Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Ki okozta Whitney Houston halálát valójában?

2012.02.15. 06:44 | Ébredj Fel | 14 komment | Megosztás és tárolás |

Ütős kezdés, nemdebár? Majdnem fél év hallgatás után dukál is az ilyesmi. Az összeesküvés-elmélet rajongókat azonban ki kell ábrándítanom: nem, nem valószínű, hogy Whitney-t a vízbe fojtották volna, vagy más módon erőszakkal vették volna el az életét. Viszont ha alaposan megvizsgáljuk az ügyet, akkor érdekes következtetésekre juthatunk.

Kezdjük a tényekkel: 2012. február 12.-én 15:55-kor állapították meg az énekesnő halálát. Ezúttal a testőr nem volt több, mint testőr – a Beverly Hilton hotel fürdőkádjában megtalált Whitney életét már nem tudta megmenteni.

A bulvárlapok eddig is tele voltak a híresség drogos sztorijaival, legutóbb 2011. májusában pattant ki, hogy a sztár ismét elvonókúrára ment, hogy súlyos crack-kokain függőségét csillapítsa. Könnyen adódik hát a feltételezés, hogy Whitney e szenvedélyének áldozata lett. Bár a hivatalos vizsgálat lezárulásáig hetek telnek majd el, az már most bizonyos, hogy az énekesnő szobájában nem találtak drogot. Találtak viszont un. „prescription drug”-ot, amit magyarra talán úgy lehet a legjobban fordítani, hogy az orvos által felírt drog. (Kieg.: ez kimondottan erre az esetre vonatkozik, mert az angol drug szó alapvetően gyógyszert jelent.) Ebből viszont volt bőven: a Radaronline.com szerint Lorazepam-t, Váliumot, Xanaxot és „egyéb altatószereket” is felleltek a szobában. Biztosnak tűnik, hogy ezek túladagolása okozta a halálát, legalábbis hozzátartozói szerint

„…az énekesnő halálát a Xanax és egyéb gyógyszerek, valamint az alkohol kombinációja okozta és nem vízbefúlás.”

Hogy miben különböznek e szerek a kábítószerektől? Nos, a rossz nyelvek szerint mindössze annyiban, hogy legálisak, vagyis orvosi receptre beszerezhetőek. Veszélyességüket tekintve ugyanis messze fölötte járnak a kábítószerek statisztikáinak: az amerikai Járványügyi Központ szerint (CDC) évente 750000 ember köt ki a kórházak sürgősségi ellátásán e szerek hatásainak köszönhetően, és ebből 200000-en meg is halnak. Döbbenetes szám, mellyel természetesen igen ritkán találkozhatunk a tömegmédiában – ez viszont annál kevésbé meglepő, hiszen az elmúlt évben az e szereket gyártó gyógyszercégek közül több mint két tucat, azaz 24-nél is több ért el 1 milliárd dollár feletti profitot. Ebből a nyereségből nem túl nehéz elhallgattatni a kritikus hangokat…

És persze mondhatjuk, hogy az „ostoba drogos csaj túllőtte magát nyugtatókból is”, talán feltűnt, hogy halála nem egyedi eset. Általánosan elmondható, hogy a sztárok az elvonókúrán az illegális drogokról átszoknak a legálisakra, vagyis az antidepresszánsokra és a nyugtatókra. Következzen néhány híresség a teljesség igénye nélkül, akiknek halála összefügg e szerek használatával:

Michael Jackson: Lorazepam, Midazolam, Propofol, ezen felül találtak még Váliumot, Tamsulosin-t, Temazepam,--t Clonazepam-t Trazodone-t és Tizanidine-t; (forrás)

HeathLedger.jpgHeath Ledger (ausztrál színész): Xycodone, Hydrocodone, Diazepam, Temazepam, Alprazolam, és Doxylamine; (forrás)

Brittany_Murphy.jpgBrittany Murphy (színész és énekesnő): Opamax, Klonopin and Ativan (szorongás-csökkentő), Vicoprofen és hydrocodone (fájdalom-csillapító), Fluoxetine (antidepreszszáns), Propranolol (vérnyomáscsökkentő); (forrás)

Anna_Nicole_Smith.jpgAnna Nicole Smith (playboy modell): Clonazepam (Rivotril), Ativan (Lorazepam), Serax (Oxazepam), és Valium (Diazepam)

és végezetül így távozott e világból a XX. század két megasztárja: Marilyn Monroe és Elvis Presley.

