Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Következtetések: Cable Gate - 5. rész

2010.12.23. 20:36 | Ébredj Fel | 38 komment | Megosztás és tárolás |

Kissé hosszúra nyúlt a Wikileaks és Julian Assange történetét bemutató cikksorozatunk – és még így sem mutattunk be szinte semmit. A több mint 250.000 diplomáciai iratnak alig 1%-a lett feldolgozva, de ez a mennyiség is bőven elég ahhoz, hogy elgondolkozzunk: miféle világban élünk? Hogy jutottunk el ide, és főleg, merre menjünk tovább? Erről szól ez a rész.

A Wikileaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján bizonyossá vált az, ami eddig csak sejthető volt: az USA kormánya évtizedek óta visszaél vezető gazdasági és katonai pozíciójával annak érdekében, hogy hegemóniáját tovább növelje és e cél elérése érdekében bármilyen eszközt hajlandó felhasználni, annak erkölcsösségére való tekintet nélkül. Ám a dokumentumok megmutatták, hogy nem csak az USA vezetése viselkedik így, hanem a Föld szinte valamennyi kormányáról kerültek ki terhelő adatok. Azt hiszem, egyértelműen levonhatjuk az első következtetésünket:

1. A hatalom – működjön az bármilyen államformában – korrupt.

A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) vagy megvesztegetés olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttására való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. Attól függően, hogy milyen pozícióban van az előnyhöz juttató, beszélhetünk például politikai, közigazgatási, rendőri, katonai vagy gazdasági korrupcióról. (Forrás: Wikipedia)

Reményeink az ember erkölcsi nagyságáról dugába dőltek: úgy látszik, aki a húsosfazék közelébe kerül, az óhatalanul elfelejti, hogy ki volt, hogy honnan jött, milyen elveket vallott valamikor; a hatalomba bejutott személy – rövid aklimatizáció után – elkezdi csak a saját és falkatársai érdekeit nézni, s a ritka kivétel pedig ismét csak a szabályt erősíti. Vajon miért íly gyarló az ember? E kérdésre rövidesen választ adunk.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb esetben a kormányok – mint a diplomáciai iratok is mutatják – gazdasági érdekekben használják erkölcstelen módon hatalmukat, azért, hogy a megakonszerneik zsíros megrendeléseket akaszthassanak le, háttérbe szorítva a konkurenciát még akkor is, ha azoknak kedvezőbb ajánlata van. Néhány ilyen példa:

A spanyol hadsereg az angol Rolls-Royce helyett a General Electric-et választotta 45 helikopter-hajtómű pótlására az NH90-es szériához – az erős amerikai diplomáciai lobbi hatására. A megrendelés értéke kb. 45 millió font lett volna. E helikopterek eredetileg is Rolls-Royce hajtóművekkel voltak szerelve.

Az amerikai diplomácia gazdasági specialistája, Matthias Mitman a VISA és a MasterCard érdekében lobbizott Oroszországban, hogy megváltoztassanak egy törvénytervezetet, mely miatt e két cég piacot vesztett volna. A törvénytervezet szerint létrehoztak volna egy állami konzorciumot, mely az oroszországi hitelkártya-tranzakciókat kezelte volna. E tranzakció-díjakat 4 milliárd dollárra becsülték.

Nem csoda hát, hogy amikor a WikiLeaks az USA kormányának érdekeit sértő diplomáciai iratokat a nyilvánosságra hozta, a VISA és a MasterCard az elsők között volt, akik felmondták a WikiLeaks-szel kötött szerződéseiket, elvágva ezzel annak anyagi támogatását. Hasonlóan döntött a PayPal, az Amazon, a Bank of America, az EveryDNS és az Apple is. A támogatás tehát kölcsönös: az amerikai kormány támogatja a multicégeit, akik szükség esetén ezt viszonozzák.

– És mi ezzel a baj? – kérdezi a naív olvasó. Nos, csak annyi, hogy e kölcsönös támogatás nem erkölcsi alapon, hanem kizárólag a profit mentén történik. És pont a profit az, amelynek nem számít se törvény, se igazság, se emberélet, csak az, hogy a lap alján minél nagyobb összeg álljon a vonal alatt. Ezért gyártanak már szinte mindent un. tervezett avultatással, hogy egy meghatározott idő után szinte biztosan tönkremenjen vagy szervízre szoruljon; ezért bocsájtják el dolgozók ezreit, nem törődve azok további sorsával; vagy ha ez nem elég, telepítenek át hatalmas gyárakat olyan országokba, ahol éhbérért alkalmazzák az amúgy is nyomorgó lakosságot, vagy akár gyermekeket is dolgoztatnak; ezért mérgezik meg élőhelyünket, megspórolva a környezetszennyezés elkerüléséhez szükséges berendezések árát; és még sorolhatnám.

Az összeesküvés-elmélet hivők szerint a kormányok marionett-figurákból állnak, melyeket a háttérhatalom, vagyis a gazdasági elit irányít a háttérből. Azt mindenesetre még a szkeptikusok is beláthatják, hogy manapság egy kormány sem nyerhet választást megfelelő anyagi támogatás nélkül, melyet általában a multicégek folyósítanak a kampányhoz. És jaj annak a kormánynak, mely nem képviseli a multik érdekeit: könnyen lehet, hogy még a következő választásig sem húzza ki, ha előremutató, népbarát reformokat kívánna megvalósítani, esetleg erősebben megadóztatná a gazdagokat vagy a multikat, neadjisten a bankrendszert próbálná megreformálni. Az Elit azonnal beveti gazdasági vagy politikai, külföld esetén diplomáciai befolyását, ha kell, megvesztegeti, ha kell, megfenyegeti vagy akár likvidálja is a kérdéses vezetőt, vagy ha ez sem működik, akár le is rohanja az adott országot. Meghozhatjuk tehát a második következtetésünket is:

2. A kormány alapvetően nem a választóit, hanem a leggazdagabb társadalmi réteg érdekeit képviseli.

Maradhat-e erkölcsös ilyen körülmények között egy politikus, illetve a politikusokból álló kormány? A válasz egy egyértelmű NEM – s ha mégis megpróbálja, rövid úton eltávolítják a hatalomból. Persze erre ritkán kerül sor, hiszen az egyenes gerinccel rendelkező, jóakaró vezetőjelölt már jóval a kormányba való bekerülés előtt kipontozódik, amikor „el kéne intézni valamit”, meg kéne tenni egy-két szivességet ennek-annak, ami nem teljesen legális… Aki erre nem hajlandó, az biztosan nem jut feljebb a politikai ranglétrán. Sok olyan emberrel is találkoztam, akiknek felfordult a gyomra az államaparátusban burjánzó korrupciótól és inkább állást változtatott, mintsem hogy elmerüljön a szennyben. Harmadik megállapításunk ezek alapján:

3. Az összes politikus erkölcstelen – mert nem tehetnek mást.

Szóval, hogy is várhatjuk azt, hogy egy új kormány, egy új vezetés pozitív, érdemleges változást hozzon a köznépnek?

És vajon lehet-e egy multi, vagy akár bármilyen részvénytársaság becsületes, erkölcsös? Vizsgáljuk meg ezt a kérdést. Mai gazdasági berendezkedésünkben egy részvénytársaság értékét a tőzsde határozza meg, alapvetően két szempont szerint: 1. a cég vagyona; 2. a fizetett osztalék mértéke. Minél több nyereséget termel egy cég, annál nagyobb az osztalék is. Egy részvénytársaságot annak igazgatótanácsa irányítja, melynek tagjait a részvényesei a közgyűlésen választják meg, illetve a társaság legnagyobb részvénytulajdonosai közül kerülnek ki. Rövidre zárva a dolgot, ha a részvényesek kevésnek találják az osztalékot, akkor leváltják az igazgatótanácsot és újat választanak helyette, amelytől nagyobb nyereséget remélnek. Tehát az igazgatótanács léte függ attól, hogy a profitábilitás elég magas legyen.

A kérdés tehát az, hogy meddig tud becsületes maradni egy igazgató, mikor látja, hogy a konkurencia elkezdi a pár bekezdéssel feljebb felsorolt erkölcstelen eszközöket alkalmazni? Nem sokáig. Csak ha zseniálisan jó és becsületes vezető, akkor sikerülhet ideig-óráig becsületes úton elérni a szükséges nyereséget. És a részvényesek akkor sem fogják érteni, hogy miért nem alkalmazza azokat a profitnövelő eszközöket, melyeket mindenki más is alkalmaz… Ha pedig csak átlagosan jó vezető, akkor nem fogja tudni elkerülni ezeket a módszereket a részvények árfolyamának esése nélkül. Negyedik következtetésünk tehát:

4. Minél nagyobb egy cég, annál profitorientáltabb a tevékenysége és annál kevésbé erkölcsös a működése.

Mit eredményez mindez? Nos, 2005-ben kiszivárgott a Citigroup-nak egy belső jelentése, mely erősen felborzolta a kedélyeket. E jelentés szerint az USA már nem demokrácia, hanem plutokrácia – vagyis egy olyan társadalom, melyben a hatalmat a gazdagok gyakorolják. Tényleg? Mintha nekünk nem ezt mondanák. E jelentés szerint

…a világ két blokkra oszlik – a plutokráciákra, ahol a gazdasági növekedés motorja és fő fogyasztója a szűk tehetős réteg; és a maradék.

Ismerős a szituáció? Az átlagembernek egyre kevesebbel kell beérnie, míg a felső rétegnek egyre jobban megy. Ezt később részletezik is a tanulmányban, mely szerint az amerikai családok 1%-ának nagyobb a jövedelme, mint az alsó 95%-nak együttvéve. És ez az olló a Citigroup szerint még tovább fog nyílni… A felmérés 2000-ben készült, azóta eltelt 10 év!

De vajon meddig nőhet még a különbség gazdagok és szegények között, mikor már szinte minden pénz az Elithez folyik be? Nos, az utóbbi évek eseményei azt mutatták, hogy a Föld felosztása befejeződött: elfogyott a szabad felosztható vagyon. Ezért most már csak elvenni lehet másoktól. Nem probléma! És megcsinálták a bankkrízist, melynek következtében milliók vesztették el a nyugdíjukat (a nyugdíjalapok értékcsökkenése miatt), a házukat az ingatlanválság miatt, az állásukat a gazdasági válság miatt. És országok adósodtak el, mert a kormányok kisegítették a rossz helyzetben lévő bankokat (lol), ahelyett, hogy inkább a betéteseket kártalanították volna és a bankot hagyták volna csődbe menni. De persze ezt nem lehetett, mert az Elitnek nem ez volt a kívánsága. Ez a megoldás szinte fel sem merült, hiszen így nem jött volna létre az újabb tőkekoncentráció. Az így megnövekedett államadósságot pedig az adófizetőinek kell kifizetni. Nem a gazdagoknak, akiknek amúgy is sok van, hanem az alsó- és középosztálynak. De persze pont ez a trükk lényege.

És – hogy végezetül visszakanyarodjunk a WikiLeaks-hez is – ezért van ekkora hivatalos felháborodás a kiszivárgott dokumentumok miatt. Mert ezek pontosan megmutatják, hogyan trükköznek a kormányok, hogy segítség gazdasági elitjüket még gazdagabbá és befolyásossabbá tenni, miközben az állam feladata a közjó biztosítása és választóinak szolgálata lenne. Ennek pont az ellenkezője történik: az adófizetők pénze különböző fondorlatos utakon az Elithez vándorol, míg az átlagpolgár egyre nehezebb körülmények között, egyre rosszabbul él. Meghozhatjuk az ötödik következtetésünket:

5. A kapitalizmusnak nevezett gazdasági rendszer jelen formája modern rabszolgaság, mely csak a leggazdagabb réteg érdekeit szolgálja és amely csak úgy tud fentmaradni, hogy polgárait hazugságban tartja.

És ebből következik a hatodik:

6. A magánvagyon korlátlan növekedésének lehetősége és a profit minden más emberi érték elé helyezése a társadalom két rétegre szakadásához vezet, melyben az egyik réteg a szűk létszámú, az összes anyagi javakat és a hatalmat birtokló elit, a másik pedig egy rossz körülmények között tengődő, maximálisan kontrollált, alsóbbrendű rabszolgaréteg.

2011-et azzal fogjuk tölteni, hogy megkeressük azt a társadalmi berendezkedést, amely kivezet ebből a rémálomból.

De Nélküled nem fog menni. Nélküled, az éber, tájékozott, tudatos polgár nélkül nem lesz változás.

Mondd, te milyen jövőt választasz, magadnak és a gyermekeidnek?

biztonságos lájkolás

Címkék: wikileaks globális elit julian assange

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr562534925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezvankarcsi 2010.12.25. 12:15:17

- MAGYARO: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a WikiLeaks-botrány kapcsán vasárnap kijelentette:információs terrorizmusnak tartja, hogy a bizalmas dokumentumokhoz hozzájuthattak és azokat kiszivárogtatták.

Teljesen megértem Kövér Lászlót. Gondoljál csak bele, milyen következményekkel járna, ha a birkák megtudnák az igazságot? Felébrednének, felháborodnának, zavargások törnének ki, egymást taposnák halomra! Ez rengeteg birka, a törvényes rend, a biztoság, az egész nyáj végét jelethetné! És ezt senki, egyetlen épeszű birka sem akarhatja. Kövér László a népjólétet, vagyis a nyájjólétet, a birkák jólétét, érdekeit szolgálja. És pontosan ezért tették oda a birkák, ezzel bízták meg, ezért helyezték belé bizodalmukat. Addig maradhat, amíg a birkák, a nyáj érdekeit szolgálja. Amint nem, repül. Egyetlen vezető sem tehet mást, minthogy a nyáj valódi érdekeit szolgálja, hiszen a hatalom mindig az egyének kezében van, akik ezt addig adják át nekik, amíg őket szolgálja. Soha semmilyen hatalmat nem lehet elvenni, azt mindig önként adják át az egyének.

Az egész Rendszer a bizalom elvén működik. Ha megrendülne bizalmunk szeretett vezéreinkben, a bankrendszerben, a pénznek nevezett bankjegyekben, percek alatt (Henry Ford szerint 24 óra alatt) összeomlana az egész bankrendszer és az azon alapuló uralmi rendszer. Hiszen csakis a mi bizalmunk, és az ebből fakadó aktív együttműködésünk tartja életben (eleve ez hozta létre) a Rendszert. Ahogy Ghandi mondotta volt: Párszáz angol nem tudna uralni hatszázmillió indiait, a hatszázmillió aktív közreműködése nélkül! Meggyőződésünk szerint a jelenlegi Rendszer szolgálja leginkább a javunkat, és aki ez fenyegeti, az bizony terrorista! A kurva anyját! Bitóra vele! Ne feledd, hogy mindenki tökéletes életet él, mert ha nem lenne számára tökéletes, akkor nem azt élné. Azért éljük ezt az életet, mert számunkra ez a tökéletes, bármit is pofázzunk. Az igazság az, hogy leginkább nem a haláltól félünk, hanem a szabadságtól.

Ezért ne hergeld a birkákat. Ne ébresztgest őket, mert megharapnak, és jól teszik. Ki vagy te, hogy megmond nekik, hogy hogyan kellene élniük? Te szereted, ha édes álmodból valaki fölébreszt? Kapjál má' a fejedhez!
Miért piszkálod őket? Talán azért, mert nem bízol magadban? Vagy mert lusta vagy? Azt várod, hogy helyetted majd ők végzik el a munkát?
Hát nem, barátocskám. A te munkádat, a világod megváltoztatását csak te végezheted el. Nincs mese. Nincs menekvés.

