Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Kábítószer a telefonban: Te is függő vagy? VIDEÓ!

2020.09.21. 17:22 | Ébredj Fel | Szólj hozzá! | Megosztás és tárolás |

Ma egy picit eltérünk a COVID-19 őrület kitárgyalásától – amúgy sem könnyű már újat mondani az ügyben. Aki rászenteli az időt és az energiát, az elég gyorsan képbe kerülhet – mostanra már magyarul is rengeteg anyag elérhető a világhálón, angolul és németül pedig inkább az információ-kánaánnal kell megküzdeni. Hogy lehet akkor, hogy oly sokan még mindig nincsenek képben? Hiszen mindenkinek a zsebében már ott lapul az okostelefon... vajon miért nem használják? (És most itt nagyvonalúan tekintsünk el azoktól a polgártársainktól, akik még mindig csak a TV bekapcsoló-gombjának a megnyomására képesek.)

Tehát a lehetőség megvan a tudás megszerzésére. De miért hiányzik az akarat?

A Facebook 2020.09.24.-én 4, a koronavírus járványt alternatívan látó oldalt és csoportot törölt – szó nélkül.

Nem kétséges, hogy mi is rövidesen erre a sorsra jutunk. 

Kövess minket biztonságos csatornán! 
Telegram
     Viber

Egyszerűen kattints a linkre! Ha nincs még accountod, regisztrálj. Ha szükséges, töltsd le az alkalmazást. A többi már automatikus!

Igazán mélyre kell menni, hogy erre a kérdésre megtaláljuk a választ, jobban mondva a válaszokat. S a Netflix legújabb dokumentumfilmje, a Társadalmi dilemma (The social dilemma) remekül megadja a válaszok egy csoportját.

Íme a film bemutatója, melyet feliratoztunk:

(Ha nem vagy Netflix előfizető, a film letölthető ncore-ról, illetve megtalálható pár helyen már online is.)

Melegen ajánlom, hogy szánd rá az idődet és nézd meg a filmet, lehetőleg az egész családoddal együtt. Annál is inkább, mert 2 nap múlva részletesen fogok beszélni erről a csapdáról, melyben igyekszem még mélyebbre menni s megoldásokat is ajánlani - s a teljes megértéshez szükség lesz e film által kínált ismeretanyagra is... vagyis hogy:

  • Hogyan manipulálják a különböző tech vállalatok platformjai (Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat stb.) az idegrendszerünket, hogy rávegyenek olyan média-fogyasztásokra és vásárlásokra, melyek a te jólétedet egyáltalán nem segítik, sőt, kimondottan rontják a mentális egészségedet – viszont az ő bevételeiket milliárd dolláros szintre emelik.
  • Hogy hogyan építenek fel benned olyan függőségeket, melyek összemérhetőek a kábítószerek vagy a szerencsejátékok okozta függőségekkel.
  • Hogy hogyan rontják le koncentráló-képességedet, hogy már képtelen legyél egy hosszabb cikk elolvasására és értelmezésére – a könyvolvasásról nem is beszélve.
  • Hogy hogyan használják a mesterséges intelligencia algoritmusaikat arra, hogy pontosan lemodellezzék viselkedésedet, érdeklődési körödet s értéktelen közösségi interakciókra sarkalljanak.
  • Hogy hogyan torzítják el gyermekeink, a 20 év alatti korosztály gondolkodását úgy, hogy azt sem ők, sem a szüleik nem veszik észre, vagy legalábbis nem értik, hogy mitől van?

Mindig mondom: elképesztően nagyok a kihívások, melyekkel a 21. század embereinek szembe kell nézniük. S csak a kritikus gondolkodás és a megfelelő tudás beszerzése, illetve beszerzésének képessége segítségével lehet megfelelni e kihívásoknak.

Itt van pl. a fake news (hamis hírek) kérdése, melynek terjedésének a problémakörére a film is rámutat. Épp csak azt felejti el megemlíteni, hogy nem attól lesz valami fake news, hogy a kormány valamire rámondja. Sőt, sok esetben pont a vezetés vagy a mögötte álló háttérhatalom terjeszti a dezinformációkat, s ha valaki rámutat ezekre, akkor őt kiáltják ki összeesküvés-elméletek terjesztőjének, sőt, akár terroristának is.

Attól félek, hogy a COVID-19 kapcsán rövidesen eljutunk majd ebbe a stádiumba. Hogy aki kétségbe meri vonni a járvány veszélyességét, a megelőzésére meghozott és szabadságunkat durván korlátozó intézkedések ép értelműségét, a maszkviselés indokoltságát, az meg fogja kapni a terrorista címkét és az ezzel járó üldöztetéseket – hiszen a „többség” egészségét veszélyezteti.

Mi is egy ilyen fake-news, terrorista oldal vagyunk – legalábbis a hatalom szerint. Jó, ha tudod!

Ezért borzasztóan fontos a tájékoztatás, hogy aktívan részt vegyen minden tisztán látó a hiteles információk terjesztésében. Mert a társadalmi támogatottság el fog veszni a (háttér)hatalom mögül, amint az emberek rájönnek, hogy átejtették őket.

S ezért fontos, hogy tisztában légy vele, hogyan vonják el a tech cégek a figyelmedet a valóban fontos dolgokról, hogyan próbálnak belelökni a szórakoztatás végtelen időörvényébe gonosz virtuális pszichológiai tudásuk felhasználásával és azok applikációkba való építésével.

Ugyanakkor meg kell hogy kritizáljam a filmet is kissé... A szakértők monológjai közben ugyanis egy család életét figyelhetjük meg, melyben a fiúgyermek figyelmét valamilyen extrémista kör videói láncolják egyre inkább magukhoz. S végül a srác elmegy egy tüntetésre, melyen a tüntetők táblákat cipelve magukkal és rigmusokat kántálva, de amúgy békésen vonulnak, s ott a rendőrök hirtelen földre teperik és megbilincselik a nővérével együtt, aki egyébként végig megpróbálta felhívni a fiú figyelmét e kör „extrémitására”.

sd01.jpg

Tényleg ennek kell lennie a végső üzenetnek? Hogy vigyázz, mert ha elmész egy békés tüntetésre, mely (valószínűleg) a hatalmat kritizálja, ott a rendőrök majd jól megbilincselnek és előállítanak?

sd02.jpg

Vagyis hogy jobb, ha kussolsz?

sd03.jpg

Pffff...

Ja és a film végén természetesen automatikusan elindult a következő film... vagyis lehet, hogy a NetFlix producerkedett jelen alkotásnál, de a következtetéseit esze ágában sincs magára alkalmazni.

Fentiektől függetlenül nézd meg a filmet, mert 90%-ban igaz információkat tartalmaz. De közben tudd, hogy a hazugságokat mindig igazságokra építik. A megvezetés módszere az, hogy közölnek egy csomó igazságot, hasznos információt, ezzel elnyerik a bizalmadat, majd a következő lépcsőben megvezetnek, amikor már hiszel nekik.

Ne higgy senkinek. Nekünk sem! Ellenben csináld meg a házi feladatodat: végezd el a saját kutatásodat, menj utána az infóknak, próbálj meg olvasni a történésekről – pro és kontra.

Ennyi a mai üzenetem felétek.

Találkozunk rövidesen e poszt második részében, a Ne oltsál! első VLOG-jában!

biztonságos lájkolás

Címkék: google filmkritika Facebook Youtube Snapchat Istagram

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr9316209180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása