Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Julian Assange üzenete a börtönből

2010.12.08. 22:00 | leenaa | 1 komment | Megosztás és tárolás |

Mint tegnap hírt adtunk róla, Julian Assange-t, a Wikileaks arcát és alapítóját letartóztatták Londonban. A kihallgatáson önként jelent meg, ügyvédei kíséretében, de a bíróság épületét már nem hagyhatta el. A vádak egyértelműen gyengék és valószínűleg koholtak. A tárgyaláson híres médiaszemélyiségek is jelen voltak, mint pl. John Pilger újságíró és Ken Loach filmrendező, akik együttesen több mint 100.000 Fontot (33 millió forint) ajánlottak fel óvadék gyanánt. A bíró, Howard Riddle elutasította Julian Assange óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését. Meg nem erősített források szerint a HMP Wandsworth börtönbe szállították és dec. 14.-ig szinte biztosan fogva is tartják majd.

Julian alábbi írásának csak tegnap éjjel kellett volna megjelennie a The Australian újságban, de amikor a szerkesztőség hírét vette letartóztatásának, azonnal publikálták. Az ügyről készült részletes elemzésünk megjelenése előtt lefordítottuk Julian üzenetét, aki most azért ül börtönbe, mert mindannyiunk igazságát képviselte. Fogadjátok szeretettel.

1958-ban a fiatal Rupert Murdoch, a „The News” Adelaide-i akkori tulajdonosa és szerkesztője ezt írta:

„A titoktartás és az igazság versenyében, úgy tűnik elkerülhetetlen, hogy mindig az igazság győz.”

Ez a megfigyelése talán édesapjának, Keith Murdoch-nak azzal kapcsolatos bejelentését tükrözte, hogy Gallipoli partjain illetéktelen brit parancsnokok ausztrál seregeket gyilkoltak le teljesen értelmetlenül. A britek le akarták csukni Keith Murdoch-ot, a férfit azonban nem lehetett elhallgattatni, és erőfeszitései végül a végzetes Gallipoli kampány megszüntetéséhez vezettek. 

Majdnem egy évszázaddal később a Wikileaks vakmerő módon szintén olyan tényeket közöl, amelyeknek publikussá kell válniuk.

Egy Queensland-i vidéki kisvárosban nőttem fel, ahol az emberek kertelés nélkül kimondták, amit gondolnak. A nagy kormánnyal szemben bizalmatlanok voltak, úgy vélték, az korrupttá válhat,  ha nem tartják rajta a szemüket. A  korrupt Queensland-i kormány sötét napjai – még a Fitzgerald vizsgálat előtt – tanusítják, hogy mi történik akkor, amikor a politikusok elhallgattatják a médiát, megakadályozva ezzel, hogy az igazság nyilvánosságra kerüljön.

Ezek a dolgok velem maradtak. A Wikileaks eme értékek köré épült. Az Ausztráliában megfogant koncepció az volt, hogy hogyan használjuk fel az internet technológiáját új módon arra, hogy feltárjuk az igazságot.

A Wikileaks egy új típusú újságírást teremtett: a tudományos újságírást. Más médiaforrásokkal dolgozunk együtt, hogy az emberekhez eljuttassuk az híreket, de az is cél, hogy bebizonyítsuk azok hitelességét. A tudományos újságírás lehetővé teszi, hogy elolvassunk egy hírt, majd on-line megnézzük a cikk alapjául szolgáló eredeti dokumentumot. Ily módon mindenki saját maga megítélheti: igaz-e a történet? Pontosan írta-e meg az újságíró az eseményeket?

A demokratikus társadalmaknak erős médiára van szükségük, és a Wikileaks is ennek a médiának a része. A média segít abban, hogy a kormány becsületes maradjon. A Wikileaks már közölt néhány kemény igazságot az iraki és az afganisztáni háborúról és nyilvánosságra hozott néhány testületi korrupcióról szóló történetet.

Az emberek azt mondják, háborúellenes vagyok. A tényszerűség kedvéért: nem vagyok az. Néha szükség van arra, hogy a nemzetek háborúba menjenek, és csak háborúk vannak. De nincs annál rosszabb, mint amikor egy kormány hazudik a népnek ezekről a háborúkról, majd pedig megkéri ugyanezen az állampolgárokat, hogy tegyék kockára adóforintjaikat és életüket ezekért a hazugságokért. Ha egy háború jogos, akkor mondják el az igazat és a nép majd eldönti, hogy támogatja-e.

