Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Hajítsd ki a kémeket! A Facebook botrány megoldása

2011.09.05. 23:55 | Ébredj Fel | 6 komment | Megosztás és tárolás |

Két hét telt el előző cikkünk óta, melyben lelepleztük, hogy a Facebook képében kígyót melengetünk a keblünkön. Érdekes volt figyelni a reakciókat: volt, aki felháborodott, volt, aki csak legyintett: „Hadd kövessenek! Nincsenek titkaim...”; volt, aki apatikus belenyugvással fogadta a hírt, és volt, aki még ennél is pesszimistább volt, mondván, ha akarnak, úgyis mindent kiderítenek rólunk... Ajaj. Megadás küzdelem nélkül? Ne már... Természetesen van megoldás a problémára, s e cikk pont erről fog szólni. Előtte azonban néhány sor annak a csoportnak, akik nem értik, hogy miért nagyon veszélyes hagyni azt, amit a FB csinál.

Igen, bárkit meg lehet figyelni, és meg is teszik, ha valakinek a tevékenysége eléggé elkezdi szúrni bizonyos érdekcsoportoknak a szemét. Le lehet hallgatni a telefonját, figyelni az internet-tevékenységét, vagy akár fizikálisan követni a mozgását. Ezek azonban mind un. erőforrás-igényes tevékenységek, magyarán, rá kell állítani az emberre pár ügynököt, vagy el kell kezdeni lehallgatni és feldolgozni a megfigyelt kommunikációját, vírusokat/poloskákat telepíteni a környezetébe stb. Vagyis a megfigyeltek számát nem lehet korlátlanul növelni, mert elfogy a kémszolgálat kapacitása. Fontos még megemlíteni, hogy van egy un. 0. nap, vagyis a megfigyelés kezdete, amitől fogva elkezdenek beáramlani a megfigyelés adatai, az azelőtti tevékenység jelentős része utólag nem megszerezhető.

A Facebook-kal ez másképp van. Itt a megfigyelés automatikus – nincs 0. nap, illetve az a regisztrációd kezdete, vagy esetleg még régebbi, ha ritkán törlöd a sütijeidet. Abban a pillanatban, hogy valamiért előtérbe kerülsz, elég pár keresést lefuttatni és jobban fognak ismerni ŐK, mint te saját magadat.

Tegyük fel, hogy menő üzletember vagy, és egyszer csak... azt veszed észre, hogy nem jönnek be az üzletek, pedig remek ajánlatokat adsz. Vagy a legjobb ötleteidet valahogy mindig megvalósítja más, pont előtted. Vagy úgy érzed, hogy folyamatosan leelőz a konkurencia, pedig jók a termékeid/szolgáltatásaid... Nos, ha elég „nagykutya” vagy, akkor lehetséges, hogy a FB az ok.

Vagy tegyük fel, hogy aktivista vagy, és valamely jó ügy érdekében szervezkedsz, ami nem tetszik a kormánynak... (Tényleg, észrevettétek, hogy a jó ügyek sosem tetszenek a hatalomnak? Ezeket mindig keresztül kell verni rajtuk. Vajon miért nem ők kezdeményezik őket? Na jó, a kérdés költői volt...) Nos, ez már nem is elméleti lehetőség, hanem valóság. Az izraeli titkosszolgálat pl. a Facebook segítségével követte le a „Welcome to Palestine” kampány 300 résztvevőjét, nagyrészt francia, belga és angol aktivistákat, akik az izraeli megszállás alatt terrorban élő palesztinok nyomorúságos helyzetére kívánták felhívni a figyelmet, s ezért utaztak Tel-Aviv-ba. Több mint 65-öt közülük be sem engedtek az országba, hanem a következő járattal egyenesen hazazavarták őket. Szóval, ezek után is jó helynek tartjátok a FB-ot bármilyen szervezkedéshez?

Akárhogy is, egy biztos, hogy nem egészséges dolog ilyen hatalom egy szervezet kezében, ahol a felhasználóknak maximum a hit marad, hogy adataikat nem használják fel „rossz cél” érdekében. Julian Assange, a Wikileaks alapítója a következőket mondta erről (magyar felirathoz nyomd meg a CC gombot a start után!):

Át kell gondolnunk tehát, hogy milyen adatokat osztunk meg Facebook-on és miket írogatunk oda. Meg kell tanulnunk úgy használni ezt a közösségi eszközt, hogy ne lehessen ellenünk fordítani. Az egyik megoldás hogy nem használjuk egyáltalán – ugyanakkor ez részben öngól, hiszen a tagadással együtt az előnyöknek is búcsút mondhatunk. Mi inkább a konstruktív megoldások hívei vagyunk, így hát inkább meghirdetjük a

Facebook kémprogram-mentes oldal kampányt!

A feladat tehát: megőrizni az FB szolgáltatásait, de lehetetlenné tenni a követést. A követést az un. Social Plugin-ek által lefuttatott javascript-ek teszik lehetővé – ezeket kell tehát helyettesíteni. Vegyük sorba, mit tehet ezért egy felhasználó, illetve egy webmester. Kezdjük a felhasználóval – nekik mindössze két egyszerű lépés a biztonság.

1. A Social Plugin-ek tiltása

A Webgraph által fejlesztett ingyenes plugin, a Facebook Blocker letiltja az összes FB plugin-t az oldalon, ezáltal teljes biztonságot ad a követés ellen. A tiltás jellegéből adódóan nem jelennek meg a Like gombok, a Like Boxok és az FB komment mezők sem, viszont azok az oldalak, melyek bejelentkezési lehetőséget kínálnak a FB accountod felhasználásával (Social Connect), továbbra is működőképesek maradnak.

A plugin elérhető Safari-ra, Chrome-ra Firefox-ra és Opera-ra is, csak Internet Explorer-re nem. Ha még ezt használod, akkor ez egy újabb érv a váltásra :)

2. Like and Share

Igen ám, de mit tegyél, ha egy oldal tetszik és lájkolni vagy megosztani szeretnéd? Ehhez szerencsére semmi szükség nincs a FB Social Pluginekre. A dolog könnyedén megoldható egy un. bookmarklet alkalmazásával az alábbi módon:

Fogd meg ezt a linket és húzd rá a könyvjelzősávodra: FaceBook Like
Ha akarod, nevezd át kedved szerint. (Ha nem látod a könyvjelző eszközsávot, engedélyezd a Beállítások vagy a Nézet menüben.)

Innentől kezve ha valamit like-olni akarsz, egyszerűen kattints rá erre a könyvjelzőre az eszközsávodon. Ezzel a bookmarklet-tel bármilyen oldalt lájkolhatsz, még olyanokat is, melynek a gazdája eredetileg nem épített be Like gombot. Király, nem?

Probléma megoldva – már aki veszi erre a fáradtságot. Sajnos teljes mértékben egyet értek PozAko az előző részhez fűzött kommentjével:

Először írni, olvasni, szövegérteni és számítógéphasználni kellene megtanítani a jó népet, utána jöhet a felvilágosítás. (Ld. a felhasználók többségének halvány lila segédfogalma sincs a Safariról, Explorerről, Firefoxról, Operáról stb., vagy "böngésző" vagy "internet" néven ismerik. Akkor miről beszélünk?)

S ha ők nem tájékozottak, akkor a tudatos webmesternek kell őket megvédenie – legalább a saját oldalán. Szerencsére ez sem nehéz egyáltalán. Az általunk alkalmazott megoldás lényege, hogy egy plusz lépést beiktatunk a folyamatba. Így az FB Social Plugin csak akkor töltődik be egy új ablakba, mikor a felhasználó egy kattintással kifejezi szándékát: igen, szeretném like-olni vagy megosztani jelen weboldal tartalmát – s ekkor már nincs is ezzel a script-tel semmi baj.

A tudatos webmesterek és oldalgazdák az alábbi gombokkal és kódsorokkal fejezhetik ki tiltakozásukat az FB kémkedése ellen:

Beillesztendő kód: 

<img onclick="window.open('http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=' + encodeURIComponent(location.href),'Like','width=400, height=100')" alt="biztonságos lájkolás" title="Info: Az itt alkalmazott like mechanizmus megakadályozza a Facebook-ot abban, hogy kövesse azokat a látogatókat, akik nem akarják lájkolni vagy megosztani ezt az oldalt. A gombra való kattintással egy újabb ablak nyílik meg, melyben betöltődik az eredeti Facebook Like gomb annak teljes funkcionalitásával. További info: http://neoltsal.blog.hu/2011/09/05/hajitsd_ki_a_kemeket" src="http://neoltsal.blog.hu/media/image/FB/ajanlom_30px.png" />

A narancssárgával szedett cím természetesen kicserélendő a használt gomb valódi címére.

