Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Reakciók: Cable Gate – 2. rész

2010.12.11. 10:40 | Ébredj Fel | 4 komment | Megosztás és tárolás |

Kicsit súlyos, mennyi olvasnivalóm van – ezért is késett kicsit Wikileaks-es összefoglalónk második része. De megjött, s ezzel erősen tempózunk a sokak számára drámai és megdöbbentő végkövetkeztetés felé. Ebben a részben a világ és a hatalom reakcióit foglaljuk össze.

Összeesküvés-elméletek

A követségi iratok nyilvánosságra hozatalával megnőtt a vad spekulációk száma: ki áll a Wikileaks mögött? Az eredmények sokrétűek: a CIA. Izrael és a MOSZAD. Az oroszok, a japánok, a kínaiak. Volt amerikai hírszerzők. A legpoénosabb: az Al-Kaida! Ezen elvetemült spekulációk minden alapot nélkülöznek. Nem fogom itt tételesen bebizonyítani azt, hogy miért; ezt mindenki megteheti magának, ha felteszi az ominózus kérdést: Kinek éri ez meg? A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumok szétalázzák nemcsak az amerikai, de a világ szinte összes kormányát, megmutatva rabszolgasorsunk valódi jellegét.

Mi több, kijelenthetem, hogy az összeesküvés-elméletek mögött állnak azok a szervezetek, melyeknek érdekük, hogy a mostani botrány lehetőleg el legyen bagatelizálva. Ha sikerül elhitetni a világgal, hogy csak egy újabb manipuláció részei, akkor az érdeklődés egyértelműen megcsappanna a kiszivárogtatott dokumentumok tartalma iránt. Szóval érdemes figyelni, kik beszélnek a Wikileaks ellen: Alex Jones és Jane Bürgermeister már kiállította a saját szegénységi bizonyítványát. Látni azt is, hogy az amerikai médiák megpróbálnak minél kevesebbet foglalkozni az üggyel – ami nem csoda, hiszen ők úgyis teljességgel az Elit kontrollja alatt állnak.

Még egy tipp: ha esetleg a jobb agyféltekéd megérzéseire jobban hallgatsz (ami azt is jelenti, hogy úton vagy a felébredés felé), csak nézd meg Julian Assange-nak néhány nyilatkozatát, és hallgass a szívedre. Julian tisztasága és idealizmusa átsugárzik szavain és egyértelművé teszi szándékainak tisztaságát.

Hivatalos reakciók

Kezdjük az USA-val. Már mielőtt az első Cable-t nyilvánosságra hozták volna, a Külügyminisztérium hivatalosan figyelmeztette partnereit: ez bizony kemény lesz. És az is. Az USA a szokásos kamu szövegével jött: a kiszivárogtatás amerikai életeket és érdekeket veszélyeztet. Nos, az érdekekhez nem fűződik kétség: a jelenlegi folyamat az, melynek kövekezményeképpen az USA a maradék tekintélyét is elveszti a világ közvéleménye előtt. De hogy életeket veszélyeztetne? – ezt maga a Pentagon cáfolta egy belső iratában.

Mindenesetre Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminiszter-asszonya körlevélben tiltotta meg valamennyi kormányalkalmazottnak, hogy a Wikileaks dokumentumokat olvassák, ill. számítógépeikre letöltsék. Az indoklás több mint nevetséges: ezáltal ugyanis csökkentenék az állami számitógépes rendszer jogosultság-védelmét. Ha-ha.

Mi, magyarok, visszafogottan nyilatkoztunk a dologról, valószínűsítve, hogy a kiszivárgott információk nem fogják megrontani a két ország közötti kapcsolatot. A nyilatkozatban az a vicces, hogy igaz: politikai körökben eddig is nyilvánvaló volt a mocsok, azzal, hogy a nyilvánosság is tud róla, semmi nem változik.

Mahmoud Ahmadinejad, Irán miniszterelnöke, akit sokan az arabok következő spirituális vezetőjévé istenítettek, beállt az összeesküvés-elméletek terjesztői közé. „Nem hisszük, hogy ez az információ kiszivárogtatás lenne” – mondta. Hát igen, nehéz is lett volna vállalni a konfrontációt a Szaud-Arábiai uralkodóval, akik többször Irán megtámadása mellett agitálták az amerikai vezetést. „A régió országai a barátaink és ez az ártalmas tett nem befolyásolja a kapcsolatunkat.” No comment.

