Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Érdekességek a magyar oltóanyag körül

2009.10.06. 15:29 | Ébredj Fel | 12 komment | Megosztás és tárolás |

Üzlet az üzlet, de az oltóanyag-gyártás a sertésinfluenzához az igazán nagy üzlet. Magyarországon a vakcinát az Omninvest Kft. gyártja. E cég körül sincs ám semmi sem rendben. Hiszitek vagy sem, ennek a cégnek csak a neve magyar. Ha kicsit utánanéz az ember, kiderül, hogy a tulajdonosok egy ciprusi off-shore cég névtelensége mögé rejtik magukat.

Senki nem tudja, ki a tulajdonos

A reggel.hu a madárinfluenza- járvány idején, 2005-ben próbálta meg felderíteni a tulajdonosi viszonyokat. Ezzel kapcsolatban Zimonyi Ferenc, a cég szervezési igazgatója nem volt hajlandó részletekbe bocsájtkozni. Hogy kié a cég, azt Bujdosó József (Országos Tisztifőorvos) sem tudja. A cikkből kiderül, hogy a cég nek már 1993 óta van szerződése a magyar állammal, hogy az influenza elleni védőoltást előállítsa. Hogy mi alapján kapta a kizárólagosságot, azt nem tudni  elvileg versenytárgyalásban kellett volna letárgyalni az ügyet. Ám az un. Hirdetmény Közzététele Nélküli Tárgyalásos Eljárás lehetőséget ad erre. Hmmmm… 

Összefonódások

Jankovics István, az Országos Járványügyi Központ osztályvezető főorvosa, jelenleg az Omnivest tanácsadója, de 2001-ben a Népszabadságnak még mint az Omnivest orvos-igazgatójaként nyilatkozott. Ez persze nem jelent összeférhetetlenséget.

„Nem vagyok az Omninvest alkalmazottja – mondja kérdésünkre az elismert szakember. – Arról van szó, hogy a vakcina kifejlesztésében össze kellett hangolni az alapkutatást, valamint a gyártási szakértelmet.”

Ez Bujdosó László szerint sem gond:

„A döntési szinten, ahol a céget az állam a vakcinagyártással megbízza, nincs együttműködés. De természetes, hogy egy ilyen fontos ügyben az állami intézet és a lehetséges gyártó együttműködik”

Szerencsejátékban is jó lenne

Ezek után valószínűleg senki nem csodálkozik, hogy az Origo tudósítása szerint úgy gyártott le kétmillió adag magyar H1N1-vakcinát az Omninvest az magyar állam számára, hogy az oltóanyag tesztelése még le se záródott, és forgalomba hozatali engedély sem volt rá. Sőt, az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) honlapján az engedélyezés dátumánál 2009. júl. 24.-e szerepel. Valamit jó előre tudtak…

Madár  vagy sertés???

De nem ez az egy furcsaság található az engedélyeztetéssel kapcsolatban. Dr. Keszthelyi Gyula már hosszabb ideje érdeklődött az oltóanyag összetétele iránt. Bár többször is megígérték, hogy elküldik, végül is az OGYI honlapjáról tudta letölteni, melyet rögtön közzé is tett a blogjában. A pontos időpont fontos: 2008. szept. 28.-a, 18:14.

1.         A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

FLUVAL P szuszpenziós injekció

(teljes vírus, inaktivált, adjuvált)

2.         MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

1 adag (0,5 ml) vakcina összetétele:

Aktív összetevő:

Haemagglutinin mennyiség

A/Swan/Nagybaracska/01/2006(H5N1)

monovalens bulk: MB-A-16-06

min. 6 µg/0,5 ml

A vakcina embrionált tyúktojáson elszaporított A(H5N1) vírustörzs tisztított és koncentrált, formaldehiddel inaktivált, alumíniumfoszfát gélhez adszorbeált szuszpenziója.

A termeléshez felhasznált vírustörzs mock-up pandémiás vakcina készítésére ajánlott.

Ami rögtön feltűnik, hogy az összetevőnél nem H1N1, vagyis a sertésinfluenza vírustörzse áll, hanem H5N1, vagyis a madárinfluenzáé. Nagyon nem értettem a dolgot, így hát további információkért meglátogattam én is az OGYI honlapját és letöltöttem a FLUVAL P adatlapját. Nagy meglepetésemre ez az adatlap teljesen más adatokat tartalmazott!

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

FLUVAL P szuszpenziós injekció

Pandémiás influenza vakcina  (teljes vírus, inaktivált, adjuvált)

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

Pandémiás törzsből előállított, inaktivált, teljes viriont tartalmazó influenza vakcina, az alábbi antigén* összetétellel: 

A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A reassz.)*** 6 mikrogramm** 

0,5 ml-es adagonként 

* tojáson szaporított 

** hemagglutinin 

*** adjuváns: alumínium-foszfát gél 0,33 milligramm Al3+ 

A vakcina megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió Bizottsága pandémiás helyzetre vonatkozó ajánlásának. 