Az itt alkalmazott megoldás előnye, hogy együttműködik a korábban említett Facebook Blocker plugin-nel. Vagyis annak alkalmazása nem teszi láthatatlanná az ily módon elhelyezett like gombot. A fenti minta szerint meg lehet valósítani az összes FB Social Plugin biztonságos működését. Egy még kényelmesebb módszer az oldal DOM modeljébe való belenyúlás és a Facebook Social Plugin javascript-tel való behívása az olvasó egyetértő kattintása után.

Az alábbi gombokat és scriptet bárki szabadon felhasználhatja. Az erre a cikre visszamutató infó (a linkben) sem kötelező, de persze megköszönjük, ha bennehagyjátok :) Bármilyen ezzel kapcsolatos fejlesztést és ötletet is szívesen közzéteszünk a blogon.

A kampány további előnye, hogy felhívja a látogatók figyelmét a biztonsági problémákra és világunk visszásságaira, ezzel további embereket terelve rá az Ébredés Útjára.

Innentől rajtatok múlik... Szóval, hajrá!

 

biztonságos lájkolás

Címkék: facebook kémkedés védekezés julian assange facebook kémprogram mentes oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr753205139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Subok 2011.09.06. 18:14:29

Üdv!
Jó ez,de ... Több mint 100 évig mérgeztek minket a FÉLELEMMEL!!! Én azt mondom, kövessék és figyeljék az fb-s csoportjainkat! MERT EZ EGY ÜZENET ...NEM FÉLÜNK! Itt az idő,hogy ŐK féljenek tőlünk,mert naponta ÉBREDNEK ezrek a Világban,akik felismerik a Valóságot és kutatni kezdik a válaszokat! És 100év után először,ők érzik a gerincükön azt az érzést amivel eddig minket mérgeztek,ők kezdenek félni,tőled,tőlem...tőlünk!!! Nyílván felkerültünk már a "fekete listára". És? Még mindig itt vagyok és nem félek, még nem jött el értem a "fekete autó"! De,bármikor szivesen halok meg SZABAD EMBERKÉNT,mint hogy rabszolga legyek!!! ... Azért közönjük,hogy megosztottad velünk ezt a cikket és tartalmát! Barátod: Kőszegi István (keress meg a facebook-on)

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.09.06. 19:55:07

@Ethien: teljesen egyetértek. De a szabadságba beletartozik az is, hogy megvédjük a a szabadságunkat! Ez a cikk erről is szól: hogy nem engedjük tovább, hogy azt tehessenek velünk, amit akarnak. Egy kést lehet használni ételkészítésre és emberölésre is. A Facebook rengeteg klassz dolgot adott nekünk – de határozotan fel kell emelnünk a hangunkat, mikor ezzel megpróbálnak visszaélni!

tyühami 2011.09.16. 21:08:41

Klasszak az új facebook gombok. Azt azért megkérdezem, hogy a blogon a google analytics méri a látogatottságot? Végülis mindegy, mert ha a profilban nem is, másképpen úgyis nyilván rajta van a blog.hu domain-en. Mint mindenhol máshol. Ez kell is hiszen ugyebár így kapjuk a releváns hirdetéseket érdeklődésünknek megfelelően, ami a digitális televíziózást is olyan "klasszá" teszi majd... persze csak ha lesznek még hagyományos reklámok... lehet hogy később már minden csak bevágott képkockák képében érkezik.

nemecsek ernő áruló 2011.11.16. 17:37:23

Az üzletemberes részhez: ha valaki az üzleti titkait közzé teszi fészbukon, az azért elég nagy droid, és meg is érdemli, hogy bukjon. :)

bookmyface · http://hackerkepzes.hu/blog/ 2012.11.14. 17:40:06

bizonyos lehetőségeket ki kell használni önmagunk védelméért
süti beállítások módosítása