Julia GillardJulian Assange hazájának miniszterelnök-asszonya, Julia Gillart mélységesen elitélte rakoncátlan állampolgárjának tettét, „illegális tett”-nek minősítve a kiszivárogtatást. A kérdésre, hogy milyen törvényt sértett meg a Wikileaks, nem tudott válaszolni. Ausztrália főügyésze, Robert McClelland szerint „az információk jogosulatlan nyilvánosságra bocsájtása bűncselekmény lehet” – mondta. Mindketten biztosították az USA-t támogatásukról, amivel nem tettek semmi másként, mint azelőtt – lelkesen nyalták amerika …gét.

De ekkor történt valami – Ausztrália Assange mellé állt! Kevin Rudd, Ausztrália külügyminisztere meglepetésszerűen a következőket nyilatkozta:

„Mr. Assange nem felelős az amerikai diplomáciai kommunikációs-hálózatának 250000 dokumentumjának közreadásáért. Az amerikaiak felelősek ezért.

Én vagyok Ausztrália külügyminisztere és én vagyok a felelős a minden ausztrál polgár konzulátusi képviseletéért és ennek okából szeretném teljesen tisztázni, hogy Mr. Asssange felvette a kapcsolatot az Ausztrál főkonzullal Angliában és kérte a konzulátusi támogatását.

Mi biztosítottul arról, hogy ellátjuk azt, mint ahogy bármely más ausztrál polgár esetében is tennénk.”

No lám, úgy látszik, talán megszólal a lelkiismerete a hatalom egyes képviselőinek is. A Gillard-kormány gyorsan konfrontálódott saját választóival. Több mint 400 közéleti személyiség írta alá azt a levelet, mely Assange támogatására szólitotta fel a kormányt. A volt ausztrál miniszterelnök, John Howard a következőket mondta:

„…és én elvárom az ausztrál kormánytól, hogy ő (Assange) ugyanazt azt eljárást kapja, amelyet bármely más ausztrál polgár hasonló szituációban megkapna és azt a segítséget, ami neki jár.”

A cégvilág reakciói

Szomorú megfigyelői lehetünk annak, hogy milyen gyorsan hátráltak ki a gazdaság egyes képviselői a Wikileaks mögül. Számukra a „szabad véleménynyilvánítás” egy igazán kártékony dolog, mert a cégek belső ügyeiben minden csak a pénzről szól – erkölcsről a gazdaságban beszélni maximálisan profitellenes.

Az első cable-ek nyilvánosságra hozatala előtt ismeretlenek DDoS (distributed denial-of-service) támadással tették elérhetetlenné a WikiLeaks szervereit. Ennek következményeként az EveryDNS, amely a Wikileaks.org név elérhetőségét tette lehetővé, felmondta szolgáltatási szerződését a szervezettel. Ennek következtében a Wikileaks új domain név, a wikileaks.ch alá volt kénytelen költözni. A diplomáciai iratok közreadását e támadás nem befolyásolta – jóval azelőtt elküldték már az anyagot az 5 együttműködésre kiszemelt újságnak.

Ezzel párhuzamosan, december 1.-én felmondott a Wikileaks-nek az Amazon Web Services cégrészlege is, ahol a Wikileaks oldalai hostolva voltak. A Wikileaks az esetről a következőképpen nyilatkozott:

„…szabad véleménynyilvánítás a szabadság országában… jól van, akkor majd másnak adjuk a dollárjainkat, inkább európaiakat foglalkoztatva. Ha az Amazon csak ennyire tartja az amerikai alkotmány 1. kiegészítését, akkor fel kellene hagynia a könyvkiadással is…”

Vicces, hogy az Amazon továbbra is árulja a Wikileaks dokumentumokat könyvolvasójának, az e-kindle formátumában, továbbá a Wikileaks pólók is rendelhetőek. Hja kérem, az üzlet az üzlet!

Persz az Amazon nem kormányzati nyomásra, hanem működési szabályzatának megszegésére hivatkozva mondta fel a Wikileaks oldalának hostolását. Némiképp másképp jön le ez Peter King republikánus kongresszusi képviselő nyilatkozatából:

„…sajnálatos, hogy az Amazonnak 5 hónapba tellett megszakítania a Wikileaks-szel a kapcsolatát és csak politikai nyomás hatására tette ezt meg.