Segédanyagok: 

Tiomerzál 50 mikrogramm 

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

Fenti adatlapot 2009. szept. 29. 2:33 perckor töltöttem le. A doc file-ba belenézve látható, hogy azt szept. 29.-én 0:00-kor módosították. Kimondottan munkaidőben…

Felmerül pár kérdés fentiekkel kapcsolatban. 

  1. Most akkor melyik vírustörzset tartalmazza az oltóanyag? (Sejthető válasz: természetesen a 2. verziót, csak elírták.)
  2. Hogy lehet, hogy az OGYI olyan hanyag, hogy egy rossz (vajon tényleg rossz?) gyógyszerkísérő lapot mellékel a termék engedélyezéséhez??? 

A következtetések levonását a T. Ovasóra bízom...

biztonságos lájkolás

Címkék: off shore h1n1 omnivest ogyi

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr181431744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2009.10.07. 14:14:25

meg az is meglehet, nem volt eliras a h5n1

Will the normal flu shot contain "bird flu"? Belgium documents spark speculation
theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=848

don39 2009.11.03. 10:42:01

Nem lepődnék meg,hogy a forgalmazó cég mögött, izreeli érdekek álnak.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.11.03. 14:49:30

@don39: izraeli vagy amerikai - mind1. Az mindenesetre nevetséges, hogy a hazai oltó cég tulajdonlási viszonyait nem lehet tudni. Bár tegyük hozzá, az sem segítene ha tudnánk.

Látod, az amerikai cégek símán megmérgezik hazájuk polgárait az oltóanyaggal, a Novartis-nak pl. Svájcban van a székehelye, a Baxternek szinte mindenhol van kirendeltsége – a gonoszság nem is mer határokat...

gemma18 2009.11.17. 15:21:34

A legrosszabbra készülnek egy francia kutatóintézet virológusai: olyan vírust próbálnak létrehozni, amely annyira fertőző, mint a H1N1 influenza és olyan súlyos szövődményeket képes előidézni, mint a H5N1 madárinfluenza.

A lyoni Jean Mérieux Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatóintézet (INSERM) szakemberei azt vizsgálják, hogy természetes körülmények között előfordulhat-e, hogy a H1N1 és a H5N1 genetikai anyaga egyesül, jóval gyilkosabb kórokozót eredményezve, mint az eddigiek.

A kutatók igyekeznek meghatározni a jelenlegi, illetve az esetleges jövőbeni járványok terjedési mintáját, hogy időben gondoskodhassanak megelőző lépésekről, terápiákról. A lyoni intézet munkatársai jelenleg azt térképezik fel, hogy a két vírustörzs között milyen mutációk, illetve kombinációk mehetnek végbe, s ezek milyen esetbe eredményeznek életképes, új típusú vírust. A kutatás egyik célja az is, hogy az így létrehozótt hibridből még egy járvány kialakulása előtt elkészíthessék a hatékony vakcinát.

A Jean Mérieux Intézet egyébként négyes bio-biztonsági besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy a tudósok csak szkafanderre emlékeztető védőruhában léphetnek be a laboratóriumokba, ahol még így is vigyázniuk kell a kísérleti egerek és menyétek harapásaira
Mit szólsz ehhez?

FapoFa 2009.12.04. 11:28:19

Üdvözlöm a FEKETE OLDALT............

Csak egy SMS az apától akinek a fia meghalt NiNi fertőzésben........

"Hajrá Magyarország! Üdvözöllek a 24 évesen elhunyt fiam nevében is. ... Hála néhány felelőtlen vagy érdekből zavart, káoszt teremtő személynek, bármennyire szerette volna ellátni magát védelemmel, már késő volt. A H1N1 megelőzte. Most, a híreket hallgatva, mit gondol a zavart keltők csapata? Kit érdekel, kinek a tulajdonában van egy cég, amely egyébként hatásos szérumot gyárt? Minket az érdekelt, hogy használjon, minden egyéb számunkra másodrendű."

Az apa elmondta, hogy fia sokáig habozott, oltassa-e magát vagy sem: "Persze, elmehetett volna a fiam az orvoshoz, ki tudta volna fizetni a vakcinát, de ő se tudta, mi a jó megoldás. Nem tudom hibáztatni, hiszen még néhány nappal ezelőtt is arról szóltak a hírek, hogy az orvosok, ápolók jó része sem oltatja be magát. Amikor a munkahelyén elkezdték a vakcinák beadását, a fiam már megbetegedett. Sokáig küzdöttek az életéért a kórház intenzív osztályán, de nem tudták megmenteni."