Ha olvastad valamelyik afgán vagy iraki háborús naplót,  USA követségi feljegyzést vagy bármelyik történetet,  amiről a Wikileaks írt, gondold át, hogy mennyire fontos minden média számára, hogy ezeket a dolgokat szabadon közölhesse.

Nem a Wikileaks az egyetlen olyan média, amelyik USA követségi feljegyzéseket publikál. Más médiák, pl a brit Guardian, a New York Times, a spanyolországi El Pais és a német Der Spiegel is leközölték ugyanazokat a feljegyzéseket.

Mégis, a Wikileaks az – a fentebb felsorolt többi csoport koordinátoraként –, amelyik a leggonoszabb támadásokat és vádakat kapta az amerikai kormánytól és annak hű követőitől. Megvádoltak már hazaárulással, annak ellenére, hogy nem amerikai, hanem ausztrál állampolgár vagyok. Több tucat ember követelte már Amerikában, hogy „távolítsanak el” engem az amerikai speciális katonai alakulatok. Sarah Palin szerint engem is „kézre kell keríteni, mint Osama bin Laden-t.” Egy, az USA Szenátusa előtt fekvő republikánus törvény azt akarja, hogy „nemzetközi szintű veszély”-ként tartsanak számon és ennek megfelelően szabaduljanak meg tőlem.

A kanadai miniszterelnök egyik tanácsadója az országos tévében azt mondta, meg kellene, hogy gyilkoljanak. Egy amerikai blogíró azt követelte, hogy rabolják el itt Ausztráliában a 20 éves fiamat, és okozzanak neki sérüléseket – mindezt pusztán azért, hogy engem elkapjanak.

Az ausztráloknak minden gőg és büszkeség nélkül észlelniük kellene, ahogy a miniszterelnök, Gillard (az ausztrál miniszterelnök-asszony) szégyenteljes módon cinkostársként támogatja ezeket a véleményeket. Az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton sem kritizálta egy szóval sem a többi médiaszervezetet. Mindez azért van így, mert a Guardian, a New York Times és a Der Spiegel régi és nagy lapok, míg a WikiLeaks még mindig kicsinek és fiatalnak számít.

Mi vagyunk a gyengébbek. A Gillard-kormány megpróbálja lelőni a hírvivőt, mert nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön az igazság, amely saját diplomáciai és politikai ügyeit is magába foglalja.

Válaszolt-e már az ausztrál kormány erre a sok-sok erőszakos fenyegetésre, amely ellenem vagy más Wikileaks dolgozó ellen irányult? Az ember azt gondolná, hogy az ausztrál miniszterelnök megvédi állampolgárait az ilyen dolgoktól, de eddig csupatörvénytelenségről szóló, teljesen megalapozatlan kijelentések vannak. A miniszterelnök és különösen a főügyész arra hivatott, hogy méltósággal megtegye kötelességét különössebb csetepaté nélkül. Biztos lehetsz afelől, hogy ezek ketten csak a saját bőrüket akarják menteni. Nem fognak megvédeni.

Minden alkalommal, amikor a Wikileaks nyilvánosságra hozza az igazságot az USA ügynökségei által elkövetett visszaélésekről, túlkapásokról, az ausztrál politikusok a Külügyminisztériummal együtt kórusban kántálják: „Életeket kockáztat! Nemzetbiztonság! Csapatokat veszélyeztet!” Aztán meg azt mondják, semmi fontos nincs abban, amit a Wikileaks publikál. Nos, mindkettő nem lehet igaz. Akkor melyik az?

Egyik sem. A Wikileaks 4 éves múltra tekint vissza. Ez alatt az idő alatt teljes kormányokat változtattunk meg, azonban – már amennyire erről tudomása lehet bárkinek – egyetlenegy árva léleknek sem esett semmilyen bántódása. Amerika azonban, ausztrál kormány hallgatólagos beleegyezésével, csak az elmúlt néhány hónapban több ezer embert gyilkolt meg.

Az amerikai védelmi miniszter, Robert Gates bevallotta egy Kongresszusnak írt levelében, hogy az afganisztáni háborúval kapcsolatos feljegyzések feltárása semmilyen kényes titkosszolgálati forrást vagy módszert nem veszélyeztetett. A Pentagon állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy a Wikileaks jelentések miatt bárkinek baja esett volna Afganisztánban. A NATO Kabulban elmondta a CNN-nek, hogy egyetlenegy olyan embert sem talált, aki védelemre szorult volna. Az ausztrál védelmi minisztérium ugyanezt mondta. Semmilyen ausztrál katonai egységnek vagy forrásnak nem lett semmi baja az általunk publikált anyagok miatt.

A publikációink azonban igen fontosak. Az amerikai diplomáciai iratok néhány megdöbbentő tényt tárnak fel:

Az USA megkérte diplomatáit, hogy lopjanak el személyes anyagokat és információkat az ENSZ hivatalnokoktól és emberi jogi csoportoktól – többek között DNS mintát, ujjlenyomatokat, írisz-képet (szivárványhártya), hitelkártya számokat, internet jelszavakat, igazolványképeket, a nemzetközi egyezmények megsértésével. Lehetséges, hogy az ausztrál ENSZ diplomaták is célpontjai ennek.

Abdullah, Szaud Arábia királya megkérte az amerikai kormányhivatalnokokat Jordániában és Bahrainban, hogy  „bármilyen eszköz” bevetésével állítsák le Irán nukleáris programját.

Nagy-Britannia azért végzett Irakkal kapcsolatban vizsgálatot, hogy „amerikai érdekeket” védjen.

Svédország titokban  tagja a NATO-nak és részt vesz az amerikai titkosszolgálatok hírszerzésében  is, melyet saját parlamentjének tudomása nélkül végez.

Az USA kíméletlenül rá akar venni más országokat arra, hogy fogadjanak be rabokat a Guantanamo Bay-ből. Barack Obama csak akkor egyezett bele a szlovén elnökkel való találkozóba, ha Szlovénia hajlandó befogadni egy fogvatartottat. Pacifista szomszédunknak, Kiribatinak több millió dollárt ajánlottak fel, hogy fogadja be a börtönlakókat.

A Pentagoni Iratokkal kapcsolatban hozott történelmi jelentőségű döntésében (1971) az Amerikai Legfelsőbb Bíróság kijelentette hogy „csak egy szabad és korlátozásoktól mentes sajtó képes hatékonyan felfedni a kormányban előforduló csalásokat”. A napjainkban a Wikileaks körül dúló viharok megerősitik, hogy meg kell védeni az összes média igazság feltárásához való jogát.


Julian Assange
a Wikileaks föszerkesztője

Egy tiszta ember őszinte és megragadó gondolatai a világról, akit – mint már annyi más igaz embert a történelem folyamán – el akarnak lehetetleníteni a gonosz hatalmak. 

Meddig tűrjük még ezt? Meddig élünk még egy álomvilágban, melyről elhisszük, hogy a dolgoknak így kell lennie? Mikor merünk végre szembenézni azzal, hogy minden kormány korrupt, erőszakos és hazug, és hogy nem egy új választástól, egy új politikai erőtől kell várni a helyzet javulását, hanem az egész társadalmi berendezkedést meg kell változtatni?

És azon belül, persze, elsősorban a mi hozzáállásunkat a világhoz.

Fontos Neked az Igazság? És ha igen, meddig fontos? Csak addig, amíg a Te igazságodról van szó? Vagy csak addig, amíg nem jár hátrányokkal, esetleg nehézségekkel számodra? 

És kiállsz mellette akkor is, ha mindannyiunk Igazságáról van szó?

Nos, ha szeretnél egy jobb világot látni magad körül, akkor add aláírásodat a Wikileaks-ért és tiltakozz Julian Assange fogvatartása ellen. Kattints!

biztonságos lájkolás

Címkék: wikileaks julian assange

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr192502729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falconw 2010.12.12. 16:10:18

Ez a WikiLeaks egy beugratás. Lehet, hogy Julian Assange valóban egy igaz ember. Így hát két legyet ütnek egy csapásra : Eltesznek az útból egy igaz embert és a kiszivárogtatott adatok alapján meghozzák a megfelelő intézkedéseiket. Amit meg akartak hozni, hiszen ezért szivárogtatták ki az információkat. hogy legyen mire hivatkozni.

Nagyon átlátszó! Neked nem tűnik fel kedves cikkíró ?

A dolog onnantól kezd rettentő gyanús lenni, amikor a rádióban megemlítik a hírekben, hogy letartóztatták a WikiLeaks vezetőjét. Gondolkozz már egy kicsit! Ha a WikiLeaks tényleg akkora probléma lenne akkor lehozná a fősodratú média a vele kapcsolatos híreket ? Dehogy! Agyonhallgatná! Mint ahogy agyonhallgat egy csomó mindent...

Ez a mostani ügy egy elit által megtervezett akció. Ha ezt nem látod, akkor semmit se látsz.
süti beállítások módosítása