Annak ellenére, hogy ezt már korábban kértem, az Amazonnak ezt már korábban meg kellett volna tennie, amikor amerikai katonák 5 hónappal ezelőtt veszélybe kerültek, megkönnyebbültem, hogy a cég végre korrigálta a hibáját.

Ez a helyzet az összes privát amerikai cégnek példaképp kell álljon, hogy az üzlet a Wikileaks-szel nem tolerálható és amerikai érdekek ellen van.”

De ez még csak a kezdet volt. A svájci PostFinance bank, amelynél Julian Assange számlát vezetett, befagyasztotta azt, kb. 35000€ tőkével rajta. Indoklás? Nos csak annyi, hogy Julian állítólag nem rendelkezett valós svájci lakcímmel ahhoz, hogy számlát vezethessen Svájcban. Én mondjuk nem nagyon hallottam ilyen kitételről, ha egy svájci bankról van szó. Jobban hangzott volna, ha így indokolnak:

Julian Assange, ön nem elég náci ahhoz, hogy számlája legyen nálunk!

És az ellehetetlenítés folytatódott tovább. Pár nappal később a PayPal is hasonló döntést hozott, befagyasztva 65.000€-nyi támogatást, melyek a világ minden részéről adományként érkeztek a szervezethez. Rövidesen a VISA és a MasterCard is megszüntette a lehetőségét, hogy a támogatók pénzt küldhessenek a Wikileaks-nek. Az összes cég döntését szervezeti szabályzatának megsértésével indokolta. Utólag legalábbis, mert Osama Bedier, a PayPal VP-je élő adásban egy Külügyminisztérium által nov. 27-én elküldött levélre hivatkozott, mely alapján a szolgáltatást felfüggesztette. Osama rögtön a ripor után a backstage-en hozzátette, hogy a levelet nem a PayPal kapta, hanem a Wikileaks. Az én szerény kérdésem, hogy akkor honnan tudott róla a PayPal? Nekik is küldtek egy példányt? Az esetről az ominózus videó itt látható.

Operation Payback

Egy magukat Anonymus-nak nevező hackercsapat DDoS támadással elérhetetlenné tette fenti cégek weblapjait. Dec. 4-én a PayPal honlapja 8 óra 15 percen keresztül elérhetetlen volt. A svájci Postfinance bank honlapját legalább 10 órára sikerült kikapcsolni a forgalomból. Később sikeresen támadták a MasterCard és a VISA oldalát is. ColdBlood, a csoport egyik képviselője az alábbiakat mondta:

„Mi megpróbáljuk az internetet nyíltnak és szabadnak megőrizni, de az utóbbi évek kormányzatai ezt a szabadságot korlátozni próbálják.
Azok a weboldalak, amelyek engednek a kormányzat nyomásának, a célpontjainkká válnak.
A szervezetünk mindig erősen állást foglalt a cenzúra ellen és a kifejezés szabadságáért az interneten és fellépett azok ellen, akik ezt bármilyen formában meg akarták semmisíteni.
Úgy érezzük, a Wikileaks több lett, mint dokumentumok kiszivárogtatója. A Wikileaks háborús okká vált, az emberek és a kormányzat között.
Nem eltörölni akarjuk ezeket a cégeket, hanem egy 'ébredj' jelet adni nekik. A cégek egy megnövekedett forgalmat fognak észlelni a weblapjukon és ez megnövekedett költséget fog jelenteni nekik a weboldal üzemeltetésével kapcsolatban.”

A háború kitört – bár egyelőre csak az interneten. Akit érdekel a téma, kövesse az Anonymus csoportot. A részvételhez szükséges szoftver a LOIC, letölthető a SourceForge.net-ről.

A következő részben Julian Assange szexuális erőszakról szóló vádjait vesszük górcső alá.

biztonságos lájkolás
· 1 trackback

Címkék: paypal amazon mastercard hillary clinton visa julian wikileaks operation payback assange julia gillart postoffice bank osama bedier

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr682508485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – KISZIVÁROGTATÓK 2010.12.13. 09:55:46

A propaganda nem kardcsörtetés. A nyugati típusú, atomizált társadalomban a sugalmazás hatékonysága nagyobb, mint a parancsolásé. A propaganda, mely kijelöli a problémákat és megoldásukra mindjárt javaslatot is tesz, éppolyan közmű, mint az elektromos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inlakesh 2010.12.14. 17:55:27

Srácok nem szívesen mondom, de megeshet, hogy ezzel most mellélőttetek.

