Ne Oltsál! Blog Logo

Ébresztő!

Mindannyian egy csipkerózsika-álmot alszunk.

Aztán egyszer csak felébredünk – és rájövünk, hogy minden másképpen van, mint ahogy gondoltuk.

Az ébredés sokkoló, de szükségszerű. Az utolsó órában vagyunk és az ébereknek össze kell fogniuk, hogy felébresszék az alvókat. Ha ezen az oldalon jársz, az minimum azt jelenti, ébredezel.

Sokan nem akarják, hogy felébredj. A Globális Elit mindent megtesz azért, hogy mély, öntudatlan álomban tartson. Milliónyi lakája hűen szolgálja ebben úgy, hogy még nem is tudnak róla.

A feladat kemény, az út nehéz. De te döntesz, hogy az álmot választod vagy a valóságot. Tarts velem és én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

És ha elegen felébrednek, akkor ki is mászhatunk belőle.

Légy aktív!

Elég a bambulásból! Kommentálj, kritizálj, mondj ellent vagy adj további infót! Csak a bárányok hallgatnak. Válj ki a nyájból, hallasd a hangodat! Rövidesen együtt kell cselekednünk. Mutasd meg, hogy bátor vagy, hogy aktívan elősegíted a változást. Itt az idő!

Ha akarsz, írj nekem: ebredj (kukac) freemail.hu

Most éppen erre kattogung:

Csatlakozz a Facebook Csoporthoz!


Ne Oltsál! Blog a Facebook-on:
http://www.facebook.com/neoltsal
Kattints a csatlakozáshoz!

Csatlakozz az IWIW Klubhoz!

Kövess minket az iwiw-en is!
Csatlakozz a
Ne Oltsál! Klubhoz!
Kattints!

Ti írtátok:

Friss topikok

Frissítsd a nézeteid!

2010.09.07. 05:30 | Ébredj Fel | 4 komment | Megosztás és tárolás |

Bár néha úgy érezzük, hogy az emberiség inkább visszafelé halad fejlődés helyett, ezt inkább pillanatnyi pesszimizmusunk mondatja velünk. Valójában és szerencsére a fejlődés kétségbevonhatatlan. Richard R. Hawkins, egy megvilágosodott kutató-orvos szerint az emberiség jelenleg a 207-es tudati szinten áll. Ha mindössze 50 évvel visszatekernénk az idő kerekét, akkor az emberiséget ezen a skálán a 190-es érték körül kalibrálhatnánk, és alig 24 éve, 1986-ban léptük át a kritikus 200-as határt, ami egy rendkívül fontos esemény volt, ugyanis a 200-as szint a Becsületesség szintje – ez alatt szinte bármilyen emberi tevékenység szenvedést okoz (ha kétségeid vannak, csak üss fel egy történelemkönyvet...). Azért mielőtt ugrálni kezdenél az örömtől, le kell hogy hűtselek: az emberiség 78%-a továbbra is a kritikus 200-as szint alatt vegetál, mindössze a maradék 22%, valamint a 600-as szint felett álló megvilágosodottak pozitív hatása ellensúlyozza a többség „tudattalanságát”. (Bővebben erről a skáláról Hawkins könyveiben, az „ERŐ kontra erő”-ben és a „Valódi én hatalma”-ban olvashatsz.)

De nem kell megvilágosodottnak lennünk ahhoz, hogy észleljük a fejlődést. Időutazást mi is tehetünk, persze nem olyat, mint a fantasztikus filmekben, hanem virtuálisat – ehhez mindössze ki kell nyitnunk néhány régi újságot. Egészen megdöbbentő szembesülni azzal, hogy mi volt a normális a XX. század első felében, hogy mi volt természetes az emberek számára. Hadd osszam meg kedvenc hirdetéseimet veletek ebből az időszakból:

„Camel-ből több fogy az orvosok körében, mint bármely más márkából”

„Kokain cseppek fogfájás ellen. Azonnali hatás!.”

„A Chlorinol használatával végre fehér niggerek leszünk!!!”

„Mutasd meg neki, hogy ez a férfiak világa!”

„Hogy jobb lapokkal induljon a gyermeked az életben,  indítsd nála a kólát korábban!”

Csodálatosak, nem igaz? Ha tetszett, itt még találhatsz többet belőlük. Egy biztos: csak úgy tombolt a sötétség öregapáinknál. (190-es tudati szint??? Persze, csak mínuszba... :D) De a lényeg valójában nem ez.