De mindez csak a jéghegy csúcsa. Szintén a CDC statisztikája szerint 10 amerikaiból 9 vett be az elmúlt 1 hónapban gyógyszert ebből a csoportból. További elképesztő adat, hogy az ottani gyerekek 25%-a szed rendszeresen e mérgekből. A Los Angeles Times szerint

„...e szerek halálos áldozatainak száma 2000-2008-ig megduplázódott a tinédszerek és a fiatalok felnőttek között… A halálesetek száma megháromszorozódott az 50-69 évesek korosztályában, de a halálozási ráta legmagasabb a 40-es éveikben járó emberek között.”

Kapisgálod már, hogy miért kellett Whitney-nek meghalnia?

S mi a helyzet Magyarországon? Az Origo cikke szerint 7%-a a lakoságnak szed valamilyen antidepreszánst, ebből 4 % rendszeresen. Ebbe azonban nem számítanak bele a fájdalomcsillapítók, a nyugtatók és az altatók, csakis a pszichotróp drogok. A téma szakérője hazánkban Szendi Gábor, részletes információkat a honlapján http://www.tenyek-tevhitek.hu/ lehet szerezni. Mi is írtunk a veszélyekről egy korábbi cikkünkben.

E szerek használati adatait nálunk elég jól elrejtik a laikus szeme elől, 1 órás intenzív kereséssel sem tudtam megfelelő statisztikákra bukkanni az ügyben. Találtam viszont az OGYI honlapján egy érdekes listát, mely a Kábítószert és pszichotróp anyagokat tartalmazó gyógyszerek címet viseli és 474 tételt tartalmaz. A vicces a dologban, hogy e szerek jelentős része csak minimálisan különbözik azoktól a kábítószereknek minősülő anyagoktól, melyet illegálisan árulnak többek között szórakozóhelyeken, s melynek a használatát és tartását szeretett kormányunk az új drogtörvény-tervezetben emelt büntetési tételekkel honorálná.

Egyedül a THC nem szerepel köztük, pedig sok országban orvosi receptre már az is kapható… Szóval, ha úgy döntesz, hogy a fenti – igen veszélyes – szerek helyett a napi stresszedet egy füves cigaretta elszívásával csillapítanád, akkor akár 8 évig terjedő börtönbüntetéssel számolhatsz. Ha pedig hivatalos orvosi segítséget kérsz, esetleg elmész egy pszichiáterhez, akkor igen gyorsan még rosszabb helyzetbe kerülhetsz.

palinka-fu.jpg

Ezt hívjuk manapság „gondoskodó állam”-nak, amely megtiltja, hogy úgy segíts magadon, ahogy jónak látod, akkor is, ha ezzel senkinek nem ártasz – ezzel szemben előírja és megpróbál rákényszeríteni, hogy az ő általa preferált módon gyógyítsd meg magad, melytől könnyen lehet, hogy még betegebb leszel, esetleg bele is pusztulsz.

A legújabb statisztikák szerint napjainkban az elhalálozások több mint 25%-át orvosi félrekezelés okozza…

És nem ez az egyetlen terület. Az oltások káros voltáról jó pár cikk található jelen oldalon; a mi „gondoskodó államunk” viszont börtönbe csuk, ha nem adatod be mindezeket a gyermekednek. (Javítás: ma már börtön nem, csak pénzbüntetés fenyegeti a szülőt, félmillió forint összeghatárig, ami ismételhető.) Pedig állampolgári jogod megválasztani orvosodat és a rajtad vagy a gyermekeden alkalmazott kezelést… kivéve ebben az esetben.