Ölelés: ezvankarcsi

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2010.12.26. 06:19:52

@ezvankarcsi: Teljes mértékben egyetértünk, Karcsi :)

De még annyit hozzátennék: bagoly mondja verébnek, ugye? Mi is a helyzet az általatok kiadott könyvekkel??? :D:D:D

ezvankarcsi 2010.12.26. 09:20:28

Bizony nagy a kísértés, szó se róla. Mégis, ez az út most egyéni, bár a cél közös. El kell hagyni a nyájat, mert akár fekete, akár fehér, a birka az birka. És a birkák ideje lejárt Hamarosan egytől-egyig el fognak pusztulni. Ez szörnyen hangozhat, de ez a fejlődés előfeltétele. Ugyhogy fekete birka mutálj, de gyorsan, válj hordaállatból szuverén lénnyé! Lépj ki a nyájból, mondj le a birkalét édes gyönyörűségéről, a nyáj melegéről, a pásztor védelméről, az esti abrakról (nyugdíj, segélyek, pályázati pénzek, támogatások, orvosok, iskolák. rendőrök, bíróságok, börtönök, multik, bankszámlák stb). Új, ismeretlen élet vár rád.
Erről adok ki könyveket.
Ölelés: Karcsi

Bloggy01 · http://bloggy.blog.hu/ 2010.12.27. 22:40:22

Nem szeretem, ha serceg a képváltás, ahogy azt a zeitgestben, engameben, obamaátverésben láttam. a köztársaságvégét nem néztem végig, pedig az obamaátverés kiegészítése. A sercegés talán rejt vmit.

Bloggy01 · http://bloggy.blog.hu/ 2010.12.27. 22:41:25

Vagy semmit se rejt ezrdemásodpercre akárhányra, csak önmagában feszültségfokozó biokémikusan vagy hogy.

Pista bá' 2010.12.30. 01:29:36

A Svéd Televízióban 2010 decemberében vetített WikiRebels film a Wikileaks és Jukian Assange történetéről már MAGYAR FELIRATTAL is felkerült a youtube-ra: www.youtube.com/watch?v=c-dPQcMfhlc

Inlakesh 2011.01.05. 10:04:09

Kedves Szerkesztő!

A következő sorokat olvastam a minap a www.valosag.net oldalon:
/Jó szórakozást kívánok!/

"Értsd jól a címet!

Nem arról van szó, hogy a Wikileaks által közölt adatok nem lennének valódiak, mert akár azok is lehetnek!

A háttérhatalomnak és kiszolgálóinak üzenem, hogy vigyázzon a cselekedeteire, mert: "amit a sötétségben mondtatok, azt a világosságban fogják hallani, és amit fülbe súgva mondtatok a belső szobában, azt a háztetőről fogják hirdetni."

Kedves magyar szívű ember!

A hatalmas inteligenciával rendelkező és az emberek teljeskörű pszichológiájával tisztában lévő háttérhatalom egyre inkább állít elő majd 99% igaz és 1% hamis arányú beetetéseket, amelyeknél egyre inkább lehetetlen lesz ésszel lekövetni, hogy hol a hiba a képen.

Ráadásul vannak olyan emberek akiknek kevesebb és akiknek több eszet osztott a JóIsten.

Ezért résen kell lennünk!

De nem az észbeli inteligenciánkkal!

Nézd a háttérhatalom világháborúi is alkalmasak rá, hogy Te felébredj csak ebbe előbb megszakad a szíved!

Én jobbat mondok!

Előbb utóbb úgyis Neked is és nekem is, ki kell fejlesztened magadban a körülötted való világ szíveddel való érzékelését, hogy megláthasd a valóságot!

Érdekes dolgot fedeztem fel, amikor rákerestem a Google-ban a "wikileaks" szóra. A keresési eredmények között megjelentek úgynevezett "valós idejű találatok". Bármilyen más kifejezésnél nem adott ilyen típusú találatokat. Aranyos, figyelemfelkeltő módon, kis színes ikonokkal és a legfrissebbek előre mozgatásával is jelezve (mint, kis reklám) izgatja az embert a valós idejű "csemege".

Vajon kiknek az érdeke lehet, hogy az emberek el legyenek foglalva a Kamuleaks valós idejű találataival és a háttérben még mindig az újvilágrendet pakolgassák?

Mi a valódi cél egy olyan mennyiségű elkövetett gonoszság főáramú médiába kerülésével, amivel minden eddigi tényfeltárást felülmúl (sőt ezt a főáramú média reklámozza is, hogy a Kamuleaks a legnagyobb)?

- Csak nem az, hogy megpróbálja a tiszta szívű és célú igazságkutatóktól is el és beszippantani az embereket?

- És az "információterrorizmus (amely egy újabb általuk létrehozott, üres fogalom)"-ra , mint káoszt okozó, megoldandó problémára az Interneten elérhető információk szabályozása?

Persze, csakis a mi érdekünkben.

Nyugalom, ezek már az utolsó próbálkozások az újvilágrend befejezésére. De ez már a kezdetektől bukásra volt ítélve.

A Te dolgod csupán, hogy hallgass a szívedre és cselekedj és élj annak alapján, amit valójában helyesnek tartasz, mert lassan de folyamatosan alakul a világ a jó irányba!

Isten áldjon minden magyar szívű embert és kívánom, hogy legyünk ilyenek minél többen és mi ragadjuk el a lelkeket a gonosztól és nem fordítva!

Klikk ide!

*******

"Miért kamu a Wikileaks

Azok számára, akik még mindig a médiából informálják magukat a világ eseményeiről, szenzációs hírértékű titkos információknak tűnhetnek azok a morzsák, amiket a Wikileaks az elmúlt 6 hónapban szétszórt az internet segítségével. Azoknak, akik régebb óta képben vannak, viszont az esemény kísértetiesen hasonlíthat 9/11-re. Egy megrendezett támadás, mely ténylegesen nem okoz kárt a rendszernek, de az ürügyén újabb szabadságjogokokat lehet elvenni az emberektől. Ezúttal nem fizikai támadást, hanem online támadást rendelt a CIA, mert ezúttal nem a fizikai jogainkat, hanem az internet jogainkat fogja elvenni.

Elöljáróban: Mindazok számára, akiknek az érvelésem nagyon elrugaszkodottnak hangzik, javaslom a "Legyél Képben" című film megtekintését, melyet nemrég raktam fel. Ez éppen abban segít, hogy meg tudjuk megkülönböztetni a félrevezetéseket a valódi infóktól. Sokszor az egyszerű kérdés, Qui Bono, Ki profitál a dologból? segít helyretenni a fejünkben a dolgokat.

Julian Assange
Amikor először hallottam a Wikileaks-ről, nyáron, amikor az afganisztáni háborúval kapcsolatos információkat hozta nyilvánosságra, még nem nagyon tudtam hová tenni őket. Komoly tényfeltáró szervezetnek tűntek, és úgy tűnt alaposan kidolgozott módszerrel, mind jogi, mind szoftveres háttérrel rendelkezve igyekszenek eljuttani hozzánk az igazságot. Ez rendkívül igéretesnek hangzott, mivel talán nem mondok újat vele, hogy a teljes média palettán alig találni ma már olyan helyet, ahonnan nem a tömény kamu jön. Ami viszont már akkor gyanúra adott okot, az az volt, hogy legnagyobb újságok is bőszen cikkeztek róla, ráadásul némelyik olyan szalagcímeket közölt, hogy "A világnak szüksége van a Wikileaks-re" stb. Gyanúm csak tovább erősödött, mikor Julian Assange-ot még egy "TED Talk"-ra is meghívták, ráadásul ebből azt is megtudhattuk, hogy okkultista családból származik.

A decemberi események és a kibontakozó szexbotrány viszont a számomra egyértelműn bebizonyította, hogy a Wikileaks is egy belső munka, vagyis szándékos szivárogtatás, pontosan olyan mint szeptember 11. volt.

William Cooper
Csak hogy érezzétek, hogy miért tartom furcsának az egész média cirkuszt Julian Assange körül, hadd emlékeztessek mindenkit mi történt William Cooper-rel, az egyik legismertebb amerikai igazságkutatóval, a Behold a Pale Horse c. könyv szerzőjével még 2001-ben. Ekkor már úgy érezték fenn, hogy nagyon útban van, amiért sorozatosan szivárogtat ki belső információkat a szabadkőművesekről, az Új Világrendről és akkortájt már szeptember 11-ről. A "probléma megoldásaként" szimplán odaküldtek egy speciális rendőrosztagot, akik trükkösen kicsalták a házából (úgy tettek, mintha fiatalok randalíroznának a ház előtt), majd amikor kijött odakinn egyszerűen lelőtték.
Allítólag fegyvert rántott, ami azért nem teljesen állja meg a helyét, mert a golyót a hátába kapta. Sokkal inkább úgy tűnt a holttest elhelyezkedéséből a tornácon, hogy amikor rájött a csapdára, egyszerűen vissza akart szaladni a házába.
De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minderről egyetlen sor jelent meg a hírekben másnap, és ebben még csak a nevét sem említették meg. A hír annyi volt, hogy egy fegyveres férfit lelőttek a külvárosban.
Nos így bánnak ők azzal, akit el akarnak hallgattatni.
Nem teszik a CNN-re főműsoridőben, nem teszik az újságok címlapjára, nem turnéztatják, még csak a nevét sem említik. De hiszen teljesen logikus, azzal, hogy hírverést csinálsz valakinek, legyen az akár negatív hírverés, akkor is növeled az ismertségét. A Wikileaks nézettsége a szexbotrány óta megnégyszereződött. Csak nem gondoljátok, hogy ezek ennyire fajankók, és erre nem számítottak! A teljes média a kezükben van, pusztán a döntésük kérdése, hogy egy hírről egy szó sem esik, vagy minden híradóban főcím lesz.

