-ot, amivel a szigetig hajtott. Ugyan nem értem a folyamatot, mert a VW-ből nem sok maradt, de persze lehet, hogy a rendszámtábla pont a törmelék legtetejére esett és megtalálták. Csakúgy, mint azt a bizonyos terrorista útlevelet, mely 9/11-kor az ikertoronyból hullott ki.

Továbbá: több szemtanú is nyilatkozta, hogy két helyről is hallottak lövéseket. A túlélő Alexander Stavdal mondta:

„Azt hiszem, hogy két ember volt, aki lőtt ránk.”

A rendőrség kijelentette, hogy vizsgálja az ügyet és elfogott 6 gyanúsítottat. Azóta semmi hír róluk.

Vajon elengedik-e őket ugyanúgy, mint a 9/11-kor örömtáncot járó, magukat arabnak álcázó izraelieket? Idővel meg fogjuk tudni.

Felmerül hát a kérdés: tényleg ilyen béna lenne a norvég terrorelhárítás? Vagy talán szándékosan csinálják??? Ismerhette-e valaki annyira a norvég védelmi rendszert, hogy bele tudjon avatkozni az egyes folyamatokba?

Nos, 2010. áprilisában titkosszolgálati botrány robbant ki Norvégiában. Kiderült ugyanis, hogy az USA 2000-ben egy kémszervezetett, az SVU-t (Surveillance Detection Unit) hozott létre Oslo-ban, és 10 éven keresztül adatokat gyűjtött a norvég és egyéb nemzetiségű polgárokról – természetesen kizárólag védelmi célokra. Mit gondoltok, ki volt e titkos szervezet vezetője? Olaf Johansen, a norvég terrorelhárítás nyugalmazott főnöke.

A válasz tehát: szabotázs.

biztonságos lájkolás

Címkék: terror norvegia breivik

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr793116300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barabás Richárd 2011.08.01. 21:12:45

De a kérdés MIÉRT?
Hova fut ki a játék? Hogyan szolgálja ez az érdekeiket?

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.08.02. 01:26:54

@Shakata: A 3. részben erre is részletesen kitérünk...

teGergő ChemtrailsBp · http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read 2012.01.25. 18:41:24

"Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót!"
Először is elnézést kérek, hogy eddig elmulasztottam ezt, ismert már korábban is ezt a blogot, aktív olvasója azóta vagyok, amióta a 2012 Blogon kint a banner. :)
Mostantól lesz kommentelés is (ha lesz)...

Amiért most írok az viszont az volna, hogy lesz-e ennek a bejegyzésnek még folytatása? Vagy ha nem, akkor a blognak lesz-e? Valamitől látszólag behalt a dolog, vagy szimplán csak a hozzám hasonló emberek műve ez, hogy úgymond túl kevesen kommentelték/jelezték, vissza, hogy olvassák a blogot? :)

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2012.02.15. 06:46:42

@teGergő ChemtrailsBp: Szia, Gergő, nem , valszeg nem lesz folytatása, mert amiket írnék, arra egyrészt kevés a bizonyíték, másrészt pedig egyáltalán nem szolgálná a felébredés érdekeit.
süti beállítások módosítása