Vagy említsem a vitaminokat, a gyógynövényeket meg a táplálék-kiegészítőket, melyekhez lassan nehezebb hozzájutni, illetve termeszteni őket, mint a fent említett – igen kétséges hasznú – az orvos által felírt szerekhez. Nem írhatod rá a vitaminra vagy a táplálék-kiegészítőre, hogy használ, ekkor ugyanis bűncselekményt követsz el. Szedjél inkább gyógyszert!

Vagy nézzük a természetgyógyászokat, akiknek előírták, hogy orvosi végzettséget kell szerezniük, csak akkor kezelhetnek. Egy gyógymasszőrnek, egy akupunktúrás vagy energiás gyógyítónak, aki már eddig is abból élt, hogy képességei szájról-szájra terjedtek az emberek körében, ugyanis tevékenységének gyógyító voltát tilos reklámoznia (ez bűncselekmény); nos ezeknek az embereknek akár többéves, méregdrága kurzust kell elvégezniük, hogy tevékenységüket folytathassák, s ekkor is az orvostársadalom által előírt szabályok mentén. Különben kuruzslónak minősíttetnek és börtönbe zárják őket. Már elnézést, de nem nekem, mint betegnek kellene eldöntenem, hogy kiben bízom meg és kire bízom az egészségemet?

Vagy vegyük pl. Geréb Ágnes esetét, akit éppen most ítéltek másodfokon 2 év szabadságvesztésre egy első látásra is koncepciós perben, ahol a védelem által beidézett nemzetközi szakértők meghallgatását a bíróság egyszerűen megtagadta. Ez ám az igazságszolgáltatás…

gereb_agnes_birosag_2_ev.jpg

Geréb Ágnes ügyéről egyébként már írtunk, most csak két dolgot idéznék fel. Az egyik egy párhuzam: e fantasztikus nőnek 10x jobbak voltak a születési statisztikái, mint a magyar kórházaknak. Mégis, mivel megszegte a törvényt, börtönbe zárták. És ez történik veled is, ha önállóan kívánod kúrálni magad, s például kannabis-készítményt használsz, melyet többször használtak sikeresen már pl. rákos kezelésekre is. (Mit gondolsz, miért is van betiltva?) Update: a rákgyógyító hasisolaj előállításáról egy videó:

A másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy így a nők alapvető jogát korlátozzák, hogy megválasszák, hogy hol akarnak szülnek. A naívak persze itt is a „gondoskodó állam” szerepét vélik felfedezni, meg a gyermek védelmére és jogaira hivatkoznak (kacaj). Ők igazán elgondolkozhatnának: pont az az állam akarná a gyermekeink jólétét, amely később annyi más módon próbálja meggátolni, hogy egészséges, önállóan gondolkozó, értelmes polgárok váljanak belőlük? A valódi ok ennél sokkal profánabb: a kórházban biztosítva van a gyermek anyakönyvezése, mely az állam eszköze arra, hogy az újszülöttet belekényszerítse saját rabszolga- ööö akarom mondani, jogrendszerébe, melyet állampolgárságnak nevez. Az otthonszüléssel mindez elkerülhető. Bár ez a módszer jelenleg még nem túl ismert, a hatalom fél tőle, mint a tűztől... 

Fentieknek persze megvan a haszonélvezője, az ún. „Big-Pharma” vagy gyógyszeripar, megint másképp mondva betegségipar, mely irdatlan hasznot realizál az emberek egészségügyi nyomorba való döntésén.

És akkor tudod már a választ, hogy ki is okozta Whitney Houston halálát valójában?

Ha azt válaszolod, hogy a gyógyszeripar, akkor a válaszod téves. Tartalmaz ugyan némi igazságot, de a helyes válasz nem ez.

A sokkal kellemetlenebb válasz az, hogy Te okoztad. Te és az ún. „állampolgárok”, éljenek is a világ bármely részén.

sheeple-goverment.jpg

Mert Te vagy az, aki eltűri a mostanra végletekig korrupt állam hatalmát maga felett; mert Te vagy az, akivel elhitették és el is hiszi, hogy a jelenlegi társadalmi berendezkedés és az állam diktatúrája az állampolgárok felett a lehető legjobb verzió és ennek így kell lennie; és Te vagy az, aki minden adóforint befizetésével és minden hazug törvény betartásával támogatod ezt az emberellenes rendszert.