További okok, amik arra utalnak, hogy a szivárogtatás szándékos:
- A kiszivárgott anyagok nem tartalmaznak komoly újdonságot.
A közel-keleten harcoló amerikai katonák brutalitásairól már rengeteg anyag látott napvilágot évekkel ezelőtt. Nem hiszem, hogy ez bárkit meglepett volna.
- A megjelent nagykövetségi kábelek pont azokra az államfőkre és tisztviselőkre vetnek rossz fényt, akiket az Obama kormány nem néz jó szemmel. Érdekes módon az Obama adminisztrációra nézve szinte semmilyen rossz vetületű anyag nem jelent meg.
- Julian Assange egy interjúban azt mondta, hogy nincsen globális összeesküvés, csak önérdekek mentén szerveződő korrupt események, melyek együttesen kiadják a jelenlegi helyzetet. És azt is mondta, nem érti miért foglalkoznak az emberek annyit szeptember 11-el.
- A kábelek között semmi nincs, ami 9-11-el lenne kapcsolatos, pedig a legtöbb ember arra lenne igazán kiváncsi. Az hozhatna igazi információs áttörést, de arról egy sor sincs a sokezer dokumentum között.

És hogy miért lenne jó az elitnek ez az ön-szivárogtatás?
Úgy tűnik, hogy ez lesz most az ürügy az internet komoly megregulázására.
Egyre többen ébrednek az interneten keresztül, és azt mégsem mondhatják, hogy azért zabolázzák meg az internetet, mert azon keresztül egyre többen kezdik látni a globális összeesküvést. Kell egy ürügy a megregulázásra, és ez igen kézenfekvőknek tűnik. Most így katonai titkokra lehet hivatkozni, és megintcsak a te biztonságod érdekében cselekedni. Így aztán majd támogatni fogod, hogy csak az publikálhasson az interneten, akinek van hozzá jogosítványa, melyet ugye nem is kétséges, hogy kiknek fognak kiállítani..."

Forrásoldal: pirospirula.blogspot.com/2010/12/miert-kamu-wikileaks.html

*******

"WIKILEAKS A GLOBÁLIS NÉPHÜLYÍTÉS, AVAGY AZ ÁLTALUNK ISMERT VILÁGREND VÉGNAPJAI

Hogy mennyire felgyorsultak a globális méreteket öltő átrendeződési folyamatok, arra jó példa a mainstream által felkapott WikiLeaks botrány. Nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy párhuzamot tudjunk vonni 9/11 és a WikiLeaks ügy között, noha az események fizikális síkról Cyber-térre terelődtek, és immár globális méreteket öltenek.
Az amerikai kongresszus egyik tagja már a WL terrorszervezetté nyilvánítását kérte az amerikai külügyminisztertől.
Egy új kifejezés, az „információterrorizmus” köztudatba építése folyik.

Az alternatív médiákból, de már az iráni Elnök véleményéből is tisztán kiviláglik, hogy mindkét esemény mögött ugyanazok a csoportok állnak, történetesen a CIA, a Mossad és Soros György, mint társ-finanszírozó.
Az USA már megint a saját farkába harap.

Korábbi hírek szerint a WL szorosan együttműködve a CIA-val egy 20 millió dolláros projekt keretében kínai számítógépek feltörésén dolgozott. Néhány, Amerikában élő kínai hacker speciális kémprogram segítségével kínai számítógépeken keresztül célzott támadást indított az amerikai kormány és annak katonai számítógépes rendszeri ellen, mintha az valóban Kínából érkezett volna.
(Ismerős ugye? Olyan, mint Oszama Bin Laden közel keleti „akciója” a WTC ellen)
Ezt követően bejelenti az amerikai kóser média, hogy Amerika kínai cyber-támadás alá került, tovább növelve az amúgy is tetemes védelmi kiadásokat, és a félrevezetett amerikai lakosság „információterror” elleni veszélyérzetét, akik már így is „boldogan” választják a veszélyes röntgensugárral működő, Full Body Scanner-eket a repülőtereken, hogy megússzák a kellemetlen motozást.

Ugye mennyi hülyeségre rávehető az átlagember, ha valóban elhiszi, hogy létezik az USA, és most már az EU által is propagált terrorizmus?

Rengeteget lehet olvasni és hallani a WikiLeaks ügyről, de a miértekre kevés választ kapni, pedig elég kézenfekvőnek tűnik.
Cél a bizalmatlanság, és a káosz további növelése. Ne tudd eldönteni többé, mi igaz, és mi nem.
A 2008-as válság kirobbanását követően még nagyobb ütemben folytatta az „elit” a középosztály anyagi ellehetetlenítését, a WL most ráerősít erre szellemi, tudati síkon is.
Egy átlag gondolkodású ember felteszi a kérdést magának: mi folyik a világban? Mi ez a sok látszólag különálló, - holott nagyon is rendszert alkotó - összevisszaság?
Talán sokan leragadnak ott, hogy Angela kancellárt "ritkán kreatívnak" titulálták, vagy Erdogan török kormányfőt „szkeptikusnak” tartják, pedig a „kiszivárogtatás” nem erről szól.
A fent említetteken túl valójában egy Cyber-támadás Kína, Oroszország, Irán és szövetségesei ellen.
Ha beleolvasunk ezekbe a nyilvánosságra hozott anyagokba, egyből szembetűnik, hogy a valódi problémák, tényfeltárások (pl. Öböl-háború, 9/11, Irak, Afganisztán, Gáza, Izraeli atomarzenál stb) helyett bagatell dolgokról számol be, ellenben Irán, Kína Oroszország lejáratására nagy hagsúlyt fektet.
Ugyan ez fog történni a jövő év elejére tervezett további WL „tényfeltárásokkal”, ami állítólag egy nagy USA bank belső adatainak nyilvánosságra hozatalával kezdődik, és folytatódik majd különböző cégek, az egészségügy, a gyógyszeripar és az energiaszektor belső adatainak nyilvánosságra hozatalával. Megteremtve ezzel a közvéleményben a teljes káoszt, amire fentebb is utaltam.
A totális káosz pedig ideális táptalaj lesz a Világkormány bevezetésére.

A közelgő valutaválság szintén ezt a cél szolgálja, melyről a videó bejátszáson Varga István – általam nagyra becsült - közgazdász beszél:

Varga István által elmondottak tökéletesen összeillenek Soros és társai további terveivel, nevezetesen az Euró bedöntésével, melyben szintén részt vesz a WL is, természetesen továbbra is csak mellékszereplőként.
Ezt tudja Kína és Oroszország is, hiszen már most lépéseket tesznek az Euró, és a Dollár utáni időszak eljövetelére.

Érdekes, de egyben nagyon sötét és veszélyes jövő áll előttünk. Az átmenet a két világrend között eldöntött, sőt megindított folyamat. Az átmenet súlyossága, a végkifejlet azonban már ennél sokkal szélesebb skálán mozoghat, és rengeteg újabb kérdést hoz magával.

A Koreai incidens, a WikiLeaks botrány, Irán elleni Stuxnet-vírus mind-mind csak könnyed „előjátéka” annak, ami a közeljövőben várható. Az elkövetkező hónapokban, években hallhatunk még közelgő aszteroida becsapódás veszélyeiről, járványokról, élelmiszerválságról és a mágikus 2012-ről.
Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a háború elkerülhetetlen, legalább egy okból.
Már folyik a háború, csak még nem mindenki realizálta.
Háború a tudat, és a fizikai test ellen, háború a Cyber-terepen, és egy valós háborús veszély Észak-Dél Korea közt, ami szintén nem másról szólna, mint a két nagyhatalomról, Kínáról és az USA-ról.