Ha a wikileaks dolog valódi, akkor biztosan tudtok válaszolni a következő kérdésekre:
1. Hogyan (milyen módszerrel) tudott bárki is ekkora mennyiségű információt "kiszivárogtatni" egy fokozott biztonságú szervezetből?
2. Miért nem szűntették be az oldalt, már az első adandó alkalommal, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ez nem esne nehezére az amerikai titkosszolgálatoknak? (Tüntettek már el embereket kisebb ügyekért is.)
3. Miért beszél a dologról az a média, amely köztudottan manipulált?
4. Hogyan lehetséges az, hogy az amerikai hírszerzés, melyeknek feladata valódi információk biztosítása a vezetőségnek, rosszfiúként állítják be az USA mostani ellenfeleit, miközben természetesen egyértelmű, hogy ez csak amerikai és izraeli propaganda a világ irányába?
5. Miért éppen most derült fény ezekre az iratokra?
6. Mégis milyen tényleges kára származik a kiszivárogtatot adatokból a világgazdaságot irányító háttérhatalomnak?

"Kinek éri ez meg? A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumok szétalázzák nemcsak az amerikai, de a világ szinte összes kormányát, megmutatva rabszolgasorsunk valódi jellegét."

Ehhez kapcsolódóan két dolgot jegyeznék meg:
1. Mégis ki nem tud a rabszolgasorsunkról? Bárki, aki csak egy kicsit is hajlandó és képes ilyen irányban használni az eszét, annak egyértelmű ez. Ehhez nem kell semmilyen kiszivárogtatás.
2. Kinek éri ez meg? Hát ezt szeretném én is nagyon tudni... Hiába okoznak diplomáciai bonyodalmakat a napvilágra hozott információk, hiszen ezekben semmi nincs a háttérhatalomról. Ez olyan, mintha egy szemfüles vendég fülöncsípné egy pincért, hogy valamivel szándékosan megkárosítja a vendégeket, miközben azt senki sem tudná, hogy erre a főnöke adott neki utasítást, azért, hogy ő maga jobban járjon. Persze a balhét a pincér viszi el, ami miatt őt majd szépen kirúgja a főnöke és másik szerencsétlent felvéve folytatja az üzelmeit.

"Még egy tipp: ha esetleg a jobb agyféltekéd megérzéseire jobban hallgatsz (ami azt is jelenti, hogy úton vagy a felébredés felé), csak nézd meg Julian Assange-nak néhány nyilatkozatát, és hallgass a szívedre. Julian tisztasága és idealizmusa átsugárzik szavain és egyértelművé teszi szándékainak tisztaságát."

1. Nem hinném, hogy átlagos ember ma képes lenne az egójából származó gondolatokat elkülöníteni a megérzésektől. Ehhez jóval magasabb tudatossági szint kellene.
2. Ha logikusan levezetsz valamit, akkor a végén ne szúrd be utána, azt a kis üzenetet, hogy ha nem sikerült meggyőzzelek logikából, akkor hallgass az érzelmeidre, mert az majd akkor megmondja a tutit.
3. Bármikor találok neked olyan szerencsétlen idiótát, aki tudta nélkül el fogja játszani a szerepjátékot, amit jól kitervelek, miközben azt gondolja magáról, hogy ő most milyen okos és túljárt az eszemen.

Eléggé félrevezető az, ha először valamiről "érzel" valamit, majd utána az adott "érzethez" keresel logikus magyarázatot. Máris nem a jobb agyféltekédet használtad. Sőt, még a balt sem eléggé.
Próbáld ki a dolgot fordítva! Legalább ugyanannyi érv lesz majd a másik oldal igazára is.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2010.12.15. 01:39:46

@Inlakesh:
Nézzük az első kérdéssort.

