Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Parazita vagy te is?

2009.10.06. 09:41 | Ébredj Fel | 5 komment | Megosztás és tárolás |

Tényleg nagyon jó dolog ez a hírfolyam. Láthatom, hogy barátaim, ismerőseim mit csinálnak az interneten, meg a Facebook-on. Tanulságos. Nézhetem sokáig és elemezhetem naphosszat. Mégis, ezért a tanulmányért még a legkorruptabb kormány sem fizetne pár milliót zsebbe, ugyanis a végeredmény egy szóval jellemzhető, max. kettővel. Így nézne ki:

TANULMÁNY

Írta: Ébredj Fel.

Mit csinálnak az emberek az interneten?

Válasz: SEMMIT.

Vagy más szóval:

FOGYASZTANAK.

Vagyis: videoklippeket és fényképeket nézegetnek. Játszanak. Teszteket töltenek ki. Hozzászólnak a tesztekhez, a videoklippekhez, a fényképekhez. Megírják, hogy ebédelni mennek vagy hogy lefekszenek aludni. A tetszik gombra kattintanak – ezt persze csak akkor, ha nem kíván túl sok gondolkodást. Ha olvasni, utánajárni kell, az már gáz.

Hihetetlen, hogy ennyire elsatnyult a társadalom, hogy ennyire elsatnyultatok Ti, emberek... Még azt sem veszitek észre, hogy ha ég a ház. Majd ha megint az elkülönítő táborokba szállító vagonokban találjátok magatokat, fogadok, akkor is csak azt fogjátok mondani: „Jó, jó, de TV van? Facebook-ozni, iwiw-ezni lehet?” És tudjátok mit? Lehet, hogy lehet. Lehet, hogy megadják nektek a lehetőséget, mint egy heroinistának a következő lövetet. És akkor majd like-olhatjátok egymás utolsó képeit sorbanállás közben a gázkamrába menet. Hú de király lesz.

Az emberi élet értelme két szóban leírható:

Szeretet és Kreativitás.

Persze most mindenki felsikít: „a szeretet az megvan!” Valóban? És amit érzel, az szeretet vagy Szeretet? Vagy másképpen mondva, "unconditional love"? Ja, nem tudjátok, mi az? Akkor nézz utána gyorsan, google a barátod. Ha megteszed, talán még megmenthető a lelked.

A másik dologgal kapcsolatban, vagyis a kreativitás, másnéven alkotás... Ha ezen a blogon jársz... Ez talán minősít. Legalább a szándék megvan benned. De mit ér a szándék tett nélkül?

Ami történik, az azért van, mert Ti, a többség, csendben maradtok. Mert eltűrtök mindent, csakhogy élhessétek a biztonságos életeteket. Hogy vihessétek tovább az ostoba, kreativitásmentes on-line életeteket. Parazitaként élősködtök a társadalom testén, NULLA értéket hozva a közösségnek. A baj az, hogy már régóta ti vagytok többségben. És lassan a kevés értékes már képtelen eltartani benneteket.

Mégis, mit vártok a 82. teszt kitöltése után? Vajon mi lesz, ha tudod, hogy a teszt szerint X lehet a következő szerelmed, vagy Y lehetett volna az apád??? Tényleg azt várod, hogy egy teszt mondja meg, hogy hol élnél legszivesebben, vagy hogy melyik tánc passzol a leginkább hozzád? HALLÓ, ÉBRESZTŐ!!! A vágyaidat csak te ismerheted!

Az utolsó órában vagyunk, hogy változtass ezeken. FEL KELL ÉBREDNED, ÉSZRE KELL VENNED, hogy manipulálva vagy. Hogy mások oltják beléd a gondolatokat, hogy mások parancsára érzel. Hogy kiszámítható vagy, hogy gombnyomásra működsz. Hagyj fel a tesztek kitöltésével és kezdd el ÉLNI A SAJÁT, KÜLÖNLEGES ÉS EGYEDI ÉLETED. Ne légy tagja a nyájnak. Kezdj el GONDOLKOZNI megint és oszd meg a gondolataidat. LÉGY ÉRTÉKES MEGINT.