Rengeteg „apró” mozzanatra ki lehetne térni, de bennem néhány lényegi kérdés motoszkál. Mit jelent nekünk magyaroknak, ha Kína átveszi a világhatalmi szerepet? A kérdés megválaszolása nem olyan egyszerű, mint az első nekifutásnak tűnhet.
Mi van, ha most Kínában és szövetségeseiben bízunk, mint a nyugati cionista rendszer megbuktatójában, holott Kína is a színjáték része?
A történelem elég példával szolgált számunkra, hogy „rossz” időben, „rossz” ajtón kopogtattunk. Jó lenne ezt a hibát végre elkerülni, és bízni magunkban.

Bármely verzió is következzék be, amiből csak profitálhatunk, az az, hogy elkezdünk felkészülni a változásokra. Építjük, újraértékeljük emberi kapcsolatainkat, újra élelmiszereket termelünk a befüvesített földjeinken, tudatunkat a külső behatások ellenére is tisztán tartjuk.
Aztán jöjjön, aminek jönnie kell."

Ez a cikk több Internetes oldalon fellelhető.
Ezek közül az egyik: mr-moto-velorex.blogspot.com/2010/12/wikileaks-globalis-nephulyites-avagy-az.html

*******

A mögöttes emberek és szervezetek (angol nyelvű cikk):
www.effedieffe.com/index.php?option=com_content&view=article&id=33278:cia-mossad-and-soros-behind-wikileaks&catid=35:worldwide&Itemid=152

*******

Ki van a Wikileaks mögött?
nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Ki-van-a-Wikileaks-mogott-%E2%80%93-Az-alternativ-media-egyre-inkabb-ketelkedik_74596
"

Hát ennyi volt a cikk...
Sajnálom, hogy az ebben a témában még régebben írt kommentem nem volt képes arra, hogy FELÉBRESSZEN egy ébredőt. Remélem azért te hajlandó vagy arra, hogy mérlegeld az itt sorakozó érveket és átgondolt a gondolatmenet helyességét vagy helytelenségét.
Kérlek, ha cáfolni tudod az itt leírtakat, akkor tedd meg. Ha nem, akkor légyszíves tedd meg azt, hogy utólag módosítod a bejegyzéseidet és kijelented az olvasóid számára, hogy nem tudtál tisztázni néhány igazán lényeges kérdést, ezért kezeljék az általad közölt információkat csupán EGY VÉLEMÉNYNEK, nem pedig IGAZSÁGNAK!
Nem tudom te hogy vagy az általános felfogással ami a tudomány és a kultúra minden területén fellelhető, miszerint az információkból levont következtetések egyenlőek a valósággal, de én ezt már nagyon unom.
Éppen ezért kijelenteném, hogy ebben a wikileaks témában lehet, hogy tévedek, mindazonáltal személyes - belülről jövő - véleményem, hogy újabb hazugságról van szó.

Üdv.:
Egy ébredő

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.07. 16:24:11

@Inlakesh: En nem gondolom, hogy a WikiLeaks belső munka volna. Természetesen én is olvasok sok ilyesmiről. Nem értek egyet azzal, hogy a kiszivárogtatások között nem lennének új információk. Szerintem vannak, sok érdekes és megdöbbentő dologra derült fény, ami a nagyközönség számára nem volt nyilvánvaló. Lehet, hogy vannak, akik tudtak róla, de a legtöbben nem.
Egyébként pedig, nem az a lényeg, hogy a WikiLeaks belső munka-e vagy sem, hanem sokkal inkább az, hogy mit kezdünk vele. Hogy eljutunk-e ahhoz a következtetéshez, mely szerint a mostani rendszer káros és megérett a változásra, vagy inkább behunyjuk a szemünket és hajtjuk tovább a mókuskereket ebben a halálos rendszerben. Rajtunk múlik.

Inlakesh 2011.01.07. 18:50:22

@Ébredj Fel:

"Egyébként pedig, nem az a lényeg, hogy a WikiLeaks belső munka-e vagy sem, hanem sokkal inkább az, hogy mit kezdünk vele. Hogy eljutunk-e ahhoz a következtetéshez, mely szerint a mostani rendszer káros és megérett a változásra, vagy inkább behunyjuk a szemünket és hajtjuk tovább a mókuskereket ebben a halálos rendszerben. Rajtunk múlik."

1. Egyáltalán nem mindegy, hogy belső munka vagy sem. Ugyanis más-más célt szolgál egyik és másik esetben. Nyílvánvalóan, ha belső munkáról van szó, akkor igencsak meg van tervezve és a - számunkra káros - célját el is fogja érni.

2. Mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy ha azt a következtetést vonjuk le, hogy "a mostani rendszer káros és megérett a változásra", akkor ez a háttérhatalom számára indokként szolgál az Új Világrend bevezetésére. Remélem nem kell kihangsúlyoznom, hogy ez mekkora csapás lenne az emberekre nézve...

Ha nem gondolod azt, hogy belső munka, akkor nem gondolod, lelked rajta. De kérlek még egyszer, hogy ha nem tudod minden kétséget kizáróan megcáfolni az érveket arra vonatkozóan, hogy belső munka, akkor NE jelentsd ki, hogy márpedig az az igazság, amit te állítasz. A véleményed az egy dolog, de ha te azt valóságként akarod feltűntetni, miközben tudod, hogy nincs a kezedben valódi bizonyíték, ami ezt alátámassza, akkor ez az olvasóid szándékos megtévesztése.
Pontosan ez az, ami az oktatásban, politikában, médiában is zajlik nap mint nap, és látjuk egyértelműen a káros hatásokat, amiket okoz.
Legalább te ne csatlakozz ehhez!
Szép dolog, hogy fel akarod kelteni az embereket, de ez felelőséggel is jár. Márpedig az az ébredő, aki a saját gondolatmenetének eredményét kész tényként, valóságként adja el az felelőtlen és kárt is okozhat.
Én a magam részéről mindig feltételes módban beszélek a háttérhatalomról és az egyéb infókról, amikről tudok, mert van annyi önkritikám, hogy tudom, tévedhetek és pontosan ezért nem szeretném, ha valaki tényként fogadná el, amit mondok. A hangsúly az önálló gondolkodáson van. Hiába adod a szájukba az igazságot, akkor sem tudnak vele mit kezdeni, mert nem elég tudni azt, hanem érteni is kell.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.07. 20:13:53

@Inlakesh: Pont erről beszélek. A következtetések, melyeket elvontam igazak WikiLeaks-szel és WikiLeaks nélkül is. Független attól, mindössze egy jó út volt ahhoz, hogy végigvezessem eszmefuttatásomat. Így kérlek Téged is, hogy ha van azzal kapcsolatos észrevételed, mondd el. Ha úgy érzed, hogy a hat következtetés hibázik valahol, akkor tedd meg ellenvetésedet...

Inlakesh 2011.01.08. 09:08:20

@Ébredj Fel:

"Kezdjük a végén. El tudjátok azt képzelni, hogy egy ember, aki saját pénzből, non-profit alapon létrehozta a Wikileaks-et, amelynek fő célja az igazság terjesztése, és ezért a célért hajlandó akár az életét is kockáztatni, vállalva, hogy bármikor „baleset” érheti… Szóval el tudjátok képzelni, hogy Julian Assange, miután Svédországban tartott egy-két előadást a világ aktuális állásáról és elképzeléseiről, hogy hogyan lehetne azt jobbá tenni, hip-hop megerőszakol két nőt? Egymás után, ugyanabban az országban?"