A mostani hatalom kifejlesztett egy, a Római Jogon alapuló, irdatlan méretű szabályrendszert (Kontinentális Jogrendszer), melyet törvényeknek hív, s melyet teljes mértékben még egy ügyvéd sem képes átlátni. Neked meg be kell(ene) tartanod, mert ugye a törvény nem tudása nem mentesít! Pedig az Isteni Jog (Divine Law) mindössze egyetlen törvényből áll, mely nagyjából így hangzik: bármit tehetsz, mellyel nem ártasz embertársaidnak. Elég egyszerűnek hangzik, nem? Van szükség többre?

Elhitették velünk, hogy igenis van, ránk pakolva különféle jogrendszereket, törvénykönyveket, szabályozásokat, s szigorúan eltitkolva ezek eredetével, származásával kapcsolatos igazságokat, elnyomva ezáltal azt a szakrális, spirituális tudást, mely az ember, mint egyén és mint faj felemelkedését szolgálná.

Az elkövetkező hetekben leközlünk a blogon egy írást, melynek a címe „A 144 Igazság”. És most már elárulhatom azt is, hogy ezért volt a fél éves hallgatás, mert meguntam, hogy megírjam a 167. összeesküvés mocskos részleteit; mert meg akartam találni a mai hazug világ létrejöttének valódi okait. Nem állítom, hogy mindent megtudtam, azt viszont igen, hogy közelebb kerültem hozzá. S hogy mire jutottam, azt ezen a lapon fogom elétek tárni.

Tartsatok velem és nézzük meg együtt, hogy milyen mély a nyúl ürege!

biztonságos lájkolás

Címkék: rendőrállam társadalomkritika orvostudomány oltás antidepresszáns geréb ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr184109873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils. H 2012.02.15. 08:22:02

Geréb Ágnesnek nem jobbak a statisztikái, ez hazugság.
Úgy hozza ugyanazt a statisztikát, mint a kórházak, hogy veszélyeztetett, kockázatosnak tűnő szüléseket eleve kórházba irányít.
Vagyis egyenesen rosszabbak a statisztikái. Ez szerintem megzatgyilkolászás, de hát nézőpont kérdése.
Háborítatlan szülés miközben becsöngethet a postás. Elmés.

"a kórházban biztosítva van a gyermek anyakönyvezése, mely az állam eszköze arra, hogy az újszülöttet belekényszerítse saját rabszolga- ööö akarom mondani, jogrendszerébe, melyet állampolgárságnak nevez"
Jézusom... Ne anyakönyveztesd a gyereked, ezaz! Jól megadtad a mocskos államnak.
Iszonyat buta vagy.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2012.02.15. 08:28:55

@Nils. H: Igen, jól érzed, valóban Te vagy a témája a cikknek...
Sajnos nem is értettél meg belőle sokat.

leenaa 2012.02.15. 09:27:37

@Nils. H: Javasolnám, hogy mielőtt bárkit "iszonyat butá"-nak titulász járj utána alaposan mindannak, amit leír! Ugyanis elképzelhetetlenül mély a nyúl ürege, és még a legképtelenebbnek tünö dolgokról is kiderülhet, hogy bizony úgy van. MIközben mindarról, amit veled (is) elhitettek kiderülhet, hogy h a z u g s á g.