***********************************************
Remélem akik ezt az oldalt készítik büszkék magukra. Vajon hány embernek kell még meghalnia a fertőzésben?
Mikor fogják abba hagyni a zavar keltést?
Mikor veszik észre hogy pont ŐK mint ez az oldal csinálják az összeesküvést?

Már többen meghaltak mert nem oltották be magukat.
Mikor lesz már elég?
Hány ember halálát akarjátok?

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.12.04. 13:07:02

@FapoFa: Üdvözlet a FEKETE OLDALON.

Sajnos nem tudok érdemben válaszolni a hozzászólásodra, mert az szélsőséges és egyoldalú. Sajnálom, ha bárki is meghal a H1N1-ben, de nem biztos, hogy az oltás megvédte volna. Vannak, akik az oltástól haltak meg, róluk lehetne hasonló kommentet írni ellentétes előjellel.

Igazából a gyűlöletedet inkább azok felé kellene fordítani, akik eleresztették ezt a vírust...

andyboy 2009.12.04. 15:00:57

sziasztok..szeretném tudni van-e valakinek olyan kimutatása hogy az oltott vagy oltatlan személyek vannak.e nagyobb veszélyben,és a kettő csoport közül melyikben haltak meg többen...azt gondolnám egyforma az arány(privát vélemény)az oltatlanok lehet az oltottak miatt mivel mutáns vírusokat adnak az ellenkező tábornak..Igazi háború ez ahol lehet te ölöd meg akit imádsz.sőt!!!hátborzongató tények..

ven 2009.12.04. 15:59:16

@Ébredj Fel: okosabb maradtál volna ha erre inkább nem reagálsz.

Szerintem olvasd még el párszor az Apa véleményét, és gondold át hogy amit okozol ezzel az oldallal...

jeee 2009.12.04. 17:12:59

A hangulat és zavar keltést a tv és társai csinálja mi csak reagálunk erre az extrém eltorzult helyzetre, bár menyire tetszik nem tetszik ebben az univerzumban mindennek két oldala van mi képviseljük az érem másik oldalát, semmi sem kötelező, mindenkinek joga van szabadon eldönteni melyik útat választja, mi itt leírjuk a véleményünket mint ahogy te is. Enyi. De egy halál eset miatt hibáztatni az oldal készítőjét ez elég csunya dolog. Enyi erővel menyi potencionális "gyilkos" van a médiában akik nap mint nap mondják a rémisztőbnél rémisztöbb híreket, valaki lehet pont egy hír mitt nem repülővel megy nyaralni mert fél hogy lezuhan aztán autobalesetben meghal, na itt ki a hibás?
A bemondó?
Egyébként nézz utána a sima szezonális influenzának egy átlagos évben több 1000 áldozata van, nyugodt lehetsz idén statiszikailag ezt a számot átnyomják a h1 parára.
Azon gondolkodtam a mi nap mikor unják már meg ezt a beoltosdit aztán hallottam hogy kb 1 millió már be van oltva és még van 5 milló vakcina, további 4 milliót tudnak rendelni, vagyis ezek addig nem nyugszanak még mind a 10 millió el nem megy. :) Sok sikert hozzá : ) Minden ember azért enyire nem hülye.Ja hogy köteleeező lesz, aha persze azt nem kéne kipróbálni hogy milyen amikor egyszerre 6 millióan azt mondják NEM !!! :)

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.12.05. 07:47:50

@ven: jópárszor átgondoltam, hónapokkal ezelőtt...

Épp ezért kezdtem el írni a blogot.

De ne felejtsd el... ezek csak betűk. Furcsa, girbe-gurba jelek sorozata... A döntést nem én hozom. A döntést mindenkinek saját magának kell meghoznia... és vállalnia érte a felelősséget.

Mi mindössze közlünk egy ellenvéleményt... Mindenki azt kezd vele, amit akar. Használd Te is legjobb belátásod szerint!

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2009.12.05. 07:50:31

@andyboy: Nincsen ilyen kimutatás, mivel sem a H1N1 áldozatairól, sem az oltás által károsodottak számáról nincsenek megbízható adatok.

Ha lenne, sokkal könnyebb lenne meghozni a döntést...

Nefi 2009.12.05. 18:50:20

@vomit: ezt találtam az ogyi honlapján: "Az engedélyezési eljárás folyamán az OGYI által már forgalomba hozatalra engedélyezett H5N1-es vírustörzset (madárinfluenza) tartalmazó Fluval P prepandémiás monovalens influenza vakcina engedélyének módosítására – úgynevezett törzsváltásra - került sor a vakcinába beépített vírustörzs megváltoztatása miatt. "
süti beállítások módosítása