Mint a fennt idézett soraidból is egyértelműen kivehető, az összes következtetés, melyet levontál a wikileaks ügy kapcsán, azon a véleményeden alapszik, miszerint a "botrány" valódi, és nem pedig a háttérhatalom játéka.
Ha a megerőszakolásos sztori elemzésénél abból indultál volna ki, hogy a wikileaks szándékos félrevezetés, akkor eredménynek azt kaptad volna, hogy a két nő és Julian Assange csak szerepet játszanak azért, hogy az igazságot kutató emberek számára hihetővé tegyék a "kiszivárogtatást" azzal, hogy áldozati szerepbe állítják a főhöst Julient.
Most akkor én is elkezdem ezt elemezni, és meglátjuk mire jutok:
El tudjátok képzelni, hogy valaki, aki a hatalommal nyíltan szembe akar szállni a fősodratú média középpontjába kerüljön? Hiszen tudjuk, sok ember halt már meg "rejtélyes" módon, aki szembeszállt a háttérhatalommal. Miért pont Julian a kivétel?
De a hecc kedvéért tegyük föl, hogy mégsem átverés a sztori, és beszéljünk kicsit a megerőszakolás botrányról. A kérdés ez esetben a következő:
El tudjátok képzelni, hogy egy olyan jómódú, okos és rendkívül bátor ember, aki állítása szerint a világ javát kívánja szolgálni és a háttérhatalommal szembeszegül, olyan alacsony tudati és erkölcsi szinten legyen, hogy két vadidegen nővel is ágybabújjon alíg néhány nap alatt?

Tudod, amikor a pohár félig üres, akkor valójában félig tele is van....

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.08. 20:05:23

@Inlakesh: Figyu már, kicsit unalmas ez a dolog, amit csinálsz. Neked van egy véleményed, nekem is van egy véleményed. De Te nem figyelsz arra, amit írok.

Lehet, hogy a WikiLeaks megtervezett. Én ebben az esetben is inkább arra a véleményre hajlok, hogy Julian Assange egy becsületes ember, akinek szándékosan jutattak el anyagokat bizonyos szervek. Mint tudod, felépítettek egy olyan (TOR-os) rendszert, amivel ők sem tudják lekövetni azt hogy ki az, aki a kérdéses információkat eljuttatja hozzájuk. Tehát én azt gondolom, hogy inkább kihasználják a WikiLeaks jóhiszeműségét.

Aztán az nem zavar, hogy valamennyi dokumentum hitelesnek tűnik? És abban sem értünk egyet, hogy ezek nem mondanak újdonságokat. Szerintem igenis mondanak és még sokak szerint is. Örülök, ha Te annyira képben vagy, hogy ezeket már mind tudtad, de sokan nincsenek ezzel így és egészen más dolog valamit dokumentálva látni, mintsem elméleti fejtegetések alapján elhinni azt.

Az, hogy Julian lefeküdt két nővel is, számomra gond nélkül érthető. Akkor, amikor egy egész világ van ellened, igen komoly lelki teher van rajtad. Borzasztó nagy szükség van ilyenkor minden jó szóra, minden csepp szeretetre. Persze lehetett volna okosabb is, de simán lehet, hogy mindössze pár jó szóra és szeretetteli ölelésre vágyott.

És a legfontosabb továbbra is, hogy az 5. része a cikksorozatunknak, a Következtetések független a WikiLeaks-től és ez az, amin igazán el kell gondolkozni, vagyis, hogy hogyan tovább. Mert az azért tisztán látszik, hogy a jelen társadalmi berendezkedésünk csak a globális rabszolgaság eljövetelét segíti elő, vagyis az NWO-t, ami ellen Te is és én is dolgozunk.

Inlakesh 2011.01.08. 20:28:50

@Ébredj Fel:

"És a legfontosabb továbbra is, hogy az 5. része a cikksorozatunknak, a Következtetések független a WikiLeaks-től és ez az, amin igazán el kell gondolkozni, vagyis, hogy hogyan tovább. Mert az azért tisztán látszik, hogy a jelen társadalmi berendezkedésünk csak a globális rabszolgaság eljövetelét segíti elő, vagyis az NWO-t, ami ellen Te is és én is dolgozunk."
Ebben egyetértünk.
Azonban mint jómulkorában is kértem, ne ilyen témával hozakodj elő, amely ezer sebből vérzik. Ezzel csak meg fogod osztani az olvasóidat, akik elpártolnak az ébredéstől is.
Nézz ki az ablakon! Nincs elég egyértelmű bizonyíték arra, hogy a világ rossz felé halad?
Velejétől rossz az egész társadalmi, gazdasági berendezkedés a nyugati típusú világban. Miért kell akkor külön rástartolni egy ilyen pitiáner dologra, mint a wikileaks?
A "hogyan tovább" kérdésre viszont sajnos nem fogunk tudni választ adni, akár mennyire is szeretnénk. Erre a kérdésre mindenkinek magának kell megadni a választ. Ha esetleg mégis van valami jó ötleted erre vonatkozóan (na de nem valami tüntetés, vagy hasonló értelmetlen), akkor azt szívesen fogadom.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.08. 22:47:26

@Inlakesh: Szerintem nem vérzik ezer sebből, a tények, melyeket a WikiLeaks feltárt és mi bemutattunk, azok semmi esetre sem. Azon lehet vitatkozni persze – mint ahogy Te is teszed – hogy ez most összeesküvés-e vagy sem, de a tényeken ez semmit sem változtat. Én meg arra kérlek, hogy ezt próbáld meg megérteni.

Továbbá azt, hogy én tisztelem a véleményedet és kérlek, hogy Te is tiszteld az enyémet. Ha most azt írom ide le, hogy OK, a WikiLeaks valamiféle összeesküvés, akkor vajon melyik részét kell visszavonnom a cikksorozatnak? Alig van benne olyan, amin ez az információ változtat. Tehát ismételten leírom: nem fontos, hogy a WikiLeaks milyen státuszban hozza nyilvánosságra az információit, amig azok igazak. És ezzel Te sem vitatkoztál.

Ugorjuk ezt a témát szerintem, mert nem visz semmit előre és csak az időnket pazaroljuk, olyan dolgokon vitatkozva, amelynek jelen stádiumban semmi értelme.

A hogyan tovább kérdésre nekem nagyon jó válaszaim vannak, sőt teszünk is ennek megvalósításának érdekében. Nem lett volna rossz, ha eljössz az előadásomra, de lesz erre még lehetőség...

Inlakesh 2011.01.09. 08:36:59

@Ébredj Fel:

Te is elmondtad amit gondolsz, meg én is, úgyhogy indítvány elfogadva, ugorjunk....

Gondolom fogsz a megoldási javaslataidról bejegyzést készíteni az oldalon, úgyhogy majd visszajárok időközönként megnézni.

További jó munkát!

magy1 2011.01.21. 18:16:16

Szia Skyler(Ébredj fel)!

napokban kaptam 1 friss előadásodról 1 linket, amit megnéztem!

vimeo.com/18632568

A videó alapján a helyzet felismerést jónak találtam, ami lefedte a mondandó kb. 90%-át, VISZONT a megoldási javaslat az inkább NWO-snak tűnik számomra! Mire is gondolok?

A videó elején felvázolod, hogy a háttérhatalom szándékosan nem működteti sem az Alkotmányt, sem az oktatást, életszínvonal csökken, stb...
A előadás második felében felvázolod a szép idegen szavakkal fémjelzett Lightshare-t, amiből egyből lejön számomra, hogy az alapötlet valahonnan külföldről származik.
Tovább vizsgálva az előadást a következőket állapítottam meg:
1. adómentesség (alapból jó ötlet, de beetetésnek tűnik, főleg azért mert jött a második elképzelés)
2. elektronikus fizetőeszköz:
Nah ez az amit CSAK az NWO eröltet! Miért?

Mert ha emberek kb. 50-60%-át sikerült bepalizni a tisztán elektronikus fizetési megoldásra, akkor onnantól kezdve lehet azt mondani, hogy megszüntetik a papír alapú fizetőeszközt, a pénzt. Ha már nincs pénz, akkor az emberiség maradék 50-40%-át már be lehet terelni az elektronikus fizetőeszköz felé. Ennek következtében már rögtön meg lehet lépni a következő dolgokat:
Bőr alá épített elektronikus chip, ha ezt nem vállalod el, akkor megszüntetik a kártyádat és akkor már nincs visszaút a papír pénzhez. Ezzel egy időben el lehet kezdeni elinflálni az elektronikus fizetőeszköz értékét, mert meggondolják magukat, hogy adókra mégiscsak szükség van(vagy bármilyen hasonló indokkal)!
Innentől kezdve pedig meg is valósult a teljes kontroll! Aki ki meri nyitni a száját, vagy blogolni mer a neten az új világrendről, vagy nem eléggé pollkorrekt azt ellehetetlenítik, végső esetben kikapcsolják a bőre alá ültetett chipjét, tehát onnantól kezdve már nem fog tudni megélni!
Az elképzelés még ott is hibádzik szvsz, hogy az elképzelésedben nem látszik tisztán, hogy ki tartaná nyilván a lightshare rendszer kreditjeit és ehhez a rendszerhez kinek és mi alapján lenne hozzáférése, ha új érték keletkezik, akkor a rendszerben annak megfelelően hogy állítana elő plusz kreditet, illetve ezt ki vinni be a rendszerbe és végső soron ki IRÁNYÍTANA?!