Persze, ha nem vagy nyitott és inkább a fejedben lévő, igaz tudásnak vélt információkhoz ragaszkodsz, akkor ne járj utána semminek. Ehhez is jogod van. De magadról állítasz ki szegénységi bizonyitványt azzal, ha alaptalanul ledegradálsz másokat :(

mdavid626 2012.02.15. 11:43:52

@Nils. H: magzatgyilkossag, nem magzatgyilkossag... lehet igazad van, DE en nem korlatozlak abban, hogy ha ugy gondolod korhazban szuld meg a gyerekedet, viszont ha en otthon akarom, akkor en mar buncselekmenyt kovetek el... ha en ugy latom jobbnak, Te meg amugy...hat na es? Miert az a "kotelezo", ahogy Te latod? En azzal, ha otthon szulok artok neked? Miert vagy abban, olyan biztos, hogy a korhazban szules a legjobb a gyerekednek? Mikortol is szulnek korhazakban? Elotte hol szultek? :)

szendétlen 2012.02.15. 14:42:24

Kedves Szerző, úgy látom, jól összegyűltek itten az indulatok és hozzá mérhetetlen tudásanyag. Az énekesnőért kár, nyugodjon békében!

DROG-nak nevezünk minden HATÓANYAGot. Azokat táplálkozással, gyógynövényekkel, vagy azok kivont anyagaiból, koncentrátumokból, növényekből nyert kivonatokból készített gyógyszerekből - végső esetben szintetikusan létrehozott anyagokból - nyerjük. Így a depresszió gyógyszereit is, amely betegség átélését nem kívánom senkinek, de aki nem volt még beteg, véleményem szerint talán ne is nyilatkozzon róla. Én legalábbis megköszönve a jótanácsokat - visszautasítom. Ebből a szempontból még Szendi Gábort magát is, aki szintén napjaink polihisztorának gondolja magát - sok segítő szándéka mellett - mindössze EGYETLEN véleményező, azért függetlenül a gyógyszeripar visszásságaitól ne nézzük már semmibe azokat a gyógyszerkutatókat, akik életen át tartó munkával segítenek megoldást keresni betegségek gyógyítására.
Persze, rejtélyes betegségek ezek. Függőségek, depresszió, szorongások...Még szörnyűbb megélni őket. És lehet vitázni a gyógyszerek hatásosságán, nekem és sok ismerősömnek segített, kihozott a krízisből, de egy szakmáját magas szinten művelő pszihiáter pusztán gyógyszerszedésre nem is kötelez, de egyben megállapodhatunk, alkohollal együtt egyik gyógyszer sem működik.
Az egész jókora összeesküvéselmélet lett, céljától függetlenül, mert ne keverjük ide szerintem Geréb Ágnest se - hogy jön ez ide? Magam részéről megadva a jogok lehetőségét az otthonszülésre, Geréb Ágnest szerintem nem elsősorban tettei, hanem törvénysértései miatt büntették meg, a paragrafusok erre adnak lehetőséget.. Még, ha igaza is van, egy jogállam megbénul, ha a törvényeket mindenki saját érzései szerint tartja be, vagy sem..Márpedig az otthonszülést el tudom képzelni, de azt szabályozás nélkül rettentő veszélyesnek tartom.

Mint ezt az egész felvetést. Pusztán önjelölt polihisztorként, aki ért a joghoz, a pszihiátriához, évtizedeket tanult gyógyszerkutatóként, azaz aki érti az egész világ működését, és itt most mégis felszínes ismeretek alapján próbál összemosni mindent mindennel, megbotránkoztatni, s nem előrevinni valamit, mindössze kavarni... S nem veszi észre, okozza a depressziót...része a problémáknak...nem megold bármit is...

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2012.02.15. 15:21:01

@szendétlen: Pszichológiai betegségek? Egy beteg társadalom beteg tagjainakj fizikai tünetei. Egy végletesen összezavarodott társadalomé, mely teljesen elvesztette gyökereit, értékeit, mely hazugságokra építi a jövőjét, mely teljes figyelmét kifelé fordítja, ahelyett, hogy a hibákat és a megoldásokat magában keresné.
Azt még a legelvetemültebb összeesküvés-elmélet hivők is elismerik (pl. én is :) hogy bizonyos esetekben segíthet a gyógyszer. Viszont abban is biztos vagyok, hogy CSAK A GYÓGYSZER nem segíthet. Valamennyi betegségünk kialakulása lelki eredetű, kivétel a mérgezés és a baleset által szerzett károsodás. Sosem nyerünk gyógyulást attól, hogy bekapunk néhány pirulát. Az maximum elősegíti, hogy a szervezet elvégezze gyógyító tevékenységét.