1. Nem, nem tudom, milyen módszerrel jutottak hozzá az anyaghoz. Sok jószándékú ember van a világon és a Wikileaks nagyon komoly rendszereket fejlesztett ki, hogy ne tudjanak rájönni, hogy ki volt a kiszivárogtató. Ez a szervezet tulajdonképpeni lényege. Igen sok anyagot jelentettek már meg és nem csak az USA viselt dolgairól.

2. Az internet korában már nem olyan egyszerű megszüntetni egy oldalt. Amúgy próbálkoztak vele - pl. megszüntették a domain címüket és az Amazon is felmondott nekik. Jelenleg már többezer helyen tükrözik a Wikileaks oldalait.

3. A média továbbra sem nagyon beszél róla, csak az az 5 lap, amely a tények feltárásával meg van bízva. Az USA külügyminisztériuma ezeket a lapokat is megfenyegette bizonyos következményekkel, ha részt vesznek a feltárási munkában. Úgy látszik, ezek a lapok még nem kötődnek olyan erős szállal az elithez, hogy az megakadályozza a klasszikus újságírói tevékenységet, amely a valóságról történő tájékoztatásként definiálható.

4. Nem tudom, miért gondolod ezt, az iratok teljesen vegyes módon mutatják be mind az un. szövetségeseket, mind az "ellenségeket".

5. Csak.

6. A háttérhatalomnak - vagyis az Elitnek - alapvető érdeke, hogy a társadalom elhiggye, a dolgok alapvetően az ő (a társadalom) érdekét szolgálják. A színfalak mögé való betekintéssel ez a mítosz erősen sérül.

Követkető kérdéssor:

1. Nem hiszem, hogy az átlagember tudatában van annak, hogy rabszolga. Azt érzi, hogy valami nagy baj van és hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene működniük. A rabszolgaságra való ráébredés nem azt jelenti, hogy éhezünk, hanem hogy meglátjuk azokat a rendszereket és azok működését, amik azzá tesznek minket.

Ez az első lépés. A második még nehezebb: meg kell találni az alternatív rendszereket és el kell kezdeni használni azokat. Na erre még elég kevesen vállalkoztak.

2. A Cable Gates elsősorban, de nem kizárólag azzal a mítosszal számol le, hogy a kormány a nép érdekét képviseli. Lehet, hogy benned már nem, de a társadalom legjavában még ez a kép él. De megmutat jó pár céges visszaélést is, lásd pl. A Shell nigériai szereplését vagy a legutóbbi oltásbotrányt.

A háttérhatalom összefonódik a multinacionális vállalatokkal így azok disznóságai is felszínre kerülnek. Ez a folyamat Elvezethet ahhoz a felismeréshez, hogy nem a kormány és az elit az ellenségünk, hanem a fennálló társadalmi rend kényszeríti tagjait a korrupt magatartásra. Ergo, nem az egyes szereplők ellen kell fellépni, hanem a társadalmi rendet megváltoztatni.

Harmadik kérdéssor :)

1. Én sem gondolom, hogy az átlagember képes lenne az egojából fakadó gondolatait elkülöníteni a megérzéseitől. De reménykedek, hogy ezt a blogot nem átlagemberek olvassák :) amúgy meg a nők jó eséllyel képesek ilyesmire.

2. A logika a bal agyfélteke, a megérzések a jobb agyfélteke. Én a teljességre törekszem :) A mai materialista vallásunk rákfenéje a logika túlsúlyozása a megérzésekhez képest. Az Ébredés folyamata az egézséges egyensúly megtalálásáról szól, ami számomra először a jobb agyféltekés érzések figyelembevételét, majd a bal agyfélteke szervezőkészségét veszi igénybe.

3. Ez nem tudom, hogy kapccsolódik a posthoz :)

Remélem, elég alaposan megválaszoltam a kérdéseid. Amúgy nem akarlak meggyőzni - mindóssze leírom, amit a kutatásaim során tapasztaltam. Tarts meg belőle annyit, amenny jólesik.

Inlakesh 2010.12.15. 09:07:29

@Ébredj Fel:

Haladjunk sorjában....