Bocs, ha első sorban a negatív dolgok kerültek megvilágításra, de úgy gondolom, hogy az embereknek pont ebből az eddigi rendszerből lett elegük! Tehát úgy látom, hogy ez az eddigi háttérhatalmi erők újabb hatalomátmentéséhez vezetne! Végső soron pedig sokkal mélyebbre süllyednénk, mint most vagyunk!

leenaa 2011.01.21. 18:36:30

Szia!
Bocs, de ez sajnos nagyon nem jól jött le neked, ugyanis az angol név ellenére nincs szó semmilyen külföldről jövö alapötletről.
(Sőt semmilyenről sem. A LightShare ötlet nem másoktól lett átvéve.)
Az angol nyelvü név szerintem teljesen normális hiszen ez egy nemzetközi projekt.

magy1 2011.01.21. 19:02:17

@leenaa:
Szia Leenaa!

Igazándiból a név mind1, csak a cikk beazonosítása végett írtam, aki még nem látta a videót, az ezáltal is képbe kerülhessen, mert itt az oldalon még nem láttam feltéve az előadást.
A lényeg pont az utána következő részletekben van, ami első ránézésre tűnik sajnos számomra inkább NWO-snak, mint sem. Pont ezt az ellentmondást kellene valahogy feloldani. Utána már teljesen mindegy lesz, hogy minek fogják hívni, főleg ha valahogy sikerül eloszlatni az első kételyeimet!

magy1 2011.01.21. 19:44:42

Amit még írni szerettem volna, csak kimaradt az adómentességgel kapcsolatban, hogy az gyakorlatilag a szabad kereskedelmet valósítja, meg, ami a mai napig a liberalizmus egyik fegyvere volt. Ezzel sikerült kisemmizniük országokat a nyugati háttérhatalomnak, többek között Magyarországot is!
A normális országot védő vámok hiányában továbbra is ügyes trükkökkel ki lehet semmizni majd országokat.
Tehát azt kell hogy mondjam, hogy a felvázolt elképzelés nagyon nagy részt sajnos a jelenlegi rendszer további működését vetítené elő, 1 szép új köntösbe bújtatva!

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.22. 00:04:14

@magy1: Nagyon jók a meglátásaid és helyesek a felvetéseid. Meg is válaszolom őket.

Először is, az előadásomban nagyon sok mindent nem tudtam elmondani. Kifutottam a felkészülési időből: a szükséges slideoknak mindössze kb. negyede lett kész. Így csomó fontos téma teljesen kimaradt - ezért sem teszem fel a weblapra, mert nem lett elég... hmmm... definiált. Az információ hiánya félreértésekre ad okot.

Nézzük a legfontosabb felvetést, a pénzt. A pénz önmagában nem rossz és nem is jó - sőt inkább jó, mert szükséges a társadalom működtetéséhez. És itt jön viszont egy rendkívül fontos kérdés - hogy hogyan és kik szabályozzák azt. Itt van a kutya elásva. A LightShare egy nyitott rendszer, visszakövethető, ellenőrizhető, nyilvános. A gazdaság egészének működését segíti elő és nem egy kis csoport végnélküli gazdagodását. És emiatt az, hogy globális és elektronikus, mind-mind pozitív tulajdonságokkal szolgálnak.

Gondold csak el, mennyivel kisebb lehetne a bűnözés! A készpénzzel elkövetettek azonal megszűnnének, az elektronikusak pedig gond nélkül feltárhatóak és visszakövethetőek lennének. Eltűnnének a kenőpénzek, vags legalábbis sokkal nehezebb lenne bárkit is megvesztegetni. Valamennyi tranzakciónak nyomamarad, mely bizonyos szabályok teljesítése alapján bárki számára megtekinthetőek. Stb.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.22. 00:36:25

@magy1: Az adózással kapcsolatban a fő probléma az, hogy ez a rendszer is, mint a jelenlegi társadalmunkban az összes remdszer, kifordult magából. Magyarán, az adók nagyrészét a nagy cégek és a gazdagok elkummantják olyan legális vagy féllegális módszerekkel, melyek az átlagpolgár részére nem állnak rendelkezésre. Ugyanakkor gazdasági hatalmukkal korrumpálják a kormányt és az államot.

Vagyis az adók részben nem kerülnek az állami kasszába, részben pedig olyanokat támogatnak vele, akik nem szorulnának rá egyáltalán, pl. jó zsíros állami megrendelések által (lásd pl. a nagy állami projekteket, autópályáink, 4es metró stb. stb. stb.) vagy olyan törvények bevezetésével, melyek a gazdag cégek éas emberek még gazdagabbáválását segítik. Magyarán, az adók felhasználása kiemelten pazarló és célt tévesztett.

Ez volt régen a lehúzás alapja, de ma már globálisan játszanak a Globálisok, nézd meg pl. ahogy a bankkrízis kapcsán lehúzták a modern világot. Ezt az alsó és középréteggel fizettetik meg.

Végül is elmondható, hogy az adózás rendszere egy olyan rendszer, amely akár jó is lehetne, de nem az, és a mai civilizáltsági fokunkon elavult és funkcióját nem képes többé betölteni.

Újat kell találni helyette.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2011.01.22. 00:41:03

@magy1: Szabad kereskedelem: valóban igen sok problémát okoz, de nem maga az áruk és szolgáltatások szabad áramlása, hanem hogy ez az áramlás nem az emberért történik, hanem a minél magasabb profit elérése érdekében.

Változást csak egy olyan rendszer hozhat, melyben a termelés folyamatában nem a profit és megszerzése által a személyes igények kielégítése áll az első helyen, hanem a minőségi és az ember érdekében megvalósult alkotás. A profit kizárólag alapfokú jelzőszámként működhetne ebben a társadalmi rendszerben.

magy1 2011.01.22. 12:36:50

@Ébredj Fel:
A mese ezen része mind szép és jó, amire még mindig nem lett rávilágítva világosan, HOGYAN is működne egész pontosan, KI IRÁNYÍTANÁ, ÚJ ÉRTÉK HOGYAN KELETKEZNE A RENDSZERBEN és HOGYAN SZOLGÁLNÁ a rendszer és VÉDENÉ az adott területen élő NÉPET, NÉPCSOPORTOT, illetve az adott rendszer hogy illeszkedne be a SZOCIÁLIS HÁLÓ-ba.
Ha ezekre(nagybetűs rész) a dolgokra nincs tiszta egyértelmű válasz, akkor továbbra is fenntartom az állításom, hogy NWO szaga van a dolognak :)
Mert ugyebár a korábbi mesén már rég túl vagyunk, hogy a szocionizmus a népet szolgálta, abból köszönjük nem kérünk, illetve az újabb háttérhatalmi "rendszerváltások"-ból sem :)

magy1 2011.01.22. 12:51:33

Jah és hogy ne legyen teljesen OFF az eddigi hozzászólásaim, a wiki-liki természetesen háttérhatalmi támogatású meló(USA-Izrael, mossad). Ezt is bizonyítja, hogy míg ezen országokat nyakba-főbe ajnározza, addig Iránt úgy állítja be, mint a főgonoszt, pedig csak annyi a "baj" vele, hogy sok olaja van, illetve a pénzügyi rendszerük nem csatlakozott a nyugati világ pénzszivattyújához, illetve Irán megtámadásán keresztül a nyugati világ le tudná nyomni Kínát is(Angol-szász misszió)!
Mellesleg már Moszkva is bejelentette, hogy ők is létrehozzák a saját wiki-likijüket :)

falconw 2011.02.02. 12:06:56

NE haragudj meg Ébredj Fel, de az oldal (mármint ez az oldal) egy ici-picit nekem is gyanús.