Alig több mint 100 évet kell visszaugranunk a múltba ahhoz, hogy lássuk az orvostudomány gyökeres átalakulását, mikor is a Rockefeller alapítványok irdatlan pénzeket áldoztak a korábbi holisztikus gyógymódok felszámolására és a gyógyszeres kezelés kiszélesztésére és elterjesztésére. E folyamatról most már részletes irodalom olvasható, s nem csak az orvostudomány teljes ellenőrzés alá vonása történt meg ebben az időben, hanem pl. az oktatásé is. S persze lehet vitatkozni azon, hogy mennyi gyógyszer szedése kívánatos, de az tüneti kezelés, ahogy az orvosok futószalagon írják fel a különböző tablettákat a betegeknek ahelyett, hogy a mélyben fekvő okokat próbálnák megtalálni és azokat gyógyítani.

Ami a cikknek a lényege volt, és akkor most leírom szájbarágósan, röviden, hogy tényleg eljusson: A GLOBÁLIS TŐKE KORRUMPÁLJA AZ ÁLLAMHATALMAT, HOGY SZÁMÁRA PROFITÁBILIS TÖRVÉNYEKET HOZZON. Ez nem a polgárság érdekeit szolgálja - soha nem is szolgálta egyébként, az állam mindig is elnyomó szervezet volt, csak jó volt a marketingje. Az én elvem, hogy virágozzék száz virág, de ez nem tehető meg, ha a hatalom lépten-nyomon beleugat a polgár életébe. Hogy miért és hogyan teszi ezt meg, többek között erről szól e blog. És ha az igazság feltárása depressziót okoz, hát legyen, vállalom. Én szembe merek nézni a problémákkal, és aki bátor, velem jöhet. Aki meg nem, az élje úgy az életét, ahogy neki tetszik. Ámen.

a Beus 2012.02.15. 21:28:00

MMég nem olvastam végig a kommenteket, de gratulálok! Fantasztikus a cikk, teljesen egyetértek,mondhatnám a szívemből írtad;)

Szőr Laca 2012.02.15. 22:06:27

Érdekes és aktuális, mondhatnám húsba vágó
témákat feszeget a cikk.
Egyre több a pszichés problémákkal küzdő ember.
Az is kérdés, hogy minek tudható ez be. A háttérhatalomnak (pl. létbizonytalanság),
vagy épp Gaia anyáknak (pl. rezgési szint emelkedése, idő gyorsulása stb.). Akárhogy is van, nem a gyógyszerektől kell várni a megoldást. El tudok olyan szitut képzelni, ahol rövid ideig, kis mennyiségben indokolt lehet az alkalmazásuk. De aki ettől várja a megváltást, az úgy jár, mint Michael Jackson, vagy szegény Whitney.

szendétlen 2012.02.16. 19:25:16

@Ébredj Fel: "Pszichológiai betegségek? Egy beteg társadalom beteg tagjainakj fizikai tünetei. Egy végletesen összezavarodott társadalomé, mely teljesen elvesztette gyökereit, értékeit, mely hazugságokra építi a jövőjét, mely teljes figyelmét kifelé fordítja, ahelyett, hogy a hibákat és a megoldásokat magában keresné" - TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK! Nem hiszek ezekben az általánosításokban, kollektivizmusban, erre egyenként kell RÁÉBREDNI, s ehhez az ilyen általánosításokon alapuló MOZGÓSÍTÁS nem segítség, hanem annak megerősítése, csak annyi módosul, hogy egy másik igazságot tuszkol oda, ahol az embernek saját felelősségét és saját teendőit - szóval saját szerepét és szabadságát kéne felismerni.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2012.02.16. 23:15:10

@szendétlen: Akkor nem értem :)

Pont erről beszélek, hogy addíg, amíg a „gondoskodó állam” áldásos tevékenysége nem csak abban gátolja meg az állampolgárait, hogy felelősséget vállaljanak saját magukért, hanem megtéveszti és rabigába dönti őket, addíg az embernek sokkal nehezebb dolga van, hogy eljusson az igazságig, az önállóságig, a tudásig és az egészségig.