Itt az idő. Nem élheted tovább PARAZITA MÓDON az életed. VÁLTOZTASS!!!

 

biztonságos lájkolás

Címkék: iwiw facebook ébresztő társadalomkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr281430875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monguzka 2009.10.06. 14:28:30

Jó kis cikk, tetszik! Azért remélem, nem ennyire rossz a helyzet, legalábbis részemről biztos nem. :)
Én tagja vagyok mindkét közösségi oldalnak, de nem tulajdonítok neki ennyire nagy jelentőséget. Én is sok tesztet töltök ki, mert mulatságosnak tartom többnyire. (Persze vannak kívételek, amit nem is értem, h miért kerültek fel. pl. mennyire ismered Kiss Virágot... nah...ki nekem az a Kis Virág?? azt semtom, h ki az :D )
Persze a többit sem lehet komolyan venni, én nem hiszem, h ezek alapján kell élnünk az életünket, vagy bármit is befolyásolna.
Én megmondom őszintén, munkaidőben, amikor épp nincs dolgom, szívesen vagyok ezeken az oldalakon. De a szabadidőmben jobb dolgokkal is tudok foglakozni)
És még annyit, hogy én pl utálok tv-zni, nem is szoktam 1általán.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.10.11. 11:36:17

@Monguzka: Menj fel Facebookra és nézd meg a hírfolyamot. Mit látsz? Hány - mondjuk így - alkotó jellegű bejegyzés van, mondjuk a lap aljáig?
Ha megcsinálod ezt a tesztet, akkor látod, hogy max 1-2... És ez elkeserítő, mert ez a sok ember csak azzal foglalkozik, hogy töltse az időt, hogy szórakozzon. Ne értsd félre, nem vagyok a szórakozás ellen, viszont azt látni kell, hogy bizonyos erők arra törekednek, hogy CSAK szórakozzunk és megpróbálnak leszoktatni a gondolkodásról.
A helyes arány megtalálása a fontos. Azzal, hogy te itt jársz, sőt, hozzá is szoltál a kérdéshez, már sokat haladtál a helyes irányba...
(És bocs, hogy csak most jelent meg a kommented, csak rosszul volt beállítva a blog.hu motorja és moderációhoz kötötte a megjelenést. Ezt most átállítottam...)

Monguzka 2009.10.14. 15:07:10

Igen, ebben teljesen egyet értek Veled, kevés a tényleg értelmes bejegyzés, link stb.
Bár talán picit ez attól is függ, hogy kinek milyen ismerősei vannak, ki mit továbbít, mire hívja fel a figyelmet... Én személy szerint nyitott vagyok minden érdekes, művészi, kultúrális dologra is, nem csak a szórakozás érdekel. És azzal is egyet értek, hogy fontos a helyes arány megtalálása.

Ingrid 2009.11.16. 18:07:17

Nagyon sok mindennel egyetértek. Minden közösségi szart fölösleges időpazarlásnak tartok. Egyetlen helyen tartottam meg az accountomat, ott is csak a legszükségesebb - fontos - linkeket közlöm ismerőseimmel és pont.
nem vagyok kíváncsi arra, ki kinek az ismerőse, kit jelölt meg az elmúlt 5 napban és kivel vannak közös ismerőseink, stb...
mélyen szánom azokat, akiknek erre (és ennyire) telik....

FehérTea 2012.05.21. 17:33:12

Szervusztok Drága Éber Lelkek!
Ez az első bejegyzésem. Megnéztem a Jane Bürgermeister interjúkat, most pedig visszafelé haladok az oldal első bejegyzésétől kezdve. Nagy örömmel olvasok, ezidáig a cikkek hangvétele is pozitív a hitelességük mellett! 26 éves vagyok, és bizalommal tekintek a jövőbe. Nem kell különösen okosnak vagy bennfentesnek lenni, nem kell velünk született szociális érzékenység sem, hogy egyéni tudatosságunkra ébredjünk, aztán pedig kinyíljon a világ előttünk. Bízom benne, hogy sok érdekes dolgot találok nálatok, és hogy építő jelleggel tudok részt venni a közös célok elérésében! Szervusztok!
Peti
süti beállítások módosítása