1. Fogalmunk sincs, hogy az adatok valójában hogyan kerültek nyílvánosságra, ami már pedig nem részletkérdés.

2. "Az internet korában már nem olyan egyszerű megszüntetni egy oldalt. Amúgy próbálkoztak vele - pl. megszüntették a domain címüket és az Amazon is felmondott nekik. Jelenleg már többezer helyen tükrözik a Wikileaks oldalait."
Bocs, de nem hiszek a tündérmesékben. John F. Kennedy-t fejbelőtték, amikor tényleges veszélyt jelentett a háttérhatalomra és gondolom mondanom sem kell, hogy fontossági szempontból ég és föld egy amerikai elnök és egy Julian Assange. Az amerikai elnök tud is tenni a háttérhatalom ellen és nem csupán az emberek felvilágosításával, hanem mondjuk a központi banki törvény eltörlésével.

3. A média nem beszél róla? Ha a tv híradó hajlandó erről beszámolni, az már gyanús, hiszen általában kijelenthető, hogy a főbb dolgok tekintetében pont az ellenkezője igaz annak, mint amit a nyílvánosság felé közölnek.

4. Vegyes módon? Az lehet, de ettől még ugyanúgy az az Irán a rosszfiú, amely egészen véletlenül pont az USA bögyében van, holott nem kérdéses, hogy a két ország közül melyik károsabb a világra. /Remélem nem csak nekem egyértelmű ez./

5. "Csak" nem létezik. Van ok és van okozat. Amíg erre nem derül fény, addig megint csak marad egy nyitott kérdés.

6. "A háttérhatalomnak - vagyis az Elitnek - alapvető érdeke, hogy a társadalom elhiggye, a dolgok alapvetően az ő (a társadalom) érdekét szolgálják. A színfalak mögé való betekintéssel ez a mítosz erősen sérül."
Na itt van a hiba! A háttérhatalom amelyről beszélek, már alaphangon 200 éve szövögeti a terveit (de akár ezer évről is beszélhetünk) és avatkozik bele az események sodrába bolygó szinten. Ez alatt az idő alatt egyre nagyobb és nagyobb hatalmat szerzett magának. Mindenki tudja, hogy ők állnak pl. az I és II. világháború kitörése mögött is és nekik köszönhetjük az ország megcsonkítását.
És most jön a kérdés: Komolyan azt gondolod, hogy az átalag embernél jóval magasabb intelligenciával bíró, hosszú ideje irányító összetartó szervezet céljaiba belelátsz?
Már ne haragudj nem bántás képpen, de ez elég naív elképzelés. Nyugodtan becsüld le az ellenfeleinket, de ne csodálkozz, ha egyszer csak nem kapsz levegőt, mert kés áll a hátadba. Én inkább magam mögé is nézek, nehogy rosszul járjak.

"1. Nem hiszem, hogy az átlagember tudatában
van annak, hogy rabszolga. Azt érzi, hogy valami nagy baj van és hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene működniük. A rabszolgaságra való ráébredés nem azt jelenti, hogy éhezünk, hanem hogy meglátjuk azokat a rendszereket és azok működését, amik azzá tesznek minket."
Az átlag ember tényleg nincs tudatában a dolgoknak. Sajnos. Azonban, ha már minden féle képpen fel akarod őket ébreszteni, akkor javaslom ne megkérdőjelezhető és ezer sebből vérző wikileaks-es dologgal tedd ezt, hanem olyan napnál is világosabb, megkérdőjelezhetetlen hitelességű témákkal, mint amilyen a modern pénzrendszer. Ott aztán tényleg kibújik a szög a zsákból...

"Ez az első lépés. A második még nehezebb: meg kell találni az alternatív rendszereket és el kell kezdeni használni azokat. Na erre még elég kevesen vállalkoztak."
Alternatív módszer megvalósításához olyan globális szintű összefogásra lenne szükség, amely hagyományos gondolkodás mellett egyszerűen elképzelhetetlen. Ehhez a felsőbb "jó" segítsége kell. Ha ő nem segít, akkor elbukik az emberiség, szóval javaslom az imádságot.