A lényeg, hogy végiggondold: ha mi így röhögünk dédapáinkon, akkor a dédunokáink is így fognak röhögni rajtunk. (Már ha megélik, persze.) Ez logikus, nem igaz? Ez a fejlődés lényege. Csak egy dolog nem mindegy: hogy milyen gyors (vagy lassú) a fejlődés üteme.

Amikor az őseink kólával itatták gyerekeiket (kvázi minket); amikor kokaint csepegtettek a fogunkra; amikor megverték és megalázták anyánkat és még sorolhatnánk, mennyi rosszat tettek egymással... nos, akkor mindez természetes és elfogadott volt. De egyszer csak megjelentek emberek, akik elkezdték mondani, hogy ez meg ez így nem jó. Persze lehülyézték őket, de ők állhatatosan csak mondták és mondták és lassan bebizonyították igazukat a konzervatívoknak. A társadalom megváltozott és a világ egy kicsivel jobb hely lett. 

De mindez nem ment áldozatok nélkül. Sokan álltak ellen a változásnak – és ez nincsen másképp ma sem. Te melyik táborhoz tartozol: a vaskalaposokhoz vagy a gondolkodókhoz? Mert ettől függ, hogy megnézed-e az alábbi videót.

A most következő előadót Szűcs Karcsinak hívják, ő az EzVanKiadó alapítója és gazdája. Gondolatai radikálisak és ijesztőek számodra talán; de sajnos nagyon igazak is egyben. Ő egy olyan gondolkodó, akit most még sokan elutasítanak talán, de egyre többen vannak, akik melléállnak és támogatják. Te döntesz, hogy melyik táborhoz csatlakozol. De a lényeg még mindig nem ez.

A világ megváltozott és a mostani szinten nem a melléállás, a támogatás vagy az ellenállás a lényeg. A mai szinten a feladat könnyebb és nehezebb is egyben. Nem kell lázadnod, harcolnod többet – kell viszont magadba tekintened és megváltoznod.

A világot sosem a tömeg, a massza tette jobbá – az emberiség kerekét mindig egyedi teljesítmények lendítették előre. Buddha, Krisztus, Gandhi, Teréz Anya, Martin Luther King, John Lenon és még hosszan lehetne sorolni. Te is aktív részese lehetsz a folyamatnak – hiszen világunkon bőven lehet mit javítani...

Következzék hát most Szűcs Karcsi „Miért adok ki könyveket?” című előadása. Ajánlom sok szeretettel mindenkinek.

Szűcs Idessza

biztonságos lájkolás

Címkék: spiritualizmus megvilágosodás ezvankiadó szűcs karcsi richard r hawkins

A bejegyzés trackback címe:

https://neoltsal.blog.hu/api/trackback/id/tr312276818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thetwo 2010.11.24. 19:38:39

A videóval kapcsolatban... Kicsit az előadás mód lehetne jobb.. attól ,hogy kiabál még nem lesz mindenben igaza. Vannak dolgokat melyeket jól lát. - De pár dolgot vitatnék. Szóval elég lenne 7 milliárd ember eltartására a bolygó.... lehet. Akkor itt nem kell megállni? Nem kell születésszabályozás? Lakjunk be minden lakatlan területet? Ezzel a szennyezést is növelnénk. Biztosan bölcs dolog ez? Nem hiszem... Ilyen spirituális hülyeségekről meg inkább nem szólnék (ezoterika, varázslás , rezgések) sztem ha valaki azt akarja ,hogy komolyan vegyék nem kellene ilyen dolgokat reklámoznia. Azért mégis jobban hiszek az orvostudományban. Nemhiszem ,h 1 kuruzsló kigyógyítana 1 baktérium okozta torokfájásból. Arra van az antibiotikum. Nem fejlődött az orsvostudomány, nincsennek gyógymódok? Mitől szorultak vissza azok a betegségek melyek a középkorban a népességet tizedelték? Pestis, feketehimlő és még sorolhatnám. Biztos nem az ezoterikától meg a varázslástól , rezgésektől... erről ennyit. A cikk amúgy jó... tartalmaz olyan következtetéseket... melyekkel magam is egyetértek.

Ébredj Fel · http://neoltsal.blog.hu 2010.11.25. 14:41:27

@thetwo,

az orvostudomány, mint olyan, véglegesen elavult, egyáltalán nem a 21. századi szinten működik. Valamennyi gyógyíthatalannak hitt betegség gyógyítható, az eljárások léteznek, de ezeket a modern orvoslás haszonélvezői elrejtik. A betegségek és járványok kipusztulásának okai a higénia és az életszínvonal emelkedésében keresendők, az orvosok az oltásaikkal, az antibiotikumaikkal és kemoterápiájukkal inkább elvettek az egészségünkből, mintsem hozzátettek volna. Kicsit nézegess az újmedicina.hu -n és lehet megváltozik a véleményed.

Nos a spirituális baromságokkal kapcsolatban... nem csoda, hogy ostobaságoknak gondolod őket, hiszen ez a mai hivatalos álláspont. Ezen, ha nyitott vagy változtathatsz, mindössze kicsit utána kell olvasnod a dolgoknak. És akkor nem a tudatlanság állapotából tudsz majd véleményt mondani, ami fontos előrelépés lesz az igazság felé. A fizikai világ és a spiritualizmus összefügg, az egyiket nem lehet megérteni a másik nélkül. Jobb ha tudod, hogy a Globális Elit napi szinten használja a spiritualizmust, igaz, a negatív, sátánista formájában. Ezért gonoszak annyira, amennyire látjuk...

thetwo 2010.11.25. 20:58:06

@Ébredj Fel: A Titkot használják? :D Láttam a TV-be 1 riportot egyik nap. 1 Nő piramist rakott az ágya felé mert szerinte "az befogja a pozitív energiákat." Nem tudom te mit szólsz az ilyenekhez?

thetwo 2010.11.25. 21:45:29

@Ébredj Fel: "tudatlanság". Igen. Szóval, tetszett a cikkben ez a mondat "A világot sosem a tömeg, a massza tette jobbá – az emberiség kerekét mindig egyedi teljesítmények lendítették előre. " Viszont én nem az ott említett személyeket emelném ki. Inkább: Einstein, Newton, Pascal, James Watt, Michael Faraday és még sorolhatnák ide számos nemzetközi és magyar feltalálót, fizikust. Ők azok az emberek, akiknek a jóvoltából ma ilyen környezetben élhetünk. Ebben a modern környezetben. Mert elkezdték értelmezni a világegyetemet és a benne lévő dolgok működését. Tudja, hogy élne az emberiség ennek a maroknyi feltalálónak a hagyatéka nélkül? Őskori környezetben, valószínűleg sárral dobálnánk egymást. Hát igen. Ezt se a "tömegnek" köszönhetjük. -Tudja mi az emberiség? 1 Állatkert, mely szerencsésnek mondhatja magát, hogy ilyen környezetben él. Használják a technika vívmányait, de mit sem értenek hozzá. Hogy mi motiválja őket? Mi más, mint a túlélésért való küzdelem. Ahogy Darwin barátunk azt egykor megmondta. Semmi más. Az emberi faj egyedeiben már fiatal korban kialakul a versengési ösztön. Nem ismerős? Ezért versenyeznek egymással a gyerekek is. Később ez változik és vérre menőbb lesz. Eldől kiből lesz alárendelt és kiből irányító a hierarchikus rendnek megfelelően. Életünkben mindent 1 dologért teszünk, és egy dolog motivál bármilyen átmeneti cél is lebegjen előttünk, ez pedig a fajfenntartás. Hogy értelmes lények lennénk?! Nem hiszem. Hogy vannak és voltak köztünk ilyenek az biztos, de az emberiség nagy része egyértelműen nem ilyen. Nos, a spirituális dolgokról meg a rezgésekről annyit, hogy szerintem egyetlen egy világ létezik. A minket körülvevő világ melyet próbálunk lassan értelmezni, de az emberi elme sosem lesz képes minden választ megadni a világegyetem rejtélyeire. Nos, tisztában vagyok vele, vannak olyan dolgok melyeket még nem értünk. Melyek tudatlanságunk okából még természetfelettinek tűnhetnek. - "az ősembernek a tűz is az volt". De szerintem nem kell olyan dolgokra magyarázatot adnunk melyeket még nem értünk. Lehetségesnek tartom, hogy az emberi tudat képes lehet más módon hatni a környezetére, mint ahogyan azt eddig hittük. Hallottam ilyen dolgokról, nyílván van valami valóság alapja és van rá valami reális magyarázat, amire idővel rá fogunk jönni. De én ezt nem magyaráznám se ezoterikával, se rezgésekkel. Általában olyan emberek próbálnak olyan dolgokat ezekkel a fogalmakkal magyarázni, akik nem értenek semmit. Láttam már ilyeneket. A Dauer kimegy a hajamból pl. mikor 1 nő magyarázza a tv-ben, h milyen energiák áradnak a fákból, meg, hogy ott szerinte 1 dimenzió kapu van meg érzi a kozmosz energiáinak áramlását. Szóval szerintem ez azért durva. Meg szerintem ön se veszi komolyan ezeket a dolgokat. Mert ez nem fér meg 1 reális, racionális világnézet mellett.
süti beállítások módosítása