Kezdjük mindjárt az oldal logójával : Egy Jó nagy szem :-)

Na jó, csak vicceltem :)

Amikor viszont valaki a bűnözésre hivatkozva akar megetetni velem valamit akkor mindig kigyúllad egy vészjelző-lámpa a fejemben.

Ez nagyon rossz hivatkozási alap! A bűnözés nem azért fog eltűnni, mert bőr alá ültetett csipek lesznek. hanem azért mert az emberiség egy magasabb tudat szintre fogja emelni magát. Amíg ez nem történik meg addig csipelhetik az embereket, a bűnös vágyaiknak és hajlamaiknak nem fognak tudni határt szabni.

Gondolat ébresztőnek nézzétek meg ezt a videót:

vimeo.com/18654576

Érdemes!

magy1 2011.02.21. 17:39:00

Új pénz, fizetőeszközhöz egy nagyon jó elképzelés a neten:

video.euroweb4you.eu/HUNNIO.doc

Daan 2011.02.23. 19:29:00

@falconw: Milyen érdekes amit írsz, pont ezt gondolom én is. Már vagy 2 éve állandóan ezzel foglalkozom, és meg kell mondjam olyan osszefuggésekre jottem rá, hogy az minden képzeletet felulmúló. Semmi(de semmi) nem az aminek látszik. Amúgy aki nem feluletesen vizsgálódik az érdekes dolgokat fedez fel a mai popzene ''csillagainak'' videoklippjeiben is. Tele vannak szabadkomuves jelképekkel, a lemezborítok tomkelege már vagy 30 éve letakart szemeket, háromszogeket ábrázol. Ugyan miért? Kinek van erre egyáltalán hatalma, hogy ezt megvalósítsa. Csak és kizárólag a háttérhatalomnak. Hiszen ok fizetnek mindent, ok irányítanak mindent. A sok hulye meg észre sem veszi. Mindenesetre már eljutottunk oda, hogy nem is nagyon titkolják, ki az irányító. Nézzétek meg ezt a Rihanna videoklippet(ami amúgy a szado-mazo szexet reklámozza) hátha találtok valami érdekeset.
www.youtube.com/watch?v=KdS6HFQ_LUc

Daan 2011.02.23. 23:18:40

@Ébredj Fel: Ha a Zeitgeist-et, és David Icke-ot reklámozod(amik koztudotan félrevezetoek), akkor Te is részese vagy az Új Világrend eljovendo vallásának a New Age-nek a terjesztésében. Ez pedig megkérdojelezi hitelességedet.

Daan 2011.02.24. 02:05:36

@Inlakesh: ''Read everything, Listen to everybody, Don't trust anything unless you can prove it with your own research.'' William Cooper.......a kedvenc idézetem tole... R.I.P.

Inlakesh 2011.02.24. 11:56:19

@Daan:
Ha érdekel esetleg a nézőpontom a világ dolgairól, akkor nézz be a vilagossag.blogol.hu-ra. Amúgy nem vagy te véletlenül 2012 blogol olvasó? Ha nem, akkor javaslom nézz be oda is. ;)

Daan 2011.02.24. 23:47:14

@Inlakesh: Koszi, majd ránézek ezekre a blogokra. Bár a 2012 témát a magam részérol lezártnak tekintem, mivel kiderítettem kik állnak mogotte, azóta nem kulonosebben foglalkozom vele. Megjegyzem magyarul nem nagyon olvastam ezekrol a dolgokról, inkább angolul. Szeretek mindent jól megvizsgálni, és nem hiszem, hogy magyar oldalakon van erre lehetoség olyan behatóan, ahogy én vizsgálódom. Amúgy az úgynevezett Truth Seeking Movement is inkább csak a félrevezetést segíti elo, minhogy kiderítse az igazságot. Persze ez sem véletlen. 90% igazságot kevernek 10% hazugsággal. Michael Tsarion, Jordan Maxwell, Gregg Braden, David Icke, David Wilcock, Project Camelot stb. Alex Jones is hogy a bánatba jutott be a Bohemian Grove által rendezett osszejovetelre, ahol a világ nagykutyái gyulnek ossze titokban, mindenféle áldozatokat bemutatva valami hatalmas szobor elott....ez meg bejut oda kamerával....a kovetoi meg be is kajálják, hogy onnan tudósít, és senkinek nem gyanús, hogy o ott van. Az agyam eldobom. Amúgy Bill Cooper már rég megmondta róla a véleményét, még azelott, mielott Jones ennyire népszeru lett volna. Aki igazán az igazságot keresi, és fellebbenti a fátylat a háttérhatalomról azt természetesen mind likvidálják, vagy megpróbálják ellehetetleníteni, elhallgattatni. Ki az az okos, értelmes ember, aki azt hiszi, hogy mindenféle információt megosztanak vele egyes Truht Seeker eloadók annélkul, hogy a hajuk szála is meggorbuljon....ugyan már emberek nem így mukodik ez sajnos. Ott van Bill Cooper, Aaron Russo, Fritz Springmeier(okay o még él de csucsul). A 2012-es témába azért is ástam bele magam jobban, mivel pont a szuletésnapomra jósoltak meg mindenféle apokaliptikus torténéseket. Akkora a félrevezetés ebben a témában, hogy az már fáááj. Mindenesetre most már tisztán látok ezzel kapcsolatban is, úgyhogy nem parázok egyáltalán. Mondjuk már amúgy sem parázok semmin. De ha csak a fele igaz annak amiket olvastam, akkor igen nagy bajban van az emberiség.

Inlakesh 2011.02.25. 08:09:23

@Daan:
Azért ajánlottam a 2012 blogot (nem is igen foglalkozik a 2012, mint világvége zagyvával), mert az nem "hétköznapi" gondolatokat tár az olvasó elé. Sok olyan téma van benne, amely a társadalmi, gazdasági rendszer hibás működésére mutat rá, de a legfontosabb mondanivalóját ezekkel csupán alátámasztja. A blog írója jóval túlmegy a háttérhatalalommal kapcsolatban megjelent műveken, egy új valóságfelfogást tár az olvasóközönség elé. Nem kell - sőt nem is szabad! - persze feltétel nélkül elhinni ami ott van, én sem teszem, de mindenképpen érdekes és elgondolkodtató a helyzet, amit bemutat. Véleményem szerint lehet is némi valóságtartalma. Amúgy kiváncsi vagyok, hogy te - mint külföldi oldalakon jártas útkereső - milyen információkkal tudsz szolgálni. Kérlek oszd meg ezeket velem! Akár e-mailben vagy kommentként a blogomon. Üdv.: Inlakesh

Daan 2011.02.25. 12:44:51

Azt szeretném veled kapcsolatban tudni, hogy amit a blogodon írsz azok a te saját gondolataid(ha igen, hogy jutottál el idáig), netán egy-két általad olvasott konyv hatására megfogalmazott gondolatok(ha igen melyek ezek a konyvek, és kik írták), vagy esetleg valami szervezet áll mogotted, és megmondják mit írj(bár ez koltoi kérdés, mert ezt úgysem vallanád be hehe)? Ha nem kínosak ezek a kérdések, légyszi válaszolj! Koszi. :)

Daan 2011.02.27. 21:30:55

@Inlakesh: Szia Inlakesh! A kérdéseket Neked tettem fel, és a Te blogoddal(vilagossag) kapcsolatban, bocs hogy nem voltam egyértelmu.....

Inlakesh 2011.02.28. 08:26:05

@Daan:
Szívesen válaszolok a kérdéseidre, de szerintem vagy privátba beszéljük meg, vagy inkább a saját blogomon, mert ez nem tartozik ide. Javaslom a saját blogom használatát, így aki később odatéved hasonló kérdéssel, könnyedén választ kaphat.
Kérlek jelezd, hogy jó-e ez így neked!

Daan 2011.03.02. 00:26:44

Akkor légy szíves írd a választ a blogodra. Koszi.

Daan 2011.03.06. 15:11:24

@Inlakesh: Na már megint véletlenul nem neked címeztem...szóval akkor írd a blogodra légyszi. Koszi.

Inlakesh 2011.03.06. 20:03:56

@Daan: Már láttam, hogy írtál és a válaszomat is kifejtettem kommentként az utolsó bejegyzésemhez. Üdv.: Inlakesh.
süti beállítások módosítása