"2. A Cable Gates elsősorban, de nem kizárólag azzal a mítosszal számol le, hogy a kormány a nép érdekét képviseli. Lehet, hogy benned már nem, de a társadalom legjavában még ez a kép él. De megmutat jó pár céges visszaélést is, lásd pl. A Shell nigériai szereplését vagy a legutóbbi oltásbotrányt."
Vedd észre, hogy ez már túlhaladta önmagát. Az emberek zöme már nem bízik a kormányzatban. (Egyre több az olyan ember, aki hajlandó látni is, nem csak nézni.) Céges visszaélés? Szerinted kinek nem egyértelmű, hogy a globális vállalatok nem az emberek érdekeit tartják szem előtt? A szellem már kiszabadult a palackból. Erre már ők is rájöttek, innentől kezdve nincs értelme tartani a régi hadállásokat. A világ új irányba halad. Ellenben néhány valódninak tűnő gumicsont képes lehet arra, hogy a felriadt házőrző ebeket feltartsa, míg a rablóknak sikerül elszelelni - és létrehozni az új világrendet az élén álló világkormánnyal (Hiszen a nemzeti kormányokban már nem bíznak az emberek. Micsoda véletlen egybeesés, nem????????).

"A háttérhatalom összefonódik a multinacionális vállalatokkal így azok disznóságai is felszínre kerülnek. Ez a folyamat Elvezethet ahhoz a felismeréshez, hogy nem a kormány és az elit az ellenségünk, hanem a fennálló társadalmi rend kényszeríti tagjait a korrupt magatartásra. Ergo, nem az egyes szereplők ellen kell fellépni, hanem a társadalmi rendet megváltoztatni."
Sok sikert! Az emberek többsége soha sem lesz hajlandó a saját kis életét felforgatni azért, hogy kikerüljön a mókuskerékből, amely látszólag szépen működik és ezt valószínűleg pontosan tudják a háttérhatalmi vezetők is.

Harmadik téma:
A bal és jobb agyfélteke érdekes téma, ugyanakkor jóval bonyolultabb, mint azt gondoljuk. Egyrészt, már arról is lehet hallani, hogy a gondolat nem az agy terméke. (Balogh Béla - A végső valóság). Másrészt a megérzés nem "női" dolog. Véleményem szerint a megérzések felsőbb szférákból származnak és a lélek közvetíti őket. A lélek pedig nem köthető egyik agyféltekéhez sem. Valójában az agyféltekék közötti eltérés a gondolkodásnak két különböző oldalról való megközelítését jelenti, ugyanakkor a megérzés nem a gondolkodás terméke, hanem az egyszerűen csak felbukkan látszólag a semmiből.

A harmadik nem kapcsolódik a post témájához, de valahol meg kell említsem azt, hogy hol szokott az emberek többsége vakvágányra kerülni a gondolatmenetében (nálam is előfordul:D).

Nem azért írtam kommentet, hogy lehúzzam a munkádat/munkátokat - és természetesen előfordulhat, hogy én tévedek. Egyszerűen csak nem szeretném, ha ti is úgy járnátok, mint sok más "leleplező" oldal. Sose feledjük, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."

Az előző két videó és annak témái jók voltak és ami a lényeg, hogy nem igen tartalmaznak logikai bukfencet, mert valódi bizonyítékok vannak a hivatalos álláspontok valótlanságára. Ugyanakkor javaslom, hogy ne menjetek bele olyan témákba, amelyben ti sem láttok igazán tisztán.
Bőven elég probléma mutatkozik meg a világban, amely ellentmondást nem tűrően jelzi az emberiség valódi helyzetét. Javaslom inkább ezek kutatását és közlését.

Válaszodat természetesen köszönöm és további jó munkát kívánok!

falconw 2010.12.15. 13:28:32

Az ember mőködéséről :

Az ember az esetek nagyrészében érzelmei alapján dönt, amit később megideologizál. Vagyis próbálja ésszerűnek beállítani a döntését amit valójában érzelmei alapján hozott meg. Ezt komoly pszichológiai vizsgálatok is alátámasztották.

Pont ezért van az, hogy a propaganda és a manipuláció elsősorban nem az értelemre hanem az érzelmekre akar hatni. Érzelmeiden keresztül fogva vezetnek félre. Mivel értelmed elég éles ahhoz, hogy megtaláld a logikai bukfenceket egy érvelésben. Azonban, ha erős érzelmeket keltenek, az ész-érvek nem kapnak már akkora szerepet.

Ezt úgy hívják, hogy kerülő-út a meggyőzésben. Minden ész-érvnél többet ér egy erős érzelmi reakció.

Ezt csak a jobb-bal félteke miatt említettem meg, hogy tisztább legyen a kép.
süti beállítások módosítása