Az én véleményem szerint lényegesen kisebb államra volna szükség és lényegesen nagyobb szabadságra. Erről szólt a poszt :)

szendétlen 2012.02.17. 01:29:56

:) Abban különbözik a meglátásunk, miközben elfogadom a Tiédet, hogy szerintem az egyén SZABADSÁGA épphogy nem külső körülmények függvénye, sőt, tán (?:) azok még hozzá is járulnak tudatosságunk fejlődéséhez. :) Kívülről SENKI NEM TEHETŐ szabaddá...Tudod, megpróbálhatjuk a hűtő alól előbújó hangyákat agyontaposni, de mindaddig jönni fognak, míg az ételmaradékot el nem távolítjuk. Az ételmaradék jelen esetben állandóan külső okok keresése a hiányzó szabadságra, mint SAJÁT DÖNTÉSÜNKRE. :) Minden dolog kölcsönhatásban működik, lehet, nem is érted, miért írom ezeket Neked, de én magamra ismerek a gondolataidban, nagyon is, sokáig szabadságharcosnak képzeltem magam, míg rá nem jöttem, magammal van dolgom a világért... E harc része, hogy ide beírkáltam. :) Ritkán olvasok manapság hasonló írásokat, ezzel biztos dolgom volt.
Üdvözlettel:
Minden jót! :)

teGergő ChemtrailsBp · http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read 2012.03.17. 09:40:07

@szendétlen:
"Kívülről SENKI NEM TEHETŐ szabaddá.."
"állandóan külső okok keresése a hiányzó szabadságra, mint SAJÁT DÖNTÉSÜNKRE"

Igen, igen, ez nagyon is így van, de szerintem ezzel még semmivel sem különbözik a meglátásod 'Ébredj fel'-étől, a különbség inkább abban van, hogy nem elég csak a saját döntéseinken múló saját szabadságunkkal tisztában lennünk, mert lehet valaki bármilyen tudatos is ebben, ha a külső okot keresni sem kell, mert JÖN KÉRETLENÜL! Ha én úgy szeretném tenni a dolgaimat, ahogy nekem jó, akkor JÖN AZ ÁLLAM, hogy Nana, ezt mi nem így írtuk elő neked! Nyomás vissza a sorba, NINCS DÖNTÉSED!

Valójában van döntésünk, csak annak a következménye akaratlanul is egy külsőleg érkező, célzott akadályozás lesz. Kérdés, hogy vállaljuk-e ezt, ezzel megtartva a lehetőséget, hogy saját döntéseinkkel rendelkezzünk magunk felől, de akár igen, akár nem, az manapság egy emberrel szemben mindenképpen az elnyomó hatalomé lesz az utolsó szó...

Nem mindegy, hogy az ember egy ketrecbe zárva dönthet arról, hogy mit kezdjen magával, mert így a falakba ütköztető ketrec - akár keresi, akár nem(!) - ott van, míg ha ketrecen kívül dönthetne saját tevékenységeiről, akkor maximum csak akkor találna akadályt, ha keresné.

Hiába, van, aki még ezen felül is keresi a külső okot, hogy amögé bújtassa magát, arra fogja tehetetlenségét, de itt ma aki nem keresi, az is szembetalálja magát vele, mert ketrecben vagyunk...

szendétlen 2012.03.19. 10:29:27

@teGergő ChemtrailsBp: Csakis belső okokban hiszek. Azt hiszem, húsz-harminc évembe még belekerül önmagam tökéletesítése, aztán majd elkezdek másokat kifatragni :))) - hacsak rá nem jövök addig, hogy minden az én gondolatom, még a "ketrec" is. :) A világban minden okkal olyan, amilyen, benne megtalálható az én feladatom is, magammal, ezzel van dolgom. Elnézést kérek, ha azt a látszatot keltettem, hogy vitázni szeretnék. :)
süti